想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:1月小x後開始睇中醫~分享

我覺得睇中醫都要自己感受下個身體,如果覺得已ready, 不防試下開工,橫掂又唔係開工就一定中,中咗咪小心d安胎囉,千祈唔好俾唔大壓力自己

大宅

引用:我覺得睇中醫都要自己感受下個身體,如果覺

原帖由 Goodway 於 13-04-04 發表
我覺得睇中醫都要自己感受下個身體,如果覺得已ready, 不防試下開工,橫掂又唔係開工就一定中,中咗咪小心d ...
多謝您意見~我都係咁諗~但有時壓力係我自己比了自己~怕睇睇下停之後有咩事自己又怪自己~我下星期一定問清楚了

大宅

引用:Quote:jeffyen+發表於+13-4-2+23:02+我小x

原帖由 falalala 於 13-04-03 發表
咪問下醫師, 叫佢睇下你現時身體狀況囉
加油!!
多謝您~我都明白係自己怕吾好意思~有您們的支持我要加油

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

jeffyen 發表於 13-4-4 09:37
多謝您~我都明白係自己怕吾好意思~有您們的支持我要加油
傻瓜!! 加油呀!!

大宅

引用:Quote:正太2011+發表於+13-4-1+23:41+我都

原帖由 jeffyen 於 13-04-02 發表
我都有食住中藥~剛完第2次m了~天數差不多,cycle 依舊29~但量比以前少~吾知有無影響生育呢
請問您幾時再開工 ...
我來了兩次都跟以前一樣的日數和流量。西醫話過左復活節可以試,中醫話要三次經期。過左復活節已經冇避孕了…

大宅

引用:Quote:原帖由+jeffyen+於+13-04-02+發表我

原帖由 正太2011 於 13-04-04 發表
我來了兩次都跟以前一樣的日數和流量。西醫話過左復活節可以試,中醫話要三次經期。過左復活節已經冇避孕了 ...
祝您一擊即中我地仲係有用

大宅

我想問,你第二次m多嘛?我2月小,3月m勁多,4月遲仲勁少!我都有睇中e,仲叫我下月試,不過今個週期太唔正常。

別墅

各位jm, 想問下大家小x後初期身體有無咩變化?流血量多過M好多?仲有無其他徵狀呀?

大宅

引用:我想問,你第二次m多嘛?我2月小,3月m勁多

原帖由 Mrs_Davidson 於 13-04-05 發表
我想問,你第二次m多嘛?我2月小,3月m勁多,4月遲仲勁少!我都有睇中e,仲叫我下月試,不過今個週期太唔正 ...
我只黎過2次不過第2次量感到少了~都係6day~cycle29day 同以前一樣~

大宅

引用:各位jm,+想問下大家小x後初期身體有無咩變

原帖由 emilyp0109 於 13-04-05 發表
各位jm, 想問下大家小x後初期身體有無咩變化?流血量多過M好多?仲有無其他徵狀呀?

...
我發覺2次m前個星期都尿頻~有同ec講~他說m前子宮脤壓膀光~但我小x前不會的~
其他都差不多~小肚痛一定有

大宅

引用:我3月中小x咗(6w早期流產),早幾日睇中醫調

原帖由 Goodway 於 13-04-04 發表
我3月中小x咗(6w早期流產),早幾日睇中醫調理,個中醫執咗2劑藥俾我,仲同我講無特別唔駛再睇。我問再有咗 ...
請問您d葯係自己煲定葯粉?

大宅

我d藥要煲㗎,都幾難飲,飲完喉嚨仲辣辣地 :;pppp:

別墅

回覆 Goodway 的帖子

我二月小X,用藥流清後開始睇中醫,前後覆診四次,我依足指示食藥,生活規律,食好瞓好,但每次覆診,EC都話我身體比上次差!今日覆診,我同EC講3個cycIe後打算開工,佢當場黑面,話點都要半年,我實在半信半疑,想試試另一個,你可以介紹你個EC給我嗎?

大宅

pm 你吖~

複式洋房

回覆 Goodway 的帖子

你好呀,我3月小產,想找中醫調理,可以介紹你矽中医比我嗎,謝謝!

水晶宮

可以Pm中醫資料給我嗎?

大宅

已 pm~

大宅

各 jm, 我睇個中醫喺馬鞍山,見佢幫到我朋友安胎(止見紅),我先睇佢,我自己只係睇咗一次,個人評語係個醫師好老實,把脈後見我身體無咩就叫我食完2劑藥(免診金, total $180)就無需覆診,又話下次有咗無咩又唔駛特別睇佢安胎...

p.s. 我唔知佢係咪真係咁好,可能係我朋友夾到佢,我只知佢實話實說無拖症...

大宅

引用:各位JM你地好,+見倒呢個標題好想入黎留下言

原帖由 falalala 於 13-03-28 發表
各位JM你地好, 見倒呢個標題好想入黎留下言, 分享下鼓勵下大家, 兩年前, 嗰陣我係返緊一份要成日企既工, 曾 ...
請問可pm我中醫資料嗎,thanks!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

ynwu 發表於 13-4-15 13:25
請問可pm我中醫資料嗎,thanks!
可以, 但係我個中醫喺比較遠架喎, 你住邊區架?

首頁

尾頁

跳至