自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:肯食M記就要娶?

大宅

回覆:amazingkitkat 的帖子

補充,只要個男人對另一半全心全意,對佢好,要住公屋,要慳住慳住,無問題!但係真係要努力工作,養妻活兒,上進囉,我爸爸都係咁,一家人都好幸福!
最怕d後生自怨自艾,有乜野又賴政府,賴自己父母唔係李家誠!?唔識檢討下自己既咩??

伯爵府

amazingkitkat 發表於 13-10-31 08:16
肯食M記就要娶?「肯捱麥記?娶得過」,網絡熱傳。
故事主旨:港女都唔肯同男人食平嘢,如果遇到一個肯食 ...
男人一時低潮 或肯努力, 當然可以同佢一齊捱~
但, 如果個男人不思進取, 而個女人自己有能力食好D, 點解要衰過單身 ?

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 amazingkitkat 的帖子

m記都唔平...
應該話肯食$21餐ge女仔娶得過
我實加apple pie

複式洋房

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我係男姓角度睇,伛係悭家,其實家庭財富/

原帖由 大力大力 於 13-10-31 發表
我係男姓角度睇,伛係悭家,其實家庭財富/儲備,係要從年青開始儲蓄,很多年青人,賺幾多洗幾多,仲有些洗 ...
我肯定同你唔啱咀形, 由細到大都麻麻地M記,唔係因為佢cheap而係唔習慣食麵包當正餐, 情願食碗十蚊雲吞麵好過, 當年拍拖都成日去食麵,如果單憑一個飽就認定係港女,咁我一定係囉。

大宅

回覆 amazingkitkat 的帖子

哈哈, 我個女唔驚冇人要

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要係個男人有上進心

子爵府

回覆:amazingkitkat 的帖子

講得太好

子爵府

我肯食我老公唔肯食

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

洋房

M記其實只係比喻
男人最想係有個女人同佢一齊"捱"
同女人最想個男人養得起佢一樣係一個夢想

amber-darling  yes  發表於 13-10-31 11:27

大宅

我以前男友冇$,我真係同佢餐餐即食麵!但又如何?有返d $$,就身痕花心!最終分手

大宅

引用:重點唔係M+記,而係講緊某d港女好公主,下

原帖由 薯圈 於 13-10-31 發表
重點唔係M 記,而係講緊某d港女好公主,下下要高級,唔願意同男友仔去cheap 地方,但其實自己又唔係mug 野 ...
Agree

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

點解現在d男仔咁底能架!食老麥就娶得過。返屋企煮個公仔麵重平喇!

我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

其實呢.... 點解會咁詮釋㗎... 影片嘅意思應該係指 尋找一個能夠同你同甘共苦,共同進退,體諒對方嘅另一半,而唔係指一年365日餐餐麥記

ericapui  挨唔緊要,唔代表個男既無上進心。我係後片中睇到咁意思~
sorry~~  發表於 13-10-31 11:46
ericapui  得罪講句,有上進心既男人唔係應該可以拎女人唔使挨?  發表於 13-10-31 11:44

首頁

尾頁

跳至