婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我99夠拿啲壞左嘅無花果去煲湯成煲湯都浮起

原帖由 nldw2012 於 12-11-17 發表
我99夠拿啲壞左嘅無花果去煲湯
成煲湯都浮起一條條白白肥肥的椎蟲
叫我同c6照飲………
可能醉翁之意不在酒,蟲才是主角!

大宅

回覆:唔明點解6299嘅衛生意識咁差

我99都勁污糟…e.g.有隻碟有滴蛋汁、洗左4次滴蛋汁仲係度……個抽氣扇前面塊擋油到變左啡色+唔小心個頭掂到會漿住左、勁難洗……廁所同公廁無分別、永遠都係我忍唔住幫佢洗……著白色襪入屋一定變黑色……總之全屋無一個地方係乾淨的

……可能係佢地眼中係我地太大小姐…

大宅

生果刀整腳皮?

別墅

想嘔
我6299都係甘污糟,用完啲pan同鑊都係唔洗,就放係一邊,到下次用先洗,有時係幾日後

別墅

原來我62用菜刀批蘋果mud係地下食真係小兒科

伯爵府

唉...
我99都勁污糟…e.g.有隻碟有滴蛋汁、洗左4次滴蛋汁仲係度……個抽氣扇前面塊擋油到變左啡色+唔小心個頭掂到會漿住左、勁難洗……廁所同公廁無分別、永遠都係我忍唔住幫佢洗……著白色襪入屋一定變黑色……總之全屋無一個地方係乾淨的

……可能係佢地眼中係我地太大小姐…

呢位99都係咁猛!! 唉... 其實我哋唔係大小姐, 只係大家個STANDARD 唔同, 仲有係我哋睇唔過眼呢D行徑 mouth:
靠我一個人乾淨係無用, 6299好快就將間屋搞垮! 我成日暗啞底番手做,真係做極都做唔完

伯爵府

OMG
我99頭先自爆, 佢一個星期洗一次頭, 話而家天時冷無出汗唔駛洗咁密喎 又出街加埋D分泌物... OH
扣埋初一十五佢1個月洗頭可能唔多過4次???

男爵府

叫我同c6照飲………
點飲呀

男爵府

別墅

叫我同c6照飲………
:;pppp:

別墅

引用:有無人可以指點吓厠所單嘢點搞呀?++99都知

原帖由 萌貓 於 12-11-17 發表
有無人可以指點吓厠所單嘢點搞呀?
99都知臭, 佢話屋企有男人係咁架啦 (O 晒) 臭成咁62無理聞唔到 ...
我用漂白水同滴露

萌貓  me too, 2樣都用齊!!  發表於 13-1-9 22:39

別墅

引用:OMG+我99頭先自爆,+佢一個星期洗一次頭,+話

原帖由 萌貓 於 13-01-08 發表
OMG
我99頭先自爆, 佢一個星期洗一次頭, 話而家天時冷無出汗唔駛洗咁密喎 又出街加 ...
佢個頭有無蟲走出黎。我99 佢自己3日洗一次,仲成日迫我同佢樣,我照日日洗

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我62出街鞋週屋踩,仲要踩埋上bb的游戲墊上,話左都唔聽,一套衫由出街著到訓覺,著幾日都唔換

大宅

我99摸完腳趾 走去摸阿B

大宅

我99都用枱抹地。

複式洋房

回覆:萌貓 的帖子

好嘔心

我老公一家都好汚糟, 但我哋唔同住, 我話之佢. 但有D都影響到我

1. 99好鐘意食完飯盒儲起D發泡膠盒, 求其用水沖下就收埋, 屋企儲埋成棟. 每次我哋番去食飯, 佢就用呢D仲有殘餘食物汚積兼油利利嘅盒裝起D餸俾佢個仔(我老公)帶番屋企食.

2. 佢哋D餐具(刀叉筷子)永遠都洗唔乾淨, 有食物殘渣痴住喺度

3. 同枱食飯, 唔用公筷, 全家個個鍾意\'撩\'一碟餸之中最底果舊. 如果出街食, waiter俾公筷我哋, 佢哋會話: 一家人, 洗鬼用公筷! 有次99夾完一舊肉, 又唔要, 掉番落碟餸度, 跟住老公夾番果舊俾我, 嘔心! 從此以後, 我會喺碟餸一上枱就第一個夾俾自己and我D細璐, 一有其他人夾過, 我就唔會再夾果碟. 或者去之前俾D細璐食咗嘢先, 去到就求其食兩舊應酬下算

伯爵府

yly2 發表於 13-1-8 23:41
我62出街鞋週屋踩,仲要踩埋上bb的游戲墊上,話左都唔聽,一套衫由出街著到訓覺,著幾日都唔換

...

唉! 我62都係咁, 放工/去完街返嚟唔除鞋就行勻成間屋

伯爵府

ling00 發表於 13-1-9 10:49
我99都用枱抹地。

我62將條地布抹枱

伯爵府

回覆 Yukikiki 的帖子

我99睇TV玩完腳趾去煮飯

伯爵府

haycae 發表於 13-1-9 12:21
好嘔心

我老公一家都好汚糟, 但我哋唔同住, 我話之佢. 但有D都影響到我

又會咁似架???!!! No.2 完全一樣 -- 嘔心

我99用LOCK LOCK 盒裝食物,但係隻隻都有怪味, 油林林&有D舊汁積...
個雪櫃塞到爆又有陣味(已經用咗癖味劑 = =), 用ZIP袋又唔拉好條拉鍊放雪櫃, 搞到D食物都一陣味!

首頁

尾頁

跳至