在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 pywkkwyp 的帖子

same as you~~~~~

別墅

引用:我c6冇俾家用我。。因為供樓,屋企水電煤管

原帖由 pywkkwyp 於 13-08-03 發表
我c6冇俾家用我。。因為供樓,屋企水電煤管理費全部都係佢俾晒,買餸出街食飯就我地每個月個pool度拎,所以 ...
我都冇,不過我有份供樓同埋食飯輪流俾錢。奶粉尿片錢都係老公出。

男爵府

回覆:c6份糧,佢會比幾多�用

全部,我再配給比佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

九成,佢扣起少少返工其比晒我。

男爵府

6~7成

大宅

1/3 其他屋企洗費..C6俾.

大宅

我同老公每人每個月入$8000去聯名戶口, 每個月工人, 家用, 供樓全部係o個度扣, 即係大家都分擔咁多既日常支出

但當然平時食飯, bb睇醫生, 都係老公俾, 但好多時買bb野都係我自己出

伯爵府

佢俾1/3人工我~~
其餘我自己搞掂

都ok

複式洋房

...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

sibylyau 發表於 13-8-2 14:45
你未睇後面...吾好羨慕住先...呢個係TRAP...

比晒D錢我, 但係佢吾夠洗OR洗突就用我個D錢呢....死未...

ME 2, 同你一樣, 表面睇C6好好咁, 成份糧比晒我, 但其實係一個圈套

大宅

miumiu0101 發表於 13-8-5 15:11
ME 2, 同你一樣, 表面睇C6好好咁, 成份糧比晒我, 但其實係一個圈套

ME 3, 仲有一樣唔好, 屋企咩大小事務都是我唸, 好煩, 夠唔夠錢都是我唸掂, 佢唔會問我夠唔夠, 仲會話我咩都同佢講錢, 佢是感受唔到一個家庭的"通貨膨脹"

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

gg0202 發表於 13-8-5 17:10
ME 3, 仲有一樣唔好, 屋企咩大小事務都是我唸, 好煩, 夠唔夠錢都是我唸掂, 佢唔會問我夠唔夠, 仲會話我咩 ...

無錯, 屋企小事都係我搞掂, 佢大事先出手, 可惜年中都無咩大事會發生

子爵府

all

大宅

差唔多100% 因為佢份工唔穩定 有時搵多有時搵少 多左果d佢就留俾自己用 就算搵少左佢都會貼翻俾我 然後全部洗費都係我分配..

大宅

miumiu0101 發表於 13-8-5 18:12
無錯, 屋企小事都係我搞掂, 佢大事先出手, 可惜年中都無咩大事會發生 ...

我唸除左C6做司機(因為我冇車牌, 亦不會考)是冇佢唔得之外, 屋企既事都好似冇佢都得wo

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

老公 - 人工40%
自己 - 人工90%
但佢揾嘅人工係我2倍

珍珠宮

gg0202 發表於 13-8-6 09:51
我唸除左C6做司機(因為我冇車牌, 亦不會考)是冇佢唔得之外, 屋企既事都好似冇佢都得wo ...

基本上都係, 家務我做, 買餸煮飯我做, 陪阿女玩又係我, 我都唔知仲有咩係佢做

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 cmsm 的帖子

我都係, c6比40%左右我, 但我份糧就差不多用晒係亞仔度, c6仲串我, 鬼叫我供咁貴既保險同基金比亞仔.

大宅

miumiu0101 發表於 13-8-7 13:12
基本上都係, 家務我做, 買餸煮飯我做, 陪阿女玩又係我, 我都唔知仲有咩係佢做 ...
一樣呀!!!好慘呀我!!!“

子爵府

回覆:WangQin 的帖子

我同你一模一樣

首頁

尾頁

跳至