懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:回覆+dondonbb+的帖子 你自己吾識叫其他野

原帖由 wongjoetabo 於 13-02-13 發表
回覆 dondonbb 的帖子

你自己吾識叫其他野, 吾明點解要就你???
咁其實你可以叫其他野,洗咩埋佢?

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆:dondonbb 的帖子

我都冇麼借口,下下食嘢都要俾人睇住。我成日偷偷地出街買來食,炸雞,雪糕食唔少

伯爵府

回覆:同個大肚婆食飯一肚氣!

其實你可叫你自己喜歡及食得嘅嘢俾自己食!另外,二手煙及三手煙其實禍害比食物更影響bb!

別墅

回覆:zazaz 的帖子

我同c6未到佢地已經叫唒野食,仲話夠唔洗再呃。我地都有份夾$既,無pair$600,我都有食牛呀飯呀麵呀。我嬲既係佢態度問題!佢自己唔戒口就咩都放入口,我食白蘿蔔就話我唔食得,我飲可樂就話有caffeine,不蟹果時就同我講你唔好食呀!食甜品佢話share我呢頭話芒果唔食得,佢即刻同伙計講比多碟芒果pancake 丫唔該!你話你會點諗?唉不過我訓醒都無事喇,係尋晚想申下姐。

珍珠宮

你朋友叫嗰D,我都有食喎!
反而佢講得啱,為你及將來BB著想,似乎你c6戒煙係應該!
其實大肚會口味/脾氣都變,如果你發覺自己都係咁,不如減少同朋友gathering ! 冇謂勞氣!

別墅

回覆:fupigpig 的帖子

我知喇!其實我以前都有食煙,有左就好神奇地即刻戒左!我都有叫c6戒,但我係過來人我都明白唔係話戒就戒到,不過佢都食少左好多喇!係我面前盡量都無食,尋晚7點到12點先食左2枝,仲要行開去垃圾桶邊食!慢慢來佢會戒到既!

大宅

其實都唔洗理佢,佢有佢叫,你有你叫,最緊要開心,下次你咪叫一啲你鍾意食既野囉,你唔洗同佢講你介口,你同佢講果啲我唔鍾意食喎,咪得囉.其實我一向都食唔到辣,一食辣就出喉嚨痛,有時仲會出診,有時同朋友食野,佢地想食辣,咪自己叫啲唔辣既野囉。

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

其實大肚戒咁清反而仲衰..我陀阿仔都冇戒口, 係戒生野食..即魚生個d...so真係唔覺有咩問題..反而你老公唔戒煙先係大問題...佢even行開食, d衫呀, skin都有陣味架..

別墅

樓主好似真係太敏感啦,其實好少事,我反而覺得你個標題適合人哋同你講番。
我自己都冇戒口,不過食嘢都唔會食太多,同埋要乾淨。我都好憎人食煙,同二手煙。

子爵府

回覆:puilam714 的帖子

Agree!我睇你講果啲我都唔食架。但如果咁我會叫一樣比自己食。但二手煙真係唔係行開食就得。但我都係係二手煙長大。我都唔知有無害。但我會介意二手煙多好多。

子爵府

回覆:dondonbb 的帖子

咁辛苦2枝。介埋佢啦!我以前都係食煙。有一日突然覺得食煙好無聊。食空氣之麻。之後就無食。我係好細個已經食。之後唔使下下食飯都留時間去食煙。又比人望住咁樣衰 。行街買野仲好。

大宅

唔好因為咁而自己勞氣啦,佢自己唔介口,洗日佢阿B 出世皮膚未好未由佢囉,我依家8個月海鮮都無食,我都成日比人話我介得清架,唔洗理人咁多啦!!

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我大肚乜刀食,除左生野

珍珠宮

dondonbb 發表於 13-2-13 14:16
我知喇!其實我以前都有食煙,有左就好神奇地即刻戒左!我都有叫c6戒,但我係過來人我都明白唔係話戒 ...
我以前直頭係煙剷,所以我更明白叫人戒煙有幾難,,,,,
我都係戒左煙一年多D,突然個心想戒就whatsapp老公,叫佢唔好再俾煙我,我戒煙,跟住佢自己跟埋我戒,我係完全明白咁多年嚟叫我戒煙o既人都係為我好,不過一來心癮,二來真係當時未有一個理由去說服自己戒煙,,,,,

或者,你可以先定左C6唔可以喺你視線範圍食煙囉,人之常情啫,我當時無諗過老公陪我戒,我都諗住係咁o架,佢喺我面前食,我好難忍
嘛,佢戒唔到戒就順其自然啦,起碼我會相信佢都希望你戒到(好合理啫),佢要食咪閃開食,唔可以俾你見到煙囉~

別墅

回覆:fupigpig 的帖子

我c6見到你段野即刻話為我同阿仔戒煙呀!雖然齋講未行動!但我聽到都好開心!多謝你唷!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:唔知你嬲乜,你講嗰d+大部份都食得,只有生

原帖由 zazaz 於 13-02-13 發表
唔知你嬲乜,你講嗰d 大部份都食得,只有生野,唔乾淨嘅野係唔食得。人地有份俾錢,叫自己鍾意嘅野食有乜問 ...
我都唔明樓主要嬲乜?
戒口咪自己戒囉,你理人地食乜唧!
戒得咁清又唔戒二手煙,咁就係對個b 好?

別墅

回覆:yingying124 的帖子

可能你無睇哂啲post。。。

大宅

畀面勳章

其實真係唔明你嬲咩?得佢一個決定大家食咩order咩?你冇得order自己想食想既野架?

大宅

dondonbb 發表於 13-2-13 06:54
我都知我係敏感左啲。。。我都係想申下。。。跟本一開頭聽到食韓燒已經唔想去,話食第二啲又唔制 ...

我同你都會有身同感受!我之前同自己屋企人食飯,食左雞之後會勁嘔,個程度係我食好多野只要食左一口雞,就會嘔返晒出黎!
仲要係完整無缺,起初屋企人同我老公都唔係好信,直到上星期,我只係飲左一碗雞腳湯,點知行行下都搭mtr時,已經要嘔,老公見到好心痛,之後老公係我屋企人見面前講我唔食得雞,之後我d屋企人都就下我比返一.兩個餸我食!所以真係要發洩下出黎比人知道!
因為我都係戒口的!已經好多野唔食得!仲遇到樓主d衰人既話我會忍唔住絕食抗議

首頁

尾頁

跳至