懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

qclhk1 發表於 13-5-6 16:14
回覆 Sansam 的帖子

如果食涼野無用,可能真要多運動,行下樓梯試試? ...

日日食龜靈糕~白果腐竹~西瓜~
我生之前2星期日日係咁食ED~

大宅

回覆:Tiny1001 的帖子

我自己覺得行多d幫助大d!我都不停食西瓜,腐竹糖水……第二胎都遲過預產期出世!反而第一胎做yoga & 行多d就早生d!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆 Tiny1001 的帖子

叫你老公接受現實, 唔好咁迷信... BB 自己會揀最適合佢既時出世...

行多d 同做運動, 係會易生d, 但未必代表係早d 生.

或者你可以去拎下重野, 有咁重拎咁重, 咁會早d 見紅, 不過唔代表早d 生. 我阿媽拎親重野就見紅入醫院. 我生第一胎時拎左重野, 見紅左2日至生得. 有舊同事抱左個仔, 細b 早產. 咁樣搵命搏既野, 我覺得唔好專登做.

大宅

引用:回覆+Tiny1001+的帖子叫你老公接受現實,+唔

原帖由 bosch 於 13-05-07 發表

AGREE 邊有得「想」?我信呢D係整定既。好似我朋友已經擇好時辰開刀!個B硬係要果日零辰就出黎,無計!我都係早,原本放前2後8變咗前0後10,我生既前一日去咗好多地方 行咗成日 半夜就穿水啦,您都可以試試既…涼野我一D都無食到 未開始食已經生咗:;pppp:

男爵府

回覆:Sansam 的帖子

x 2,我都覺得係,應該個人身體唔同,醫生話我胎盤高,宜家39周都未有動靜,一d feel都無,我覺得我可能要41周催生

別墅

回覆:已經39週,已放3星期產假,點樣可以令bb盡快出世?

飲白蓮鬚,好得

大宅

我又食西瓜,白連so,日日行2-3個鐘...到而家39週5,發毛中

別墅

szesze0715 發表於 13-5-7 07:40
AGREE 邊有得「想」?我信呢D係整定既。好似我朋友已經擇好時辰開刀!個B硬係要果日零辰就出黎,無計!我都 ...
我都覺得c6太迷信,讓我有好大力。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Tiny1001 發表於 13-5-7 19:45
我都覺得c6太迷信,讓我有好大力。
d 人唔係自己生就梗係諗得簡單, 以為生仔生女關女人事, 早生遲生又關個女人事! 你唔好同佢一般見識, relax d, enjoy 埋仲係自由身既日子仲好.

別墅

szesze0715 發表於 13-5-7 07:40
AGREE 邊有得「想」?我信呢D係整定既。好似我朋友已經擇好時辰開刀!個B硬係要果日零辰就出黎,無計!我都 ...

我都覺得c6太迷信,讓我有好大壓力!

大宅

我都38週4, 好想bb快d出黎

別墅

食西瓜, 龜靈膏, 最重要行多啲, 但要小心, 唔好跌倒

別墅

cfnand 發表於 13-5-7 11:47
飲白蓮鬚,好得
我已經飲左三次白蓮蘇煲雞蛋,但還是沒反應。

別墅

JP930 發表於 13-5-7 10:05
x 2,我都覺得係,應該個人身體唔同,醫生話我胎盤高,宜家39周都未有動靜,一d feel都無,我覺得我可能要4 ...
怎樣才可以在公院申請催生??

別墅

bosch 發表於 13-5-7 19:50
d 人唔係自己生就梗係諗得簡單, 以為生仔生女關女人事, 早生遲生又關個女人事! 你唔好同佢一般見識, rela ...
C6仲話時辰八字係影響b或父母的一生,現在b都未出世,佢就話時辰八字唔好,唔想理個b。

首頁

尾頁

跳至