自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

引用:支持你,我覺得唔怪獸,我小朋友四歲都絕少

子爵府

水果冇問題唔需要咁緊張

大宅

回覆:怪獸家長?

熟食我有俾佢試食呀,只係真係唔知D水果放左幾耐同唔知佢係咪係切魚生D鉆版上切先唔想俾佢食 。

男爵府

引用:又唔使咁緊張喎!都歲半啦!他朝返學, 茶點

原帖由 Teresa 於 15-08-09 發表
又唔使咁緊張喎!都歲半啦!他朝返學, 茶點有三文治、 水果、 餅乾... 唔通你又唔比佢食?
又唔係咁講
學校有衛生署時時check住,水果份量預足
但酒店既一早準備好

子爵府

歲半,街外切好既生果同生野我都唔會俾。
水果好易有菌,而且而家天氣咁熱,梗係唔好。

子爵府

我覺得怪獸

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔關怪獸事,係過份保護囉

侯爵府

引用:今晚99生日出去食buffet,我帶左阿仔自己嘅

原帖由 cytlau 於 15-08-09 發表
今晚99生日出去食buffet,我帶左阿仔自己嘅粥仔同水果係食飯個時餵佢。食到甘上下62抱起阿仔玩,之後仲餵bu ...
各人睇法不同,不過小朋友自细適當接觸細菌,有助建立抵抗力,將來返學冇咁易病。

大宅

Acrually most of the fruits in the restaurants aint as healthy as they seen, most of them have been soaked in high conc syrup before served, especially the buffet one

大宅

我又唔會用怪獸形容,不過係過份緊張lor!
我估樓主應該係第一個小朋友,當你生第二個你會明白有好多野係無謂的,可以take it easy.

cherrie_q    發表於 15-8-9 21:15

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Bebe_chiu 於 15-08-09 發表

其實我就係驚D刀同鉆版唔乾淨,阿仔啱啱先病完..
其實緊張係正常, BB病左小朋友辛苦,大人都辛苦,自已覺得正確就做, 唔需要理人點睇!
尤其係而家天氣咁熱, 小心D好D!

水晶宮

今晚99生日出去食buffet,我帶左阿仔自己嘅粥仔同水果係食飯個時餵佢。食到甘上下62抱起阿仔玩,之後仲餵bu ...
生果我大人都唔會出街食

酒樓生果盤必定唔食
唔關生果事,係把刀,唔知乾唔乾淨

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

引用:支持你,我覺得唔怪獸,我小朋友四歲都絕少

原帖由 diong 於 15-08-09 發表
支持你,我覺得唔怪獸,我小朋友四歲都絕少食街外已切好的生果。
仲會帶私家餐具比佢地用,街外的水都甚少 ...
神獸級

To be or not to be  that is the question~

男爵府

係,過份緊張

侯爵府

我阿囡10個月大已經俾buffet 生果佢食,有得18個月都唔細,我覺得可以試吓街外野只要唔好多味精嘅我覺得都ok

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔洗太緊張,都18個月,食街外水果問題不大呀!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

太緊張。但我都唔太贊成係唔係都叫怪獸

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

幾大?有食物敏感?

首頁
12345...7

尾頁

跳至