自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:將軍澳好住嗎

我住調景嶺,空氣好好,夏天又有涼風

公爵府

not bad ...but rubbish area still a concern

珍珠宮

引用:潮濕大霧空氣差,如住將軍澳坑口寶琳地鐵站

原帖由 kathy622 於 13-05-30 發表
潮濕大霧空氣差,如住將軍澳坑口寶琳地鐵站附近還好,近工業村果度就可免則免啦,果度係全將軍澳最潮濕嘅, ...
你係指~~康城果度?

珍珠宮

I'm also giving in po lam, very humid, many small ants on wall, but to be true very convenient

大宅

我都係住了 調景嶺超過10年, 只有潮濕d , 其他各樣都好好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我住坑口, 好好住, 交通方便, 買野又方便, 我覺得將軍澳站果邊都好好呀!

伯爵府

lovebobo 發表於 13-5-30 10:02
我住坑口, 好好住, 交通方便, 買野又方便, 我覺得將軍澳站果邊都好好呀!

喂~~咁岩既~我又係住坑口!!

我搬左黎三年幾, 真係越住越鐘意坑口!!
咁耐以黎只係試過一次勁潮濕(就係今年年頭全港濕到爆果次囉),平時唔多覺點濕!
幾分鐘碌到去地鐵站,雖然街市係貴左DD,但至少樣樣齊!
環境幾好,踏單車跑步又得~有養狗簡直係首選添喇!!

交通真係好方便,尤其去港島!不過去tst / MK 果D地方就要捱耐少少車囉

另外臭味只係聞到一次咁大把~~
   每日都咁開心!!!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

呢排每晚半夜都嗅到垃圾味(我住尚德區), 推填區應該負荷吾到弓.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sugarpink 發表於 13-5-30 11:29
喂~~咁岩既~我又係住坑口!!

我搬左黎三年幾, 真係越住越鐘意坑口!!
我住喺將軍澳都差唔多20年啦, 又係對上果次feel到勁潮濕, 平時又唔覺點濕!

伯爵府

lovebobo 發表於 13-5-30 11:32
我住喺將軍澳都差唔多20年啦, 又係對上果次feel到勁潮濕, 平時又唔覺點濕!

嘩! 20年..即係開荒果班囉!!
當年無地鐵到, 真係人好似入元朗咁...郊遊
   每日都咁開心!!!

翡翠宮

Sugarpink 發表於 13-5-30 11:36
嘩! 20年..即係開荒果班囉!!
當年無地鐵到, 真係人好似入元朗咁...郊遊
...
相比起住翠林, 康城果D, 又未至於係開荒牛既, 果陣冇MTR真係好辛苦, 你知要搭好耐巴士先出到觀塘啦, 超唔方便!

伯爵府

lovebobo 發表於 13-5-30 11:40
相比起住翠林, 康城果D, 又未至於係開荒牛既, 果陣冇MTR真係好辛苦, 你知要搭好耐巴士先出到觀塘啦, 超唔方 ...

我唔知呀, 因為我有親戚住尚德, 咁我地係香港果邊,每次去探佢地好似去郊遊~不過都好 HAPPY~~
   每日都咁開心!!!

侯爵府

DHA勳章

肥寶寶 發表於 13-5-30 01:15
超級潮濕,不好住!!
我屋企好多地方都發晒毛,牆、廁所、窗門。如果日日不抹,4日就長毛了。因有4日去左 ...

男爵府

牛年勳章

ngokwan 發表於 13-5-30 06:54
TKO 站,我覺得好住,買餸方便,又平,奶奶話仲平過北角。
食住行玩都ok, 遲D仲有圖書館

...

請問邊度會開圖書館呀???

珍珠宮

引用:Quote:ngokwan+發表於+13-5-30+06:54+TKO+

原帖由 lai_tat 於 13-05-30 發表
請問邊度會開圖書館呀???
好似係IVE 隔離

大宅

回覆:將軍澳好住嗎?

係潮濕,我住新都城,但我牆無發毛喎,可能係關裝修事呀,當年入伙時叫師傅一定要做好幅牆嘅防潮

大宅

將軍澳係香港東面, 而香港恆常吹東風, 所以春夏時會較西面潮濕。
至於交通都算方便, 有地鐵同巴士線都幾足, 但最緊要睇下你去邊頭多

子爵府

引用:請問將軍澳那一個區最好住?

原帖由 serverlui 於 13-05-30 發表
請問將軍澳那一個區最好住?
朋友住寶琳,屋企d牆紙霉哂,見唔到本色(佢話已經成日抹)又有開抽濕機都咁

男爵府

牛年勳章

ngokwan 發表於 13-5-30 11:53
好似係IVE 隔離
Thx...

即係近調景嶺...

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇話好唔好住……區區都有好同唔好!好處係空氣比九龍好(臭味果邊除外),現在將軍澳設備完善,可算是要咩有咩!缺點我只覺得係有點潮濕!我住此區差不多十年!

首頁

尾頁

跳至