懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:我41陀笫一胎,依家29W了,完全冇害喜,吾

原帖由 siupekchu 於 14-06-10 發表
我41陀笫一胎,依家29W了,完全冇害喜,吾辛苦,可能之前有準備,而有左吾暴食,到依家重左+幾磅,只肥肚, ...
我老婆同你一樣,一齊加油

男爵府

引用:應該不是高齡的問題是個人身體狀況如有常常

原帖由 JCBROWNIE 於 14-06-08 發表
應該不是高齡的問題
是個人身體狀況
如有常常運動 應該好些
兩者都有

男爵府

引用:我喘啱35,宜家34w,第一胎,都唔算佗得辛

原帖由 honkaren512 於 14-06-09 發表
我喘啱35,宜家34w,第一胎,都唔算佗得辛苦,只係擔心生嗰陣唔夠氣同力,因一向冇咩運動

...
35 生時,你點都會發力,轉咗水限時間推bb出嚟,太耐bb會局親,黑面。
我當年36生第二胎,感覺良好。

男爵府

引用:我 39 歲陀得 5 辛苦 but 生得好辛苦, 5 夠

原帖由 yeikaki 於 14-06-08 發表
我 39 歲陀得 5 辛苦 but 生得好辛苦, 5 夠力
我都擔心唔夠力。

男爵府

引用:我第一胎36, 第二胎39, 唔算辛苦,但兩次比

原帖由 jcyanyan 於 14-06-08 發表
我第一胎36, 第二胎39, 唔算辛苦,但兩次比較係第二胎辛苦D。

男爵府

引用:我第一胎25,好精神,健步如飛;第二胎27,

原帖由 jacknatson 於 14-06-08 發表
我第一胎25,好精神,健步如飛;
第二胎27,好舒服,依然健步如飛,但比較容易眼瞓;
第三胎31,勁眼瞓,容易 ...
你就好,咁年青生

男爵府

引用:我覺得我老婆好慘做sales,陀住個b,由朝企

原帖由 vincentwong27 於 14-06-09 發表
我覺得我老婆好慘

做sales,陀住個b,由朝企到黑
你做老公要多關心,支持佢,氹下老婆,陀b係辛苦,有情緒影響。

男爵府

引用:我喘啱35,宜家34w,第一胎,都唔算佗得辛

原帖由 honkaren512 於 14-06-09 發表
我喘啱35,宜家34w,第一胎,都唔算佗得辛苦,只係擔心生嗰陣唔夠氣同力,因一向冇咩運動

...
打錯字 (穿水long)

大宅

我30,第一胎~ 可能之前有運動,都唔係好辛苦

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

攰主要係因為要湊件大, 佢瞓得唔好, 我就死得啦...

我第一胎都係超高0, 陀無乜野, 係唔夠力生, 同埋生完頭果兩個月硬頸要餵人奶, 所以變左
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 vincentwong27 於 14-06-09

男爵府

引用:我30,第一胎~ 可能之前有運動,都唔係好辛

原帖由 carmenfa 於 14-06-11 發表
我30,第一胎~ 可能之前有運動,都唔係好辛苦
其實30唔算高齡,35先叫高齡。

民房

回覆:siupekchu 的帖子

之前準備?可否分享下?我三十五,準備中

大宅

我 41 懷孕,沒有害喜,沒有暈及呼吸不順,也沒有口味大變,吃得走得,只是後期睡眠不好,有小量抽筋,產前沒水腫,一點不辛苦,中間沒有什麼小病見紅或啡,老公常指我不是真的見肚,真不似大肚婆,所以應該與年齡無關,應該是體質問題。

我生時已是 42,也有力氣生,沒有像很多 JM 說痛到什麼也記不起(之前也沒有上什麼產前班學呼吸),當時已不痛了,在產房個多小時,都沒有因為痛叫過,順利生了囝囝。

yiyi222  犀利  發表於 14-6-21 22:36

禁止訪問

公爵府

回覆:jenniferbb 的帖子

係阿!身體機能冇咁好…好容易攰

大宅

當初也以為會像看戲像,痛到大叫~好痛呀!唔生啦!

事實是推入產房時,易常平靜地等姑娘準備一陣後。

姑娘便問:是否痛得很疏呀?
我答:對!一個鐘一兩次。
她:咁樣點生呀!我幫你加藥令你痛得密點啦!
我:好。

之後仍是很平靜,跟著她們教去推囝囝出來。六次便生了,真是唔痛。

之後,日日見的酒樓知客及妊娠糖尿的同期孕婦也不信我如此高齡,原來在她們所知,一過四十多是要開刀生呢!

複式洋房

回覆:wh1901 的帖子

你好厲害呀!

公爵府

yeikaki 發表於 14-6-8 14:04
我 39 歲陀得 5 辛苦 but 生得好辛苦, 5 夠力

12 hrs

大宅

玩具勳章

回覆:高齡 陀Bb真係好辛苦

我26第一胎,宜家29第二胎,唔算高齡但都辛苦。

首頁

尾頁

跳至