親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:回覆 vafamily 的帖子唔該晒!你的資料好有

原帖由 amon28 於 15-05-27 發表
回覆 vafamily 的帖子

唔該晒!你的資料好有用呀!

唔好客氣,希望資料有用

係呀,我住A楝沐晞。我諗佢其他房都一樣,會有水準。你住完返嚟話我知其他房o唔ok呀,因如果我下次再住,我會想試其他楝。

租車一天遊宜蘭,晚上送回台北西門町, 9人座,10小時,福斯T5, T$5,500, 架車好新,坐得舒適。租車係經呢度JM介紹嘅。

大宅

引用:回覆 vafamily 的帖子唔該晒!你的資料好有

唔該晒!你的資料好有用呀!

我plan咗邊日去蔥仔寮後,就喺佢嘅Facebook專頁send message問佢要唔要預約,佢話唔使,直接去就ok。

你可以喺FB問咗佢先,咁就唔使擔心啦。

大宅

引用:Quote:原帖由 fannyyfleung 於 15-05-26 發

原帖由 vafamily 於 15-05-26 發表
都算係,天台其實幾舒服,不過因為落雨,我哋喺天台主要都係泡湯,其他時間都係留返喺房裡面。

你打算幾多 ...
我三大一細,諗緊3樓定4樓,不過3樓加埋床都差唔多大

男爵府

我上年都住過筑翫, 其實大家搭車去到礁溪可以CALL 民宿, 佢哋可以落車站接你哋.
咁就唔使行/ 搭的士上去.

男爵府

你的資訊幫到我很多,唔該晒。我住完話你知其他房得唔得

vafamily    發表於 15-6-2 08:47

子爵府

vafamily 發表於 15-5-26 23:32
整個蔥油餅體驗,我哋好似用咗個零鐘就完成,唔知係咪司機同佢講,話我哋唔留得耐呢,因為book咗13:30要到 ...

謝謝分享, 我都BOOK左呢間食鴨, 你地一家幾多人食櫻桃鴨五食? 我怕3 人都食唔晒...味道如何? 值得去嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 vafamily 於 15-05-26 發表都

原帖由 fannyyfleung 於 15-05-27 發表
我三大一細,諗緊3樓定4樓,不過3樓加埋床都差唔多大
Oh...如果三大一細住四樓嘅話,間房又真係冇乜空間感喎,除咗上天台坐同玩,如果唔計閣樓,其實三樓間房睇落喺大d嘅,我估就算加咗床,都起碼仲有張梳化喺度可以坐吓,間房應該都仲有位行。

但四樓就特別d,所以真係要取捨。

大宅

引用:回覆 vafamily 的帖子你的資訊幫到我很多,

你的資訊幫到我很多,唔該晒。我住完話你知其他房得唔得

大宅

引用:我上年都住過筑翫, 其實大家搭車去到礁溪可

原帖由 Vicky_F 於 15-05-27 發表
我上年都住過筑翫, 其實大家搭車去到礁溪可以CALL 民宿, 佢哋可以落車站接你哋.
咁就唔使行/ 搭的士上去. ...
Yes yes, 其實我到咗車站都有call佢落嚟接我哋,但咁啱佢架車有人揸咗出去用,接唔到我哋,所以我哋咪唯有搭的士上去。

大宅

引用:Quote:vafamily 發表於 15-5-26 23:32 整個

原帖由 christy-mama 於 15-05-27 發表
謝謝分享, 我都BOOK左呢間食鴨, 你地一家幾多人食櫻桃鴨五食? 我怕3 人都食唔晒...味道如何? 值 ...
我哋四大一小。唔知係咪去之前啱啱食咗個蔥油餅,所以食唔晒。

我覺得一食,二食同三食都好味嘅,去到第四食(我揀咗生菜包) 同個湯,唔知係咪因為已經飽,所以覺得唔太特別。另外,加嗰碟高麗菜都好味,我自己覺得值得一試。

大宅

引用:Quote:原帖由 fannyyfleung 於 15-05-27 發

原帖由 vafamily 於 15-05-27 發表
Oh...如果三大一細住四樓嘅話,間房又真係冇乜空間感喎,除咗上天台坐同玩,如果唔計閣樓,其實三樓間房睇 ...
唔好意思,大多問題,仲想問3樓係咪都有室內同露台溫泉池

大宅

引用:Quote:原帖由 vafamily 於 15-05-27 發表Oh

原帖由 fannyyfleung 於 15-05-27 發表
唔好意思,大多問題,仲想問3樓係咪都有室內同露台溫泉池
唔緊要,好明白,因我之前都有好多問題問。

3樓都有室內浸缸,室外嗰個就喺露台。但4樓嘅室外同室內浸缸,都有分兩隔,大嗰邊可以浸熱湯,細嗰邊浸凍湯。而3樓嘅室外同室內浸缸,兩個都只係得一個大缸,冇分隔嘅。

我知有d人一定要有兩隔,而我就冇所謂嘅。

男爵府

正常鮮肉小籠包在宜蘭定礁溪?見你話係魚spa直行就到?魚spa痛唔痛?我見相d魚都幾大條?

男爵府

等緊DAY 3 TO DAY 5的行程

大宅

引用:回覆 vafamily 的帖子正常鮮肉小籠包在宜蘭

原帖由 amon28 於 15-05-28 發表

正常鮮肉小籠包在宜蘭定礁溪?見你話係魚spa直行就到?魚spa痛唔痛?我見相d魚都幾大條 ...
喺礁溪,由礁溪六段一直行落中山路二段。

大宅

引用:Quote:原帖由 amon28 於 15-05-28 發表回覆

原帖由 vafamily 於 15-05-28 發表
喺礁溪,由礁溪六段一直行落中山路二段。
直至見到個路口有間family mart, 對面有間廟叫德陽宮,family mart轉彎隔離間舖就係正常小蘢包。由山泉行過去大約10鐘。好易見到。

大宅

引用:等緊DAY 3 TO DAY 5的行程

原帖由 freeapple 於 15-05-28 發表
等緊DAY 3 TO DAY 5的行程
得得得,等我

大宅

引用:回覆 vafamily 的帖子正常鮮肉小籠包在宜蘭

原帖由 amon28 於 15-05-28 發表

正常鮮肉小籠包在宜蘭定礁溪?見你話係魚spa直行就到?魚spa痛唔痛?我見相d魚都幾大條 ...
魚spa唔痛,d魚好細條。好似喺香港撈金魚嗰d魚嘅size。初初淨係覺得好痕,不停有嘢撩你腳板底咁囉

大宅

引用:Quote:原帖由+amon28+於+15-05-28+發表回覆

原帖由 vafamily 於 15-05-28 發表
魚spa唔痛,d魚好細條。好似喺香港撈金魚嗰d魚嘅size。初初淨係覺得好痕,不停有嘢撩你腳板底咁囉
...
我都想玩,但有人擔心會隻腳會經魚嘴傳染細菌。

你有冇比小朋友玩?

大宅

引用:Quote:原帖由 vafamily 於 15-05-28 發表魚

原帖由 ononchu 於 15-05-28 發表
我都想玩,但有人擔心會隻腳會經魚嘴傳染細菌。
有吖,初初玩佢驚,但後來唔捨得走。

其實玩之前要洗腳沖水,玩完之後都要洗腳。你可以帶定清潔劑去玩完洗腳。

首頁
12345...6

尾頁

跳至