自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:今朝睇頭條新聞, 見到個濺女人比拉咗 好開心呀 !!!

原來佢由細已經鍾意欺凌

呢個女人 心理變態,打到人地個女不似人形,希望個官重判

禁止訪問

回覆:angelacch 的帖子

男爵府

回覆:今朝睇頭條新聞, 見到個濺女人比拉咗 好開心呀 !!!

樓主講緊陳年舊事je又唔係評論案情

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

woodpecker 發表於 15-2-10 11:00
傳媒都唔可以,驚影響陪審員嘅決定,咁BK係公開論壇又得唔得呢?
另外關於陪審團。。。
高等法院陪審團是如何選出的?
高等法院每宗有陪審團參與的審訊,在選任陪審團時,都是在公開法庭以抽籤方式,從被傳召出席的陪審員中選出。在刑事案件中,由於控辯雙方的代表律師可以反對某些人士出任陪審員,加上法庭亦可以即時批准豁免某些人士出任陪審員,因此被傳召出席的陪審員人數通常較實際所需的為多。於第一輪抽籤中未被選中的人士,可能須於當天或者稍後日期,到其他法庭參加另一個陪審團的抽選。

如果控辯雙方覺得某陪審員對當事人有偏見,或可能容易受傳媒影響。係可以反對佢做陪審團。。

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

好啦。。。 可以放心8 未?

樓主, 我恭喜你終于可以放下當年欺淩~

大宅

公爵府

打工人羅XX?真係惡有惡報

伯爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由 cy101 於 15-02-10 發表係34,

原帖由 DanDiMa 於 15-02-10 發表
43 果個啦,小學同學,30 幾年後嘛

翡翠宮

2018復活節勳章

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:http://news.stheadline.com/dailynews/co

原帖由 woodpecker 於 15-02-10 發表
http://news.stheadline.com/dailynews/content_hk/2015/02/10/319343.asp

This one?
哇……你識讀心術?

伯爵府

我小學都有個女同學偷我D野, 又將我D工作紙改名當係自己做, 依家見到佢讀唔成書真係大快人心

男爵府

細芝麻 發表於 15-2-10 11:20
當年點蝦你?

講少少比大家聽....排隊時撞我,行過打吓我, 叫幾多幾個女仔去廁所一齐"中"我, 最離譜就係要我將腳仔(鞋連襪)放在廁所洞內, 然後拉水, 跟住個個一齐大笑...
我就係咁樣比佢嚇咗我6年, 比著你地係我, 今天看到這個新聞, 係咪應該好開心.

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:細芝麻 發表於 15-2-10 11:20 當年點

原帖由 yipsiusai 於 15-02-10 發表
講少少比大家聽....排隊時撞我,行過打吓我, 叫幾多幾個女仔去廁所一齐"中"我, 最離譜就係要我將腳仔(鞋連 ...
細個已經心理變態天開眼呀

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

珍珠宮

畀面勳章

毒打erwianna果單

大宅

畀面勳章

明白晒檈主你心情~一雪前耻
開開心心過年啦~

寶石宮

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

yipsiusai 發表於 15-2-10 11:46
講少少比大家聽....排隊時撞我,行過打吓我, 叫幾多幾個女仔去廁所一齐"中"我, 最離譜就係要我將腳仔(鞋連 ...
都好變態下喎

恭喜你

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

抵死,惡有惡報

我小學時都有個同學(女班長,比個擦鞋老師種壞曬)帶頭哈我,我都望早日可以好似樓主咁,見證到佢有咁"風光"GE一日

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 yipsiusai 的帖子

小學已經咁惡? 好恐怖!

首頁
12345...9

尾頁

跳至