懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:有嘔嘅姊妹請進

我11weeks,由第2weeks開始已不停嘔,食咩嘔咩,飲水都嘔,朝早起身仲有嘔埋胃酸,黃膽水,嘔到胃都反,試過焯傷喉嚨,吐血添嘔到心灰,有一日頂唔順,情緒崩潰大喊,我2歲半個女見狀,同我講:「媽媽,妳仲咩呀?唔好喊啦~係咪好辛苦呀?明天會好返㗎!」我情緒先舒緩些,繼續撐下去~不過真係唔知幾時先完?我上胎都無甘辛苦

大宅

imconfusing 發表於 13-12-25 22:28
我6 week....日日作嘔又嘔唔出....
有冇人好似我咁作作下嘔變成真嘔?
還是一開始就即嘔?
我依家試緊用意志力對付作嘔感,我試過想嘔時即刻諗其他野或同自己講冇事嘅唔會嘔然後放鬆全身肌肉深呼吸,好似能緩和下嗰刻嘅不適。若不停諗點解咁辛苦,有時會連冷汗都出埋。嗰刻就真係想轟列咁嘔一場,可能會舒服d。

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mickey78 發表於 13-12-28 11:38
我依家試緊用意志力對付作嘔感,我試過想嘔時即刻諗其他野或同自己講冇事嘅唔會嘔然後放鬆全身肌肉深呼吸, ...
I find that everything I want to puke, I will go to sleep... it's better
u can try that too.

Mickey78  好,等我試下。希望大家都快d過左呢個階段  發表於 13-12-28 11:46

複式洋房

我系有咗開始嘔
不過都系夜晚嘔,連飲水都嘔,夜晚瞓唔到
醫生開止嘔藥都冇用,飲D檸檬片沖水會舒服D
18w開始正常D,少食多餐,食得多又會嘔

別墅

我由6,7wk開始嘔到而家22wk都仲有得嘔
遢左好多方法都唔得...
公司嘔得最勁,屋企想嘔就即刻上床訓個零中.
訓醒就唔想嘔架啦

別墅

回覆:imconfusing 的帖子

我由12週嘔到24週……我媽咪同老公乜梅乜薑都買晒俾我,我食都無用,最終我食「新亞薑糖」,食完舒服好多,佢地都吹漲,最終就買咗廿幾包俾我食。

首頁

尾頁

跳至