懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

回覆:若產檢和開刀,孫錫鴻醫生好,還是盧永傑醫生好?

但以我記得,馬年第一B的父母都係醫生,記者仲訪問佢哋點解唔返政府醫院生添。如果孫醫生的做法有問題,一般人未必知,但呢對父母都一定知啦,咁佢哋唔會容許個醫生做D有害自己同BB嘅事架喎......

Yoyokit1984    發表於 14-3-1 08:19

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+wong898+於+14-02-24+發表點

原帖由 meow625 於 14-02-24 發表
夾硬整鬆宫頸。。。好似條橡皮筋鬆左咁。。。下胎好易會cool 唔實囉
其實公立醫院都會用此方法的。

男爵府

引用:Quote:原帖由+natzt+於+14-02-20+發表在for

原帖由 meow625 於 14-02-23 發表
絕對係Dr Lo 比較好。。。Dr lo 係婦科腫瘤科架,做手術開刀經驗都俾dr suen 多。。。其實我唔係太buy dr s ...
咁可能係果d媽媽要求dr.suen係果日幫佢地接生呢!我見好多人都想係年初一生b,都會主動要求suen醫生幫佢地接生!其實每個醫生都有佢地嘅優點同缺點!

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-23+發表絕

原帖由 SiciLee 於 14-02-24 發表
咁可能係果d媽媽要求dr.suen係果日幫佢地接生呢!我見好多人都想係年初一生b,都會主動要求suen醫生幫佢地 ...
我去到38w1腰痛到訓都訓唔到覺, 行都好辛苦, 年30晚生的, 初一b從來冇諗, 只想唔好腰痛

男爵府

引用:但以我記得,馬年第一B的父母都係醫生,記

原帖由 lvmh88 於 14-02-24 發表
但以我記得,馬年第一B的父母都係醫生,記者仲訪問佢哋點解唔返政府醫院生添。如果孫醫生的做法有問
......

meimei11  我都有此聯想  發表於 14-2-24 18:49

男爵府

引用:Quote:原帖由+wong898+於+14-02-24+發表點

夾硬整鬆宫頸。。。好似條橡皮筋鬆左咁。。。下胎好易會cool 唔實囉
唔係個個都整㗎,我順產的,產檢時佢都無幫我整!佢係認為有需要先會咁做!佢會檢查佐宮頸位先,如果佢認為個媽咪難生,先會用此方法!大家唔好誤會佢個個都咁做

Yoyokit1984  係啊!佢都禁同我講問我做不做先?話我難生!  發表於 14-3-1 08:21

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-24+發表夾

原帖由 wong898 於 14-02-24 發表
其實公立醫院都會用此方法的。
係醫院唔同,因為已經有見紅穿水呢d 野先入院。。。唔係好人好姐無啦啦整。。。係咪?

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-23+發表絕

咁可能係果d媽媽要求dr.suen係果日幫佢地接生呢!我見好多人都想係年初一生b,都會主動要求suen醫生幫佢地 ...
我知道佢會approach 一d 佢覺得有機會既媽媽囉。。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-24+發表夾

唔係個個都整㗎,我順產的,產檢時佢都無幫我整!佢係認為有需要先會咁做!佢會檢查佐宮頸位先,如果佢認為 ...
我都冇話佢個個都整

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+wong898+於+14-02-24+發表其

男爵府

引用:Quote:原帖由+wong898+於+14-02-24+發表其

係醫院唔同,因為已經有見紅穿水呢d 野先入院。。。唔係好人好姐無啦啦整。。。係咪?

...
唔一定啊。 我識的媽媽冇見紅穿水而入院, 之後公院整而生的, 至於整唔整我相信練媽自己也有責任自決吧

大宅

回覆:若產檢和開刀,孫錫鴻醫生好,還是盧永傑醫生好

我穿左水先入政府,政府只話我宮頸高就無理過我,我當時已有陣痛,我怕我要痛1x個鐘都生唔出要開刀,之後我打比孫醫生,醫生叫我去診所做檢查,我堅持出院到診所(仲穿緊水)孫醫生check完做左手腳後4個鐘後便向仁安先了。孫醫生知我想順產,亦覺得我可以順產先幫我鬆。好彩鬆左,產程快左,因為阿b向我開到6度左右心跳慢左,幸好我亦趕得及開度數。

醫生唔會有理無理好人好姐就叫人比佢幫鬆宮頸嘅。
但我同意jm講法,佢好似幾中意出鏡。不過佢都係鄧人家開心啫。

wong898  agree with u  發表於 14-2-24 10:40

男爵府

引用:Quote:原帖由+lvmh88+於+14-02-24+發表但以

我有朋友就係俾佢整整下穿左水!如果係醫院做我覺得ok 冇問題,但診所喎。。。由之前劉美娟單野既角度睇, ...
咁又唔好拉埋劉美娟單野黎講,完全係兩回事!我係睇孫醫生既,本來無諗住回覆,因為做手腳有媽媽唔buy係好正常,選擇咩醫生亦係鹹魚青菜各有所愛,但係見到你咁講,真係有少少嚇親

孫醫生會睇返媽媽情況,有需要先建議孕婦鬆宮頸,產程快d易生d,當然要孕婦ok先會實行,我有朋友係公立生,唔係搵孫醫生接,但都有幫佢做,如果純粹為方便同滿足自己,公立生既醫生大可以不理呀,所以孫醫生唔係個個都做,亦唔係搵佢接生先做,係睇個人情況同意願先決定!

當然jm們某d講法我係認同既,孫醫生太搏殺,接好多case,要等好耐先有得睇

Yoyokit1984  同意同意  發表於 14-3-1 08:23

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-24+發表我

原帖由 beth222 於 14-02-24 發表
咁又唔好拉埋劉美娟單野黎講,完全係兩回事!我係睇孫醫生既,本來無諗住回覆,因為做手腳有媽媽唔buy係好

做唔做各jm 自己決定

別墅

回覆:若產檢和開刀,孫錫鴻醫生好,還是盧永傑醫生好?

人紅果然事非多,:雖然我都一直係孫醫生度檢查,但沒打算搵佢接生,我一直好奇點解bk甘多mama力讚佢 真心話孫生給我的感覺都ok既,但肯定沒佢地講到甘好 可能人夾人啦,但真係忍吾住講佢果度有幾個姑娘真係麻麻

大宅

我都係孫醫生度產檢,佢次次見度我阿B擺POSE,佢就好興奮,仲話,'你睇,幾得意' 仲興奮過我,所以我唔覺得佢咁差..

moodykwan  我都係係佢度產檢,佢都有你講既反應仲同姑娘一齊笑,個刻我都好開心,因檢每次產檢我都好緊張,佢一笑我都放鬆左,我buy佢係佢真係照得幾仔細,好安心。   發表於 14-2-24 22:32

複式洋房

回覆:若產檢和開刀,孫錫鴻醫生好,還是盧永傑醫生好

我反而會諗,佢整鬆宮頸係咪為左節省自己接生時間,因為正常作動至生閒閒地要十幾廿個鐘,而佢咁多客邊有咁得閒spare幾十個鐘比你?咁佢診所咪全面癱瘓?我見bk話佢接生最多兩三個鐘至四五個鐘,整鬆宮頸佢真係慳返好多時間,對佢時間運用上好有利。我都係book左佢接生的,到時我一定堅持唔整鬆宮頸。如果佢做法係work, 咁就唔駛咁多媽媽生幾十個鐘,我想知有無其他醫生相同做法?真係好危險。同埋如果真係控制到出世時間,咁順產都可以擇日子時辰了

Yoyokit1984  但我不是他接生他都同我做  發表於 14-3-1 08:25

大宅

首先我認為瓜熟𥰆落宮頸係係適當時刻自己會變鬆變軟然後張開,宫頸在末作動前是緊合的,以及有pat 像鼻涕的東西堵塞著以防細菌進入。試問為何要在作動前弄宮頸呢?就算要催生也應在醫院內進行,因要監察宮縮和bb的心跳情況。

meow625  我都係咁諗。。。順產唔係應該等咩  發表於 14-2-24 19:08
meimei11  同意,其實真係同劉美娟事件好相似  發表於 14-2-24 18:53

男爵府

引用:首先我認為瓜熟𥰆落宮頸係係適當時

原帖由 magic20050210 於 14-02-24 發表
首先我認為瓜熟𥰆落宮頸係係適當時刻自己會變鬆變軟然後張開,宫頸在末作動前是緊合的,以及有pat 像 ...
唔係個個宮頸都會自然熟同鬆的, 我嫂就係落左藥,係公院做埋手腳都唔得,最後開刀生,經歷左4日。

不過在那裡做手腳的確是值得檢討

beth222  認同,有需要既話,鬆宮頸無咩問題,不過係診所做的確值得檢討  發表於 14-2-24 18:08

首頁
12345...8

尾頁

跳至