自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:未開通

原帖由 bowling2004 於 14-06-25 發表
未開通
試下即刻上網上銀行開返!我早排去台灣又係咁,冇晒錢去撳時先醒起未開通海外提款,即刻灰晒!好彩附近有free wifi, 即刻上網睇下有冇得即開,好彩有咋(我係中銀),前後十分鐘就搞掂
萬一你銀行唔得,試下打上CS 求救啦

子爵府

回覆:人在台灣,ATM 機提唔到款!

我中過伏。

東亞是把current account set 做preliminary。海外提款無得揀戶口,只從preliminary提。

樓主趕快用網上理財,把錢轉到current吧。

大宅

回覆:1010mum 的帖子

等我試下!

大宅

不如叫家人直接將情況告知銀行,睇下可以點樣用最快既方法幫到你?

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:queenmooe 的帖子

我上次去到台灣㩒機又係唔得,嚇死我!原來是當天我已在香港㩒過hk$5000, 去到台灣我㩒2萬台幣,因過了每天港幣$10000的限額,部機又冇話我過限額,只顯示不能作交易,後來阿女叫我㩒少啲試下,點知真係得!我才記起開通海外交易時銀行職員有提我會有限額。

靚太唔易做!!

子爵府

網上可以開通海外atm功能架

大宅

回覆:queenmooe 的帖子

我fd上次都係,原來開通左張咭𥚃面的支票戶口,你試下在支票戶口提款,否則上ebanking轉數去支票戶口先提款!

大宅

多謝各位!我將錢轉到支票戶口後現已可以提款了!!好開心!

WENDY  Good  發表於 14-6-26 09:41

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:多謝各位!我將錢轉到支票戶口後現已可以提

原帖由 queenmooe 於 14-06-26 發表
多謝各位!我將錢轉到支票戶口後現已可以提款了!!好開心!

...
好彩得

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

下次唔好玩啲咁次激

珍珠宮

敢樓主就玩得開心啲,食多啲買多啲啦

首頁

尾頁

跳至