懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:懷孕期間要搬屋

未知有左。。。應該得果5~6週 有幫阿媽搬屋 攞好重既野 又幫好多手 都幾費神架

真係感恩 咁都無事。bb 而家歲半啦。

別墅

我建議你生之前搬!
我個b56日人仔,末生前,想搬,因放不下bb嘢,同想請工人,不夠地方,最後全世界反對,不能搬。
現在又要睇b, 又要搬,超級辛苦,勁後悔,連搬都應要分2次,因要搬b及佢的野過新屋先。
你生完又要睇B, 根本不能pack 箱,物件又多了很多,地方本身不夠,還要多個人仔及佢D野,超煩!

複式洋房

回覆 siufatbe 的帖子

多謝大家意見,雖然6299仍是反對,但老公昨天做了決定,預計完成裝修12月就會搬,(到時我大約7個月肚),希望一切l順利,可以有一個好既生活環境我們一家三口^^
請問還有特別注意的地方嗎??

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

第一胎我8個月時搬,女好好,以家4歲。呢胎我10週搬,未生,未知呀。唔好執太重野,唔好搬野,應無咩問手

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我有左, 5-6個月間屋開始裝修, 但係我就無參與LOR~~~只係之前PACK曬啲野, 之後, 其他有咩要求就同老公&C FU 交低, 前幾日已經搬番去住了.....因為都係想整好曬等阿B出世~~~

大宅

回覆:CKTCKT 的帖子

甘啱,老公今日都同左6299講要搬,因為要另外用錢租屋,99都唔係好贊成,但老公都話無位,甘最後6299都無得反對,而家應該11月搬

你租定買呀?

子爵府

樓主,我係預產期前四個星期搬,當時八個幾月肚我仲係新居打掃洗地抹牆,只係搬傢私時避開唔睇。bb出世好健康。當初我6299又係勁反對,但我完全無後悔咁堅持一定要生之前搬,因為我女出世後呢四個幾月我仲忙!日日都好困身!根本無可能係生之後搬!:;pppp:

大宅

回覆:milkteabb 的帖子

其實點解d 6299 要反對?係因為怕會影響阿b?

複式洋房

我係有左時7個月搬。我同老公負責pack 箱執屋,搬個日叫媽咪幫手睇師傅搬,我同老公就避開。而家亞囡9個幾月,好 好啊

複式洋房

回覆 pascallai 的帖子

買呀

首頁

尾頁

跳至