夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

問題係我到掛,因為我唔草錢囉...

子爵府

回覆:KIKAKIKA 的帖子

感情要淡真太容易,你是否有和男友談過?結婚是應該兩人計劃,你們現在問題看來是大家已找不到愛對方的感覺. 這事還真需要談清楚,大家坦誠面對總好過逃避.

mc <()>

複式洋房

回覆:KIKAKIKA 的帖子

五年前啫, 酒席差不多, 係樓價差得遠...妳要諗下住屋問題喇

複式洋房

回覆:Kenneth205 的帖子

其實坦承好難, 尤其結婚後, 有d嘢會收埋心裡....

瑪瑙宮

KIKAKIKA 發表於 13-5-13 12:57

問題係我到掛,因為我唔草錢囉...

問題點會响您到呀, 要草錢都係兩個人 ge 事, 話關您事就應該係, 無早 d 問清楚佢結婚意向同抉擇.

複式洋房

回覆 mc 的帖子

其實都幾難開口呀,都唔知點講起....我諗如果真係結婚後佢都唔會搬出黎住囉...
比我覺得佢會覺得在家好......

複式洋房

我都唔知呀...有時會諗唔結婚都好似幾好呀,鐘意點就點...不過又會問自己仲可以等幾耐呢....有時都會覺得好煩....

禁止發言

複式洋房

回覆 mc 的帖子

感情有可能淡左掛,同佢傾都未必會解決到,之前其實都傾過不過結果都係一樣....

公爵府

誰急, 誰輸. 既然佢唔急就同佢講您唔結婚or唔努力儲錢結婚您就會走. 講明會搵過第二個, 您亦可以實行.....比個機會自己, 有好的對象就走lor....!

至於您自己唔儲錢都係一個問題, 幾時都好就是真係結左婚您唔儲錢最後家庭都會有問題. 有個錢在自己手點都好d.....亦唔好比男人覺得您要靠佢....否則好難找到好對象.

扮靚d, 等佢急下.........

複式洋房

回覆 維港 的帖子

係咪hea我,我真係唔知啦,其實結婚可以好簡單,唔知點解要諗到咁複雜....

複式洋房

回覆 koko2000 的帖子

其實好難開口嫁...同埋我真係唔知點開口呀,其實佢都知有人追嫁....不過唔知佢諗咩啫.....
錢我都知重要呀,不過我覺得有好多野都唔可以用錢去衡量....

禁止發言

子爵府

拍十年都唔取,冇乜誠意啦,問佢嚟緊幾年同你有乜計劃,如果答冇的話,無謂再花時下落去了,分開仲好啦。拍拖既嘢唔係話因為冇第二個就同佢拍住先,如果大家冇哂感情又唔諗住升呢,拍嚟做乜呢。同佢講明分開冷靜下諗下自己方向,有人追你咪試下囉,預早講咗進入冷靜期,你遇到合適追求者也無可厚非,否則費事被佢屈你劈腿。係佢自己唔緊唔趁在先

複式洋房

回覆 維港 的帖子

今年26了....

複式洋房

回覆 Bling11 的帖子

好呀,等我有機會問下佢先,不過我都會覺得都係個d答案.....唔知點解我會怕呢一步會行錯....

禁止發言

大宅

回覆 KIKAKIKA 的帖子

It's been 10 years and do you still want to "invest" on him?

子爵府

KIKAKIKA 發表於 13-5-13 15:24
回覆 Bling11 的帖子

好呀,等我有機會問下佢先,不過我都會覺得都係個d答案.....唔知點解我會怕呢一步會行 ...

你怕係因為你以為成個世界得一棵樹,事實係,大把。你仲得26添,快啲搵過件

瑪瑙宮

您講野, 一係就, 唔知呀, 一係就, 預設左佢唔會點點點, 您自己都無一個清晰 ge 要求+底線, 又點會為自己爭取到呢? 不過, 佢係鐘意您想同您結婚的話, 係唔使您點爭取, 根本佢會緊張過您囉, 好似我 c6 以前成日都提住結婚又肯每月一舊錢比我儲起. 您睇佢 d 態度, 我係您媽都會叫您諗清楚先好囉, 一世架. 反正婚又未結, 不如比自己再睇下其他選擇吧.

首頁

尾頁

跳至