樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

引用:Quote:Missingyou0623 發表於 15-6-12 10:0

原帖由 bbcheung53 於 15-06-12 發表
咁我俾低張票個aa時, 個收款人寫咩? 個aa即刻問業主全名?
照樣劃線, 寫銀碼, 簽名?
如果傾唔成, 係咪要盡 ...
我呢排睇樓都睇到煩
全部超出我預算
AA講明估價唔到,但攪得手續來就會到,都唔知堅定流
部分盤又話無價講又得睇,除非比票可以試問業主,真巴閉

男爵府

引用:Quote:原帖由+bbcheung53+於+15-06-12+發表

原帖由 Shashimi 於 15-06-12 發表
我呢排睇樓都睇到煩
全部超出我預算
依家買新樓仲著數,吾使受D業主氣!

大宅

引用:Quote:原帖由 bbcheung53 於 15-06-12 發表

我呢排睇樓都睇到煩
全部超出我預算
係無價講,又 \"無\" 得睇

男爵府

引用:Quote:原帖由 Shashimi 於 15-06-12 發表我

係無價講,又 "無" 得睇
我自己都放緊盤,都一段時間,又有得睇,又有價講。都唔知點解咁多成交,硬係未到自己!

大宅

引用:Quote:原帖由 Shashimi 於 15-06-12 發表係

原帖由 ecem000 於 15-06-12 發表
我自己都放緊盤,都一段時間,又有得睇,又有價講。都唔知點解咁多成交,硬係未到自己!

...
有同感!祝你早日賣出+好價

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:Missingyou0623 發表於 15-6-12 10:0

原帖由 bbcheung53 於 15-06-12 發表
咁我俾低張票個aa時, 個收款人寫咩? 個aa即刻問業主全名?
照樣劃線, 寫銀碼, 簽名?
如果傾唔成, 係咪要盡 ...
如果不同公司代理都是這些盤,很大機會市場就是這些盤,好做的盤,aa一定會sell,因容易交易。現在市場上車真的會較少,因換樓不易。

上次我買自住樓,都只是睇左一間,雖不是心目中的積,但上到去,見開洋,感覺舒服就決定買。

男爵府

引用:Quote:原帖由 ecem000 於 15-06-12 發表我

原帖由 jj0608 於 15-06-12 發表
有同感!祝你早日賣出+好價
放盤都放到好困擾,個個星期係度等。個個上黎都混吉,又要影相,又咁又咁。最後都係無聲氣。

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:睇樓煩惱...

又要上來睇多次,睇完又唔係買,晒時間有d睇完又叫阿豬阿狗上來又睇,當我屋企示範單位

大宅

睇黎原來唔止我遇到問題,多謝大家ge分享及指引

update 下我ge情況先,
尋晚aa主動打黎問我果個單位睇完其實有冇興趣,我話ok ge,不過太貴,佢都仲係話放255,仲話唔貴,最後我話有兩間aa都係放230,佢就緊係扮哂野喇,話冇可能,問下先,之後再打黎話業主原來呢幾日減左,(我係上星期同aa睇完之後諗住揾第二間aa睇下有冇其他盤,新果間aa主動話我知放230),咁即係冇可能係呢幾日減,我咪由得佢講,最後我話我個價係215-220

今日佢打黎話業主底價點都係230,叫我再講多少少,我話223,而家等緊佢打黎..
但之後我其實後悔,諗清楚覺得佢冇幫我flight過

男爵府

引用:睇黎原來唔止我遇到問題,多謝大家ge分享及

原帖由 toast1111 於 15-06-13 發表
睇黎原來唔止我遇到問題,多謝大家ge分享及指引

update 下我ge情況先,
呢個agent咁吾老實你都同佢買?

做人至緊要開開心心 :-D

大宅

冇計,因為佢帶左我去睇,3個月內都唔可以揾第二個經紀 ,我都唔想益佢

大宅

引用:冇計,因為佢帶左我去睇,3個月內都唔可以

原帖由 toast1111 於 15-06-14 發表
冇計,因為佢帶左我去睇,3個月內都唔可以揾第二個經紀 ,我都唔想益佢
呢個AA 咁唔老實又幫唔到手,比錢佢賺,自己條氣都唔順

大宅

引用:Quote:原帖由 Shashimi 於 15-06-12 發表我

原帖由 Daeng 於 15-06-12 發表
依家買新樓仲著數,吾使受D業主氣!
新樓樓價貴,管理費仲貴,又要大抽獎,大把人爭崩頭

大宅

回覆:toast1111 的帖子

個綠表係邊個嘅名?你父母?

大宅

我本人名,所以之後已經知笨左

水晶宮

引用:冇計,因為佢帶左我去睇,3個月內都唔可以

原帖由 toast1111 於 15-06-14 發表
我和你一樣,遇到一個aa,永遠幫買家,買家系投資者,可能多著數俾aa,時常壓我價,過2-3天,就打電話給我,問我賣了嗎?然後就壓我價,叫我減,我已講左低價,次次都是這個低價,我覺得個aa很衰,很煩。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Daeng+於+15-06-12+發表依家

原帖由 Shashimi 於 15-06-14 發表
新樓樓價貴,管理費仲貴,又要大抽獎,大把人爭崩頭
依家新樓都都系貼市價開盤冇乜溢價,吾似2手業主開價都高於估價,仲吾使比佣兼有佣金回贈㖭,不過依家有錢買新樓仲要有運氣先得,我有朋友抽咗幾個盤都抽吾到,搞到個人down哂!

大宅

引用:Quote:原帖由 Shashimi 於 15-06-14 發表新

原帖由 Daeng 於 15-06-14 發表
依家新樓都都系貼市價開盤冇乜溢價,吾似2手業主開價都高於估價,仲吾使比佣兼有佣金回贈㖭,不過依家有錢 ...
有錢都未必買到,都唔知咩世界

男爵府

引用:Quote:原帖由 toast1111 於 15-06-14 發表

原帖由 MariaTsui 於 15-06-14 發表
我和你一樣,遇到一個aa,永遠幫買家,買家系投資者,可能多著數俾aa,時常壓我價,過2-3天,就打電話給我 ...
d aa經常扮還價,就係試個底價,對白來來去去都係個幾句,聽都聽到煩。

首頁

尾頁

跳至