1-3歲

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

畀面勳章

希望社署真係可以幫到小朋友啦..

大宅

引用:一歲+BB+女未識坐,只懂在大人床上趴,臥,

原帖由 Miss_Yellow 於 14-12-29 發表
一歲 BB 女未識坐,只懂在大人床上趴,臥,和爬 (肚貼住床褥),正常嗎?

...
唔正常!健康院無跟進咩?

水晶宮

回覆:一歲 BB 女未識坐

一歲唔識坐唔正常,如果有去健康院應該唔合格

男爵府

引用:一歲唔識坐唔正常,如果有去健康院應該唔合

原帖由 zoekayan 於 15-01-01 發表
一歲唔識坐唔正常,如果有去健康院應該唔合格
BB 女的媽咪都間唔中唔湊個六歲仔返學 (K3),我唔肯定佢有冇帶個 BB 女去健康院啦 (陀住 BB 女時都唔去做產檢,話浪費時間喎但又唔使返工日日在家) ,到出世先知道係女) ~~

男爵府

回覆:Miss_Yellow 的帖子

今日,見到個 BB 女在床上全身緊貼床褥扒響度,剩係手腳郁郁但身體唔識郁。99 抽起個 BB 女兩個腋窩試行,但個 BB 女雙腳無意識想郁。

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:今日,見到個+BB+女在床上全身緊貼床褥扒響

原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-03 發表
今日,見到個 BB 女在床上全身緊貼床褥扒響度,剩係手腳郁郁但身體唔識郁。99 抽起個 BB 女兩個腋窩試行, ...
Bb條腰,手腳都未夠力,要俾佢坐起身多d,試下同佢鬥下力搶下野,睇下佢手仔出唔出到力,佢大小肌肉好唔掂,說話能力都唔得了,快d同佢睇醫生啦,由佢呀媽發癲,小朋友無辜嫁!!

子爵府

引用:BB+女係同住叔仔老婆的,見佢平時唔俾個+BB

原帖由 Miss_Yellow 於 14-12-29 發表
BB 女係同住叔仔老婆的,見佢平時唔俾個 BB 女學行 & 永遠手抱冇俾佢自己坐正,抱的姿勢係將個 BB 打横抱。 ...
下,咁都仲唔帶去睇醫生?

男爵府

回覆:LubiLubi 的帖子

BB 女阿媽唔在意,我做外人難插手。BB 女爬爬下由床跌落地身體,頭撞地撞牆都係咁。

公爵府

叻叻勳章

6個月已經坐得好架喇...1歲要睇醫生哦.

大宅

引用:BB+女阿媽唔在意,我做外人難插手。BB+女爬

原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-06 發表
BB 女阿媽唔在意,我做外人難插手。BB 女爬爬下由床跌落地身體,頭撞地撞牆都係咁。

...
同佢2公婆講而家唔理2個小朋友、唔根治,將來醫藥費仲貴,係唔係打算照顧佢地一世?依家唔識,仲唔教佢,將來亦唔會識!
識生仔,唔識照顧亦唔理,最憎呢D人,害死下一代,小朋友真係好可憐!我做咗阿媽見到呢d真係好心痛!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-06 發

原帖由 Bonbonho 於 15-01-06 發表
同佢2公婆講而家唔理2個小朋友、唔根治,將來醫藥費仲貴,係唔係打算照顧佢地一世?依家唔識,仲唔教佢,將 ...
其實睇佢個六歲仔到現在仍未識食飯和囗齒不淸等行為,已預計到 BB 女將來都會好似佢阿哥咁發展。

其實,我和其他人都察覺到 BB 女阿媽行為有 D 異常,接仔放學時幼稚園老師叫住佢想傾個仔問題佢會越叫越走,老師話個仔學習能力差佢會倒返轉話香港課程深,我們話現在唔教將來會越來越難教,佢又會話現在唔識過多幾年自動會識唔好迫佢個仔!

其實,佢活在自己世界裡自我感覺良好。

大宅

佢好似唔多聽人意見,佢覺得係岩就係岩

男爵府

引用:佢好似唔多聽人意見,佢覺得係岩就係岩

原帖由 琳媽咪 於 15-01-06 發表
佢好似唔多聽人意見,佢覺得係岩就係岩
除了凑小朋友有問題外,行為亦有問題。為了預防忘記帶鎖匙冇門口入,用膠紙貼條鎖匙在鐵閘外 / 出門唔熄爐火。。。

社署已三次上門家訪佢,小朋友跟着這樣的媽媽真冇辜。

大宅

減齡達人勳章

回覆:Miss_Yellow 的帖子

小朋友好無辜,其實可吾可以幫佢地申請去寄養家庭?

別墅

睇到我眼淚都標埋出黎, 有冇人可以幫吓佢地!

男爵府

引用:睇到我眼淚都標埋出黎, 有冇人可以幫吓佢地

原帖由 jc30624700 於 15-01-07 發表
睇到我眼淚都標埋出黎, 有冇人可以幫吓佢地!
社署已派社工家訪跟進了,也不用太擔心。

大宅

引用:Quote:原帖由+琳媽咪+於+15-01-06+發表佢好

原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-07 發表
除了凑小朋友有問題外,行為亦有問題。為了預防忘記帶鎖匙冇門口入,用膠紙貼條鎖匙在鐵閘外 / 出門唔熄爐 ...
住佢隔離都幾驚

男爵府

引用:Quote:原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-07 發

原帖由 琳媽咪 於 15-01-07 發表
住佢隔離都幾驚
我住佢隔離房都要長期鎖自己房門,錢都吾放屋企。

大宅

我b 6個月唔識坐 腳仔無力都已經轉介,
佢好明顯無去健康院檢查,會唔會連疫苗都無打呀?你話佢背部有舊野凸出已有問題啦?其實可唔可以扮晒野話幫佢湊下b帶bb睇左醫生先?聽見都陰公bb成日比人打!半夜聽到虐兒報警啦! 咁佢地會帶bb去醫院檢查,唉

大宅

引用:Quote:原帖由+琳媽咪+於+15-01-07+發表住佢

原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-07 發表
我住佢隔離房都要長期鎖自己房門,錢都吾放屋企。
住佢隔離房真係要鎖門,好恐怖既感覺

首頁
12345...9

尾頁

跳至