跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

咁又係...但之後子宮再細d, BB就更難掉頭. 我個 BB掉左頭但仲未落盆骨,而家未算好辛苦,D人仲話我健步如飛添,可能係個肚細卦。

如果BB到左 36週至掉頭,會唔會又要等佢落去盆骨,最終要催生架?

大宅

我bb一開始已經頭向下.... 而家過咗30週.... 佢會唔會係呢個時候先調番向上架?

別墅

原文章由 bosch 於 08-1-19 19:16 發表

八卦問下.... 你果個係咪女呀?同埋果張相係咪你黎架?如果兩樣都係而你個BB似你,實會好靚又好索... :loveliness:

點解你會估係女呢...
我果個真係女黎架啵..
張相係未有bb時影架...
e+緊係唔同哂啦:tongue:
http://hk.myblog.yahoo.com/kwankwan_fish

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

bosch:

我個肚係超大,成日給人問我係咪生得/是否陀孖胎,對bb來講相信是豪華樓房,而且呢幾日我個bb仲好開心咁在我肚內游緊水,仲要踢水...... 個衰豬在星期四及五就靜到不得了,到星期六醫生話佢個頭仍然在上方就又開始周圍走啦...... 都唔知係咪有心整蠱佢阿媽我呀!

子爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-1-20 11:27 發表
講開掉頭未,呢幾日真係嚇餐死.......

話說星期四我去贊育做產檢,個junior醫生用手摸bb位置,我見佢越摸越低,然後又用尺度,然後個醫生話,bb個頭已經落左去,落得好落啦!我話唔係呀,問醫生佢仲會唔會掉返上來,佢話你快wk32,bb唔會 ...

我上星期四去健康院產檢(贊育隔離果間), 個姑娘摸肚摸左好耐, 都話唔肯定bb調左頭未呀, 仲按到我好痛tim呀!! 而我30週時響私家照, 就話已調頭, 但仲有機會會調番上來...所以我打算月尾(到時35週)再去私家照, make sure係咪已調頭!!

子爵府

原文章由 bosch 於 08-1-20 17:03 發表
如果BB到左 36週至掉頭,會唔會又要等佢落去盆骨,最終要催生架? ...

唔一定要催生~~
我第一胎時, 作動前一日仲響私家照u/s (當時係39週, 但政府話係38週)), 醫生話bb頭仔未落盤骨, 應該未有耐會生得。點知果晚零晨3點就開始作動(陣痛), 我到第二朝10點幾入院, 醫生check, 開左一度, 但bb頭仔仲係未落盤骨, 所以醫生要我響醫院行來行去, 幫bb落盤骨...結果果晚就生左, 以入產房計就3個鐘就生左, 唔駛催生:loveliness:

珍珠宮

我上星期四又係咁lor,贊育個醫生越按越落,仲要按到我鬼死咁酸痛,然後話bb掉左頭啦,落左去啦...... 真係被佢嚇死我,以為我個bb唔想等要出來啦!到照私家時,個醫生用好串的聲線話個醫生junior都唔識摸。

今日我都仲感覺到bb個頭仔應該仲係向上,因為佢仲好努力咁打緊c egg,所以我知佢個頭的大約位置。

原文章由 HCbb 於 08-1-21 12:42 發表

我上星期四去健康院產檢(贊育隔離果間), 個姑娘摸肚摸左好耐, 都話唔肯定bb調左頭未呀, 仲按到我好痛tim呀!! 而我30週時響私家照, 就話已調頭, 但仲有機會會調番上來...所以我打算月尾(到時35週)再去私家照, make s ...

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 Freesia_cat 於 2008/1/21 08:55 發表
bosch:

我個肚係超大,成日給人問我係咪生得/是否陀孖胎,對bb來講相信是豪華樓房,而且呢幾日我個bb仲好開心咁在我肚內游緊水,仲要踢水...... 個衰豬在星期四及五就靜到不得了,到星期六醫生話佢個頭仍然在上方就又開始周圍 ...

我個肚都好大,1個月前D人已經問我係咪就生。。
所以阿B仲有位轉黎轉去,有時我都摸到佢頭仔向左向右,唔知今個星期產檢時個頭係咪仲係向下

大宅

請問如果BB掉左頭, 感覺胎動的位置是否會接近胸部及肚中間???

原文章由 bobbob 於 08-1-21 13:26 發表

所以阿B仲有位轉黎轉去,有時我都摸到佢頭仔向左向右,唔知今個星期產檢時個頭係咪仲係向下 ...

大宅

我估係呱

我上次產檢完之後, 醫生話BB已經掉頭, 之後感覺胎動嘅位置主要係肚中間, 仲要係好似360度成日向上踢又打圈, 同一時間下面的位置又係喺度郁, 總之係無時停。依家真係坐又唔係, 企又唔係。

原文章由 Joyfulkid 於 08-1-21 13:32 發表
請問如果BB掉左頭, 感覺胎動的位置是否會接近胸部及肚中間???

大宅

今日去健康院, 問e生我個b 落左去未, 個e生好衰, 佢問我落左去邊, 我比佢嚇我一嚇, 驚到唔記得應該點講, 就亂哂龍話 落左去恥骨未, 我敢問係咪有問題呢? 其實係咪要問落左去盤骨未? 有無分別? 無嘅答案話, 掉左頭la, 胎位幾好, 敢請問各位我個b 即係落左去未呀??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 <i>yeekwan</i> 於 08-1-21 02:09 發表
點解你會估係女呢...
我果個真係女黎架啵..
張相係未有bb時影架...
e+緊係唔同哂啦

斷估無辛苦丫麻!!:mrgreen: 你又咁靚女,所以覺得如果你個BB係女又似你,真係會索爆,大個左會好多男仔追。

瑪瑙宮

原文章由 <i>HCbb</i> 於 08-1-21 14:56 發表
唔一定要催生~~ <br />
我第一胎時, 作動前一日仲響私家照u/s (當時係39週, 但政府話係38週)), 醫生話bb頭仔未落盤骨, 應該未有耐會生得。點知果晚零晨3點就開始作動(陣痛), 我到第二朝10點幾入院, 醫生check, 開左一度,  ...

thanks! 原來係咁!我都想好快生到出黎!你生第一個時仲可以咁勇,作動左成6﹣7個鐘至入院既?如果只係作動,要去到痛到幾密至入院好?

瑪瑙宮

原文章由 <i>Freesia_cat</i> 於 08-1-21 10:55 發表

我個肚係超大,成日給人問我係咪生得/是否陀孖胎,對bb來講相信是豪華樓房,而且呢幾日我個bb仲好開心咁在我肚內游緊水,仲要踢水...... 個衰豬在星期四及五就靜到不得了,到星期六醫生話佢個頭仍然在上方就又開始周圍 ...

佢好活躍喎!希望你個BB快D乖乖地掉頭啦!我都唔敢想像我係點出世,我係 patpat 出世先,阿媽仲係順產咁生我出黎,而家至知真係危險。

珍珠宮

我個肚係大到,2個月時被人問係咪4個月,4個月被人問係咪8個月,6個月被人問我係咪生得...... 你可以想像一下情況!

昨晚我老公摸住我個肚成晚,佢話bb只係不停左右咁轉,根本就唔上下咁轉,仲要轉轉下就踢/推我個肚兩下...... 好鬼頑皮!

原文章由 bobbob 於 08-1-21 13:26 發表

所以阿B仲有位轉黎轉去,有時我都摸到佢頭仔向左向右,唔知今個星期產檢時個頭係咪仲係向下 ...

珍珠宮

哈哈!你係順產patpat出先,我係遲出世2個星期搞到醫生話要催生,點知臨要催生我就作動,但因為太大件出唔到,結果累我媽開刀生我!

我媽話我又係勁活躍bb,佢話人家那些wk 34左右通常都頭向下等出世,我就到預產期都仲要爬上爬落無時停...... 似乎like mother like son!

我媽到今時今日都仲成日俾我睇佢當年條疤(你知那時是成個肚打直線開刀),投訴我當年唔肯出世,令佢留有一條長長黑疤!

原文章由 bosch 於 08-1-21 21:25 發表

佢好活躍喎!希望你個BB快D乖乖地掉頭啦!我都唔敢想像我係點出世,我係 patpat 出世先,阿媽仲係順產咁生我出黎,而家至知真係危險。

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 Joyfulkid 於 2008/1/21 13:32 發表

BB郁既位置係高左,5、6個月好明顯踢我膀肛,而家就係肚臍附近多,佢打c egg就係下面,琴晚佢打左成5分鐘 egg呀陰公 :lol:

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 yauyau08 於 2008/1/21 18:17 發表
今日去健康院, 問e生我個b 落左去未, 個e生好衰, 佢問我落左去邊, 我比佢嚇我一嚇, 驚到唔記得應該點講, 就亂哂龍話 落左去恥骨未, 我敢問係咪有問題呢? 其實係咪要問落左去盤骨未? 有無分別? 無嘅答案話, 掉左頭la, ...

我覺得個醫生幾衰。。。不過政府醫生係咁,我都領唔少野:tongue:
聽講BB落盤骨有分程度,開始落都要等多起碼2-3星期先生得,如果落到底就好快生得

珍珠宮

我都係靠咁平日估計我bb個位置。

呢排我個bb仲係在我肚臍附近打c egg,所以我相信我個bb仲未轉頭。

原文章由 bobbob 於 08-1-22 11:03 發表

BB郁既位置係高左,5、6個月好明顯踢我膀肛,而家就係肚臍附近多,佢打c egg就係下面,琴晚佢打左成5分鐘 egg呀陰公 :lol:

大宅

原文章由 Freesia_cat 於 08-1-22 12:44 PM 發表
我都係靠咁平日估計我bb個位置。

呢排我個bb仲係在我肚臍附近打c egg,所以我相信我個bb仲未轉頭。

我都係呀, 我都相信我個B仲未轉身, 而且我個C+都話我好大機會要開刀, 所以我都叠埋心水等約期開刀

首頁

尾頁

跳至