想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:你好叻呀~識得唔食藥我個時姑娘話排左好多.

原帖由 silviaskyl 於 14-02-21 發表
你好叻呀~識得唔食藥
我個時姑娘話排左好多.其實個子宮淨返唔多.但醫生又叫我食藥
食完乜都無排過出來.但搞 ...
唔係我叻, 只係見好多jm食中藥或生化湯都排淨左, 我都想試一星期先(政府好急, 想我快快決定, 我有嬲架, 我決定出院等一星期時, 個醫生話呢個唔係佢地建議的最好方法, 問我明白風險未), 佢地得俾晚時間咁少點夠丫, 感覺佢地好心急

同埋我流血前已有私家醫生講左個情況, 亦過左腦一片空白的日子, 先可以流咁多血留埋組織, 瞓多幾個鐘先至去急症

清晒就好啦, 我地一齊努力丫

大宅

想生BB熱投 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

加油……努力

複式洋房

回覆 GalChan 的帖子

係呀,等左半年!之後一個月後就有好消息.

大宅

引用:回覆+GalChan+的帖子係呀,等左半年!之後一

原帖由 jefflky 於 14-02-22 發表
回覆 GalChan 的帖子

係呀,等左半年!之後一個月後就有好消息.
勁呀

你太太有食中藥調補嗎?

我之前試咁耐, 怕之後都唔係咁易, 我諗最多等3個cycle, 希望可以好快有返

複式洋房

引用:Quote:原帖由+jefflky+於+14-02-22+發表回

原帖由 GalChan 於 14-02-22 發表
勁呀

你太太有食中藥調補嗎?
我老婆無補身架,不過個個人體質都唔同。最緊要係放鬆心情,唔好唸太多,好快就會中獎!

大宅

jefflky 發表於 14-2-23 22:55
我老婆無補身架,不過個個人體質都唔同。最緊要係放鬆心情,唔好唸太多,好快就會中獎!

...

承你貴言

大宅

認識瑞士牛牛第一回

加油!

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆:流產後感受及少少分享

我無你咁好彩。。。都一年喇。。我係16週先話無心跳,啲眼淚無停過。。揀咗塞葯,過程等於自己接生。。但清唔哂,等咗一個月之後覆診照,都係唔清要做手術,仲要刮穿埋。。。短時間經歷連續傷心加傷身。。。嗰段時間除咗c6同自己媽咪,任何人都唔見,只會坐喺屋企。。。今日想再努力,但好驚,唔係驚中唔到,而係驚子宮承受唔會。。。

伯爵府

加油呀!過去的只好讓它過去

大宅

我一路都唸住順其自然去有bb, 但當小x後個人好似傻咁好想好想快d有個健康既bb, 尤其當見到身邊一個個有喜事更加想快d有…但知道心急無用, 情緒都會影響, 想放鬆但好難唔去唸, 都唔知可以點

大宅

引用:我無你咁好彩。。。都一年喇。。我係16週先

原帖由 fatfattiger 於 14-02-26 發表
我無你咁好彩。。。都一年喇。。我係16週先話無心跳,啲眼淚無停過。。揀咗塞葯,過程等於自己接生。。但清 ...
i m so sorry to hear that

你一定好痛苦, 你身體完全康復未?

每次都係獨立的

我仲未嚟M, 好心急

我地經歷過的jm都會擔心, 不過我地要努力加油

大宅

引用:我一路都唸住順其自然去有bb,++但當小x後個

原帖由 kuehcero 於 14-02-26 發表
我一路都唸住順其自然去有bb, 但當小x後個人好似傻咁好想好想快d有個健康既bb, 尤其當見到身邊一個個有喜 ...
我都係, 雖然之前試左2年, 都無依家失去左咁心急

見到BB或大肚婆都好羡慕, 亦覺得自己好不幸, 希望怏dM到, 可以再努力

返左幾日工,都係無心機, 只想有BB, 公司又忙, 真係人都顛

大宅

引用:Quote:原帖由+kuehcero+於+14-02-26+發表我

原帖由 GalChan 於 14-02-26 發表

見到BB或大肚婆都好羡慕, 亦覺得自己好不幸, 希望怏dM到, ...
仲未m到?
我中醫話

大宅

引用:Quote:原帖由+GalChan+於+14-02-26+發表我

原帖由 abc1100 於 14-02-27 發表
仲未m到?
我中醫話
我中醫話最遲係塞藥/手術當日計
1個月+5日

大宅

引用:Quote:原帖由+kuehcero+於+14-02-26+發表我

原帖由 GalChan 於 14-02-26 發表

見到BB或大肚婆都好羡慕, 亦覺得自己好不幸, 希望怏dM到, ...
係呀, 以前好緊張份工, 依家真係無心機做野, 覺得工作已經唔係咁重要, 只係想快d有bb...

大宅

祝身體快D復原, 之後再努力!

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆:GalChan 的帖子

我嗰時過咗兩個月就嚟 M喇,當時心情好矛盾,見紅好土厭,但又係希望,實難而形容。。托賴,身體休息咗一年,好咗好多,所以想再努力過,但仲未有聲氣。。年幾唔細,心好急。。

民房

我也是在本月廿五日進了醫院做流產手術,由最初知道有咗,再去照,時間發生好短。
當知道自己兩個月以來只有胎囊,胚胎没
有心跳,個心好難過。不過,積極些想,
與其BB不能夠健康的來,那也只好放棄。
現在我也不時想起那晚服药後的情境,更
害怕那些工具,雖然如此,我也希望有類
同情況的姊妹一同加油,忘記傷心,調理
身體後再重新出發,孕育一個健康的孩子。

別墅

fatfattiger 發表於 14-2-26 18:41
我無你咁好彩。。。都一年喇。。我係16週先話無心跳,啲眼淚無停過。。揀咗塞葯,過程等於自己接生。。但清 ...
我既情況同你差唔多,黎左2次m.真係好想再試,但又擔心。。。依家一見對子宮好既藥,我都想買黎試一試,期望下一次健康就好了

別墅

引用:Quote:原帖由+abc1100+於+14-02-27+發表仲

原帖由 abc1100 於 14-02-27 發表
我中醫話最遲係塞藥/手術當日計
1個月+5日
我塞藥到而家9w la..
仲未嚟

首頁
12345...7

尾頁

跳至