自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

回覆:我好嬲

比著係我,我會覺得好呀,你帶兩個小朋友出去,我又可以自己飛去玩啦,去完七天,佢就知你幾咁重要,如果唔覺你重要,下次鼓勵佢再帶去,我又自己去玩,yeah!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章

由佢去。等佢試下一拖幾,做下阿四 &妹仔,又要求多多,又要受氣。

日本唔怕,唔會餓親。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 柔伊 於 15-10-25 發表我反而

原帖由 good_pig 於 15-10-25 發表
99 不能自己一間房嗎?
佢唔想比多d錢 或99同陌生人一齊
而家計劃綁架我姑奶的女兒(17歲)一齊去

侯爵府

事到如今由得佢啦,費事第日比佢話因為你同唔到父母仔女去旅行記一世,而且已經比左錢,唔去好蝕錢啫,再者第時你都可能和自己父母去旅行,如果你今次做得唔夠大方,咁下次你亦不方便和父母去旅行。唔好因此鬧交了,讓大家好落台。
反為你自己諗下今次你join唔join

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實三個大人睇兩個細路,無話危險咁誇張。最多照顧不周,worst case病埋。唔報都報左,等你老公捱一次,下次包佢唔敢

侯爵府

你自己唔去,又唔俾人地去,會唔會好霸道?幼稚園請假,我唔覺得有幾大件事,同老人家旅行,我覺得絕對係值得,70歲,去得幾多次,我老公有咁既勇哥,耐力,我佩服佢添。。。

男爵府

Danidog 發表於 15-10-25 03:09
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...

買定2條小朋友防走失帶, 叫你c6 一定要用, 你c6 平時係咪冇幫手湊細路, 唔知小朋友甩繩馬騮咁? 我係你都會好矛盾, 走失6299 好小事, 走失自己對仔女就呢世都唔會原諒你c6.

水晶宮

唔返學去旅行一定阻止

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

我會跟埋去

水晶宮

畀面勳章

唔報都報左,
老人家辛苦左大半世人,
同佢地去下啦,
不過你同你老公先小人後君子,
下次唔會再有

伯爵府

引用:因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...
做你老公都幾大壓力…一句你話唔想人地就唔可以做。

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

sumlam 發表於 15-10-25 04:54
由得佢地去啦 ,東京唔洗怕,去完呢次,可能佢都會話冇下次

同意,如果係我我就由得個c6自己去。

唔問我就帶小朋友去,咪等佢知道湊住兩個個種滋味!仲要一人帶兩老兩嫩,佢真係以為係件易事

小朋友旅行完會長大左少少,到時樓主可以當係一個機會,大把話題同小朋友傾

大宅

引用:Quote:原帖由+ninjarabbit+於+15-10-25+發

原帖由 eemm 於 15-10-25 發表
well said

樓主,你要諗下係吾係你自己有問題引致你c6吾問下;又或者佢覺得你吾尊重佢父毌?!
家家有本難念的經,我認同6299係唔夾,得唔到尊重,所以盡量避免長時間一齊相處,我一早已表明唔同佢地去。

大宅

引用:由得佢地去啦+,東京唔洗怕,去完呢次,可

原帖由 sumlam 於 15-10-25 發表
由得佢地去啦 ,東京唔洗怕,去完呢次,可能佢都會話冇下次
我唔係唔比佢地去,如果係參加旅行團完全冇問題,因為覺得1個人拖兩老兩B仲要自由行唔容易。加上老公份人一响鍾意即興,唔會好好計劃。

男爵府

引用:Quote:原帖由 eemm 於 15-10-25 發表well

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
家家有本難念的經,我認同6299係唔夾,得唔到尊重,所以盡量避免長時間一齊相處,我一早已表明唔同佢地去。 ...
你同佢地關係5好,但5可以抹殺細路同爺麻親近,我諗佢地高高興興返黎,你會嬲到死。

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔

原帖由 fuhk 於 15-10-25 發表
3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔得喇~ 加埋6299都成70。。。。而家唔去仲等幾時? 你一早表明唔咗 ...
首先,老公要孝,比我不會理佢,兩老70吾去將來更難去,但70自由行,佢老公會自駕?如不會,話就話3大照顧兩小好輕鬆,但兩老何嘗又不需照顧?兩小,呢段時間睇小眼都走開,根本是一大照顧4人,呢d係自視過高,跟團我反覺得安心好多。

再者,其實都已讀書,根本不應養成為玩而請假。旅行不是必需品,時間可就在紅日,有小朋友就預左係貴跟紅假。

最差一點係樓主老公自把自為。佢同父母肯定樓主不會出聲,話之你點去,自己父母自己care, 但要拿埋對仔女去點可以兩公婆無傾而決定?

babyniko    發表於 15-10-25 12:05
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

引用:3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔

原帖由 fuhk 於 15-10-25 發表
3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔得喇~ 加埋6299都成70。。。。而家唔去仲等幾時? 你一早表明唔咗 ...
同意,去大陸又話驚啫!

水晶宮

引用:其實問題係你唔中意62,99同去,如果換轉係

原帖由 lileikam 於 15-10-25 發表
其實問題係你唔中意62,99同去,如果換轉係你自己阿爸阿媽係咪又OK。62,99都年紀大可以享同孫去旅行機會都 ...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

下次記得話一齊去 , 咪以後咩都無你份就

珍珠宮

小朋友有老人家係到實勁扭 可能勁食零食
仲要7日咁長 你老公好大膽喎
雖然出自孝心 但好唔尊重你

首頁
12345...9

尾頁