自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 cloudyjess 於 15-10-29 發表

原帖由 portercat 於 15-10-29 發表
唉!最敝佢講到我唔買, 就係唔識投資,
買, 就等於佢同我理財咁
ㄧ句到尾,你買左一定後悔~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:Quote:原帖由+portercat+於+15-10-29+發表

原帖由 大力大力 於 15-10-29 發表
任何機構都係?我冇買教育基金比我小朋友,啲人就當我係衰人。

其實教育基金係咪必要?

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 portercat 於 15-10-29 發表

原帖由 大力大力 於 15-10-29 發表
大大力咁同意

複式洋房

回覆:康宏理財基金是老千嗎?

佢已經氹咗好多親戚朋友落叠

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:佢已經氹咗好多親戚朋友落叠

原帖由 portercat 於 15-10-30 發表
佢已經氹咗好多親戚朋友落叠
親戚朋友幾年後發現被騙,他們以後都嬲左佢~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆 portercat 的帖子

上市公司,有做保險及證券買責

男爵府

好多人都sell 過我,\"朋友\"唔係sales, 都話要介紹佢個親戚sales我識,又話自己回報好好,好掂。我只答佢,我唔信呢d。 2個月後,就send massage 話我講墅倔,難相處。。。。ok......我心裏已將呢個朋友close file

複式洋房

引用:好多人都sell+過我,\\\"朋友\\\"唔係sales,+都

原帖由 3btsoi 於 15-10-30 發表
好多人都sell 過我,"朋友"唔係sales, 都話要介紹佢個親戚sales我識,又話自己回報好好,好掂。我只答佢 ...
可憐朋友仲盲目保護個女: 「一日未供完一日都未知賺定蝕架! 我D錢買唔起樓,咪當投資囉!D人蝕錢發悔氣之嘛!」

真係冇野講!作為朋友都想佢個女盡快清醒抽身轉行,加上唔好煩到我地

男爵府

引用:Quote:原帖由 3btsoi 於 15-10-30 發表好多

原帖由 portercat 於 15-10-30 發表
可憐朋友仲盲目保護個女: 「一日未供完一日都未知賺定蝕架! 我D錢買唔起樓,咪當投資囉!D人蝕錢發悔氣之 ...
好難勸,着左迷。我自己就無勸佢唔買,知道自己把口點講得過經紀佬,我只係表明立場自己唔買,都比人駡。真無言

複式洋房

引用:咩公司既基金都係pk黎,當月供1200食你400

原帖由 cloudyjess 於 15-10-29 發表
咩公司既基金都係pk黎,當月供1200食你400實供800,駛q買佢咩!你投資都係想賺想追通漲,就算唔變孤兒單, ...
唔明D基金sell屎點解可以氹自己親生媽媽落叠?供25年? 供完7老80, 到時點樣享用筆錢?

複式洋房

唔明D基金sell屎點解可以氹自己親生媽媽落叠?供25年? 供完7老80, 到時點樣享用筆錢?

水晶宮

間嘢好唔好我唔知

但我見D人個個MK靚仔靚妹咁嘅樣, 話自己係咩 associate director , 又話年尾係『大佬』 手上拎到幾多幾多錢

『升職』又會有cert

伯爵府

引用:間嘢好唔好我唔知但我見D人個個MK&

原帖由 BKsquare 於 15-10-31 發表

間嘢好唔好我唔知
識有朋友打算入去做、真係甘好揾銀?

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

避之則吉

複式洋房

引用:+本帖最後由+BKsquare+於+15-10-31+13:49+

原帖由 BKsquare 於 15-10-31 發表

間嘢好唔好我唔知
好似話每季會有頒獎典禮,分豬肉獎以表揚員工為公司呃咗幾多條水魚? 一入職就有公司內部獎攞⋯⋯
朋友咪揸住呢點,猛咁讚個女讚到識飛咁囉

禁止訪問

引用:聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想

伯爵府

引用:聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想

原帖由 portercat 於 15-10-29 發表
聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想知詳情、例子⋯⋯

因為朋友個女大學畢業剛入行,sell 我地

識人無讀過econ/finance , 連股票都無買過, 亦從來無做過有關行業, 突然轉行入去做, 即刻變左金融才俊, 日日 FB 洗版教人投資/精明理財喎~ 得啖笑

複式洋房

引用:+本帖最後由+Anke615+於+15-10-31+18:22+編

原帖由 Anke615 於 15-10-31 發表
朋友個女就係非金融商業學系畢業,自己買兩三本證劵天書就話考Cert, 考完就話幫人理財,氹人供25年基金

公爵府

唔可以話呃, 不過一定無你著數咁解囉
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

侯爵府

冇話呃唔呃嘅,你情我願,你知道哂佢嘅手續費都買咁冇人呃你嫁,不過我買咗幾年,基金都有賺(睇%),但賺嘅錢俾d手續費扣咗7788咋麻,我心諗回報都算唔錯(%升咗都唔少)最終落袋都咁少,如果%係跌應該幾金吓

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁
12345...19

尾頁

跳至