夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

洗碗,幫我沖涼,剪腳趾,買野比我食。俾我做人肉枕頭,等等

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆:懷孕時,老公有無做D咩令你覺得心甜

夜晚抽筋會幫我按摩 肚餓會去買野俾我食 仲會同我去買bb 野
雖然係少事 但係都好warm
不過去到3女既時候就hea 左d

翡翠宮

我陀bb時有產前抑鬱,淨係記得自己成日都好唔開心,同埋成日都哭,所以我諗無論佢做乜,我都唔會覺得開心~

而且,我害喜好嚴重,頭4個月都要長期訓床,係第5個月叫好d,之後個肚開始大,我又成日覺得個人好累好唔舒服,總之就乜都無心機做,所以對於我懷孕期我老公做過乜,我真係唔多記得~

複式洋房

引用:晚晚食完飯陪我行一個鐘 返屋企又開熱水比

原帖由 beanlala 於 15-05-23 發表
晚晚食完飯陪我行一個鐘 返屋企又開熱水比我浸腳 盡量都陪我產檢 夜晚抽筋 佢又立即起身幫我按腳 按到我再 ...

大宅

有。我有試過唔開心,但唔知點解。佢即刻快手做哂手頭嘅嘢返嚟搵我陪我安慰我。

民房

拍拖時候未一起住,無論佢出街食飯定返工都一定接我收工,一起住之後屋企所有野都好似聲控^_^~出聲就會送到我手,即使一起住之後就算佢放假都一定坐45分鐘車黎接我收工,放假一定煮早餐我食同送我落樓,家務從來佢做晒,而家有左就更加而家佢就開始幫我沖涼,但我而家只有16週

大宅

1. 每次產檢一定會請假陪我去
2. 放假日我一話肚餓就會即刻彈起身落街買野比我食
3. 有時心情唔好搵佢出氣佢會全數接受
4. 知道我陀bb好累,會幫我按摩手腳
5. 最窩心既一次係照到bb係仔我問佢係咪好開心。佢答我唔係因為照到係仔就開心而係因為佢地係我地既bb。
所以就算懷孕期間有不適,但個老公對自己咁好,都覺得好值得。

大宅

每次都陪我去做檢查,晚晚幫我按腳,拉筋,陪我一齊放前4後6。坐月期間工人、老公、奶奶三個全天後照顧我同BB,我只係負責餵奶/泵奶,其它乜都唔洗做

大宅

回覆:mamababy9090 的帖子

如果開一個\"懷孕時老公令我唔開心既事\"會啱我回應

男爵府

回覆 mamababy9090 的帖子

1. 幫手做家務,以前幾乎都我做哂,有左之後佢就主動幫手2. 因為成日作嘔唔開胃,佢就每晚切個橙俾我食3. 佢第一次睇超聲波bb好活躍,果日全日c6都會無啦啦笑,仲成日摸我個肚同bb講"我係爸爸呀"4. 佢話會草定假,希望可以陪我坐月

大宅

我老公係一個好好好唔識情趣geh男人 (特別係拍左tor之後)

不過尋日佢買左d野俾個仔, 我話, 點解得仔仔一個有, 我呢?
佢話, '咁請問我老婆想要咩'
我話: '旦糕'
佢send: 'no'
之後冇左件事
之後等我收工係火車站出口見到佢, 佢問我: '你今日食左星糕未'
我話未, 佢就一路幫我拎手袋一路話: '拿, 你話想食chestnut cake'
我話你又話大肚婆唔俾食甜野?
佢話, 我唔no你仲點買俾你食wor

第一次咁lum

點知, 佢即刻話: '今日返到公司發現唔記得帶介指tim'

大宅

回覆 kawaiibibi 的帖子

都係 =_=
星期日仲叫我煮大早餐俾食, 自己打機,之後唔幫我放狗都算啦, 陪都唔陪我!!!!!!

大宅

我陀第一胎果時雙腳晚晚抽筋,抽到零晨彈起身大叫果隻,我老公好醒訓,佢會馬上彈起身幫我按摩!不過如果平時無抽筋叫佢幫我按下(我水腫到豬蹄咁),佢就係咁依摸兩野就算

私家產檢佢一定陪我但政府檢查太癈,我自己去費事阻佢返工!

好可惜生第一胎我痛左幾日都生唔到最後要催生,催生左12粒鐘都子宮都唔開我覺得自己就黎死係產房,老公係個comment group 話佢好心痛,我媽話佢係出面等無食過野唔出聲等左十幾個鐘!最後我臨開刀前佢入黎見我(好似見我最後一面咁),佢眼濕濕錫左我額頭一下,果下咩都值得!

大宅

回覆:TropyC 的帖子

大宅

知道唔可以自然生,高燒又要開刀時自己走去後樓梯喊,之後有日佢話我知咯時好憎好惱個女,因為令到我咁辛苦!

別墅

照咗兩次照聲波,老公一見到BB就好似小朋友沉迷電視咁去「聞」個Mon,搞到姑娘要叫佢:「麻煩你行開少少,你太太睇唔到個mon.....」

wrongmary    發表於 15-5-28 17:34

大宅

我記得我差生時中左B鏈咁要食藥,食左藥令我成日想嘔想嘔咁,果日咁岩自己口多多想食西瓜,咁佢就搵來買比我食啦,果時係12月唔係到到都有西瓜買,留下既超市都無!到佢搵到買左比我食,我自己就一口氣食左好多好多,但突然食食下想嘔,都未趕到去TOILET,就嘔返晒D西瓜落個廳到......我直頭係噴出來!成個廳都係嘔吐物,真係諗返起都嘔,我諗住佢會黑我面............點知佢好溫柔咁叫我去沖涼,抹個身,之後我想幫手抹啦,佢又叫我返房唔好出來,佢自己抹抹抹洗洗洗!搞掂重要叫我唔好唔開心,無事!佢真係好好~

伯爵府

回覆:mamababy9090 的帖子

我老公晚晚帮我按摩隻腳,所有家務佢包

別墅

我老公好好,知我因為有左壓力大成日唔開心,容易發脾氣都唔會怪我,仲對我好好。我住郊區,個晚食唔落飯,夜晚三更半夜先肚餓,屋企又無野食,心情好差。。突然唔見佢二十分鍾,以為佢去厠所,原來佢特登出去買麵比我食,雖然食唔落,但心好甜。

大宅

有,好多!
因為腫,幫我按腳。
夜晚肚餓,煮宵夜我食。
朝朝返工前都係額頭錫我一啖。
突然好想食果樣都山長水遠去買。
重有好多…………
不過以上果d都依家生完阿囡都一樣會甘對我

首頁

尾頁

跳至