自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:如果哩個情況,我會入間茶記嗌杯野食順便借

原帖由 百厭豬 於 13-11-21 發表
如果哩個情況,我會入間茶記嗌杯野食順便借廁所
Me too 或者去 麥記 快餐店之類,好多選擇姐

總有離別的時候

子爵府

好多 B6 係就算廁所响好近佢都係要响街解決! 同埋比佢真係去到廁所,佢都係屙落洗手盆! 真係令人百思不得其解!

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mei_ 發表於 13-11-21 01:22
今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...
可能太多B6借廁所,搞到佢地唔借?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+mei_+於+13-11-21+發表今日去

大宅

應該係RAXXDA酒店....百X係會借的...

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sugarcheung+於+13-11-21+發

原帖由 mei_ 於 13-11-21 發表
我喺街尾,天橋果度,行都過去又要搵廁所都應該賴咗了,見到間酒店借廁所都正常吖

...
我都係果度,d職員叫我去對面公園公廁

伯爵府

畀面勳章

回覆:酒店唔外借廁所?!呻下咋

街口果間3、4星酒店個大堂係無洗手間,但二樓酒吧應該有,只係個職員唔醒叫你上去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Chowying 發表於 13-11-20 12:45
Me too 或者去 麥記 快餐店之類,好多選擇姐
係囉,去快餐店仲方便

樓主,其實在街外你本身都唔好期望廁所有幾乾淨,手袋隨時放包濕紙巾,拿拿淋搞掂就算

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

冇計啦,有得揀我用酒店廁所都唔用老麥啦! 最終好好哋一間酒店咪淪落成為公廁囉。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

畀面勳章

引用:今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sugarcheung+於+13-11-21+發

禁止訪問

引用:好多+B6+係就算廁所响好近佢都係要响街解決

男爵府

我喺街尾,天橋果度,行都過去又要搵廁所都應該賴咗了,見到間酒店借廁所都正常吖

...

公爵府

有時真係唔怪得晒人哋, 應該多謝b6, 我都見過有厠所借嘅舖頭, b6排長龍去厠所, 又攪到污穢不堪, 真係頂佢哋唔順, 以前無唔借厠所, 係自由行後, 就買佢哋怕!

水晶宮

引用:系囉,同胞們又唔識路,好難系短時間内知邊

原帖由 momo06 於 13-11-21 發表
系囉,同胞們又唔識路,好難系短時間内知邊度有洗手間。只要唔系随地(eg:用樽或其他野處理好)我會包容。
...
吓?搵唔到廁所,用樽解決都接受唔到?唔係卦?

水晶宮

引用:今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要

今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...
大陸係有廁所都堅持週街痾,你個case點用呢,不過我好想知邊間酒店咁衰冇廁所.....

禁止訪問

引用:有時真係唔怪得晒人哋,+應該多謝b6,+我都見

大宅

Hey..個度,過條馬路在百周年公園有個公厠!正正在金馬倫道斑馬線旁!
我都有時唸,D自由行又唔知頭唔知路,在旺角尖咀唔入餐廳冇厠所用,如人有三急真係要番酒店咩!我想講D公厠配套係有D差!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:好多+B6+係就算廁所响好近佢都係要响街解決

原帖由 葉知秋 於 13-11-21 發表
好多 B6 係就算廁所响好近佢都係要响街解決! 同埋比佢真係去到廁所,佢都係屙落洗手盆! 真係令人百思不得其 ...
難怪不對外開放

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我唔會問人廁所喺邊,我會問自助餐喺邊,通常自助餐旁邊一定有廁所

petitsomeone    發表於 13-11-21 07:54
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

首頁
12345...8

尾頁

跳至