自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Lenatsang 發表於 16-2-12 12:29
事源今朝一早同老公準備去做運動,跟住我地經過了一個神志不清者身旁,當時那人面上已血流披面站在他自己車 ...
慘爆!
放下自在

男爵府

引用:Quote:原帖由 小小郭夫人 於 16-02-12 發表

原帖由 Lenatsang 於 16-02-12 發表
我唔知他係點?本身個樣都似飲了酒
錯在你見倒有血既醉酒佬都唔識避

Bcjb    發表於 16-2-12 15:16

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Lenatsang 發表於 16-2-12 13:13
唔該哂你的意見,會提醒老公
如果佢真係涉及醉駕, 保險都賠唔到, 應該要小額度claim佢......
放下自在

大宅

引用:如果有警察到,應會即叫你地做呼氣測試,唔

原帖由 cottontree 於 16-02-12 發表
如果有警察到,應會即叫你地做呼氣測試,唔會唔知係咪飲左酒,而且佢講話係你突然停,你都可以反駁,講你地 ...
我地都有吹波,呢件事當然好嚴重,就是我們的驗車報告,被撞到要total lost ,可想言之他的衝力有多猛烈,而且那條路好短的,不可能開高速。所以表面證供我們沒有錯的,而且已有證人,我不擔心入不了他罪,而係對著呢種人,判了他坐監,他也無所謂

大宅

引用:Quote:Lenatsang+發表於+16-2-12+13:13+唔

原帖由 cattz288 於 16-02-12 發表
如果佢真係涉及醉駕, 保險都賠唔到, 應該要小額度claim佢......
醉駕保險不賠

那我告上法院,也無用了,律師費都白比

大宅

引用:Quote:原帖由+Lenatsang+於+16-02-12+發表

原帖由 亞路 於 16-02-12 發表
錯在你見倒有血既醉酒佬都唔識避
我都自己有自責中

大宅

回覆:新正頭,今朝我架車比車撞

老老實實講車價平車大部份人都唔會原廠整,除非有保養,正如貴價車都會買全保,呢d賠償通常各自傾價錢 ,車房收整車費加賠多幾千了事!希望你收得返!

大宅

引用:老老實實講車價平車大部份人都唔會原廠整,

原帖由 mercury16 於 16-02-12 發表
老老實實講車價平車大部份人都唔會原廠整,除非有保養,正如貴價車都會買全保,呢d賠償通常各自傾價錢 ,車 ...
相信賠得返的機會很少,因為他當時已神志不清,根本無能力和他談賠償問題,而且都不會想再跟他正常接觸,真係擔心人生安全受到威脅,因為他不是善男信女

侯爵府

2018復活節勳章

引用:下次見到D人古古怪怪就即走,有位都唔好泊

原帖由 Jayelle 於 16-02-12 發表
下次見到D人古古怪怪就即走,有位都唔好泊佢隔離啦
對極

公爵府

水晶宮

破財擋災!

子爵府

所以有車CAM好重要,睇到都替妳肉痛。

水晶宮

慘....
留毛學野, 今晚俾c6睇下佢知唔知點攪..

大宅

引用:慘....留毛學野,+今晚俾c6睇下佢知唔知點攪

原帖由 DonnieBB 於 16-02-12 發表
慘....
留毛學野, 今晚俾c6睇下佢知唔知點攪..
好呀,想聽取多方面意見,謝謝你

伯爵府

你架係幾年車,幾手車?一定要整原廠?

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

Lenatsang 發表於 16-2-12 12:31
補相

大宅

引用:你架係幾年車,幾手車?一定要整原廠?

原帖由 MrsWong 於 16-02-12 發表
你架係幾年車,幾手車?一定要整原廠?
原廠已經講了整來也無意思,需要劏車

伯爵府

起碼三年(至少)才攞到對方賠償。如你們係架車入面,記得去驗傷,有醫生寫record

大宅

引用:起碼三年(至少)才攞到對方賠償。如你們係

原帖由 Bcjb 於 16-02-12 發表
起碼三年(至少)才攞到對方賠償。如你們係架車入面,記得去驗傷,有醫生寫record

...
點解要三年,我仲諗住一年咁上下。

另外我暫時無咩痛,睇醫生應講咩?要睇急症嗎?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+mandysio+於+16-02-12+發表你

原帖由 Lenatsang 於 16-02-12 發表
我有點擔心係,我花了時間精神攪來攪去,那個人都不是善男信女,我claim 他所有嘢,他也硬不賠,什至最後他 ...
你去睇C+ 醫生,攞勁多病假紙。政府有個不論過失的援助基金,但要有到警處落口供的record. 你上網search 下,一日病假賠幾百。有了醫生record, 有警察口供紙,如你自己有買意外保險,就可report 埋這件事,5 年內因此意外做成的傷害,自己保險可claim. 意外保不會影響日後保費的

首頁
12345...6

尾頁

跳至