婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

很少見, 無兩句, 很憎佢地一家。

男爵府

回覆:大家同妯娌或大伯老婆關係好嗎?

我都好難想像到時大伯結佐婚唔知會點相處,住埋一齊仲衰咯

公爵府

VampireBaby 發表於 16-2-15 13:05
我大伯老婆逢出來食飯例牌遲大到兼必定唔夾錢,應該話由第一次見6299至同大伯結婚16年,毛都無出過一條,鼻 ...

好明白你!我妯娌由我大肚到生仔無講過一聲恭喜,好嬲我咁!寸到爆,我從來無講過一句說話,我估佢想生但叔仔唔要所以佢遷怒於我!係6299面同親戚面前擦哂鞋。

佢老公同我老公兄弟情好淡,所以佢唔怕得罪我。呢個叔仔同另外叔仔好鬼friend , 所以另外妯娌有細路佢就無野咁。由於我唔會刻意討好人,但我係老實人,宜個個女人鬼咁識做人,所以我好蝕底兼委屈

男爵府

引用:純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆

原帖由 sybb2014 於 16-02-14 發表

純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆,你同佢地關係點 ...
我老公個細佬同佢老婆又係咁,黑人憎!

大宅

Toffeegirl 發表於 16-2-14 20:17
同妯娌關係淡如水,約食飯佢例遲半個鐘至1個鐘,份人比較sensitive,唔識尊重長輩,喜歡攞著數,lee d 人我 ...
同你一樣..但我99錫到未來大新抱燶

大宅

叔仔結婚, Big Day前一星期先問我請唔請我外家飲, 到佢Big Day果日, 佢兩公婆完全冇安排我外家一齊影相, 係我同老公開聲先影到一張相咁大把, 佢地兩個真係好唔尊重我呢個大嫂, 呢D妯娌關係淡如水就最好

大宅

我是細新抱,c6有一個阿哥,基本上佢地都無乜野,除左有d唔岩聽既食完個飯散左水先同老公呻。基本上大時大節食飯先會見到。唯一睇唔過眼係佢地完全唔教仔,平時個仔已經係放6299度湊,我地好日唔去99度食飯,食親都覺得佢無教過個仔,小學高年班仲用匙羹筆飯食,又唔等齊人就叫個仔食先,從來無試過齊人先食飯....etc.雖然睇唔過眼,但我地e d外人唔方便出聲 次次食完飯都同老公討論佢地點教仔。同時remind自己第日唔好好似佢地咁

大宅

我c6個超級無禮貎既台灣公主貴族阿嫂,我高攀唔起佢!
不過,其實我好想問佢成日黑面唔會好攰咩?

珍珠宮

ok la,冇咩特別

水晶宮

唔夾錢又真係幾衰嘅,呢D人都係少接觸為妙

男爵府

本身冇乜野,老公呀嫂有咗bb我都有買野比bb,之後佢就暗示要我幫佢買bb用品(佢黎咗香港唔係好耐,唔識買),但講緊既係bb洗衣液,濕紙巾,爽身粉……呢D根本樓下藥房都有,我送過bb衫,紗巾,bb包被比佢,佢講過幾次話好用,不過唔夠!我剩係話:其實你行去深水埗(佢以前住深水埗)就有好多bb用品,再唔係西九龍中心先施都有架!次次食飯我都主動洗碗,佢就10次先有1次入黎話:放低一陣等我洗啦。當然佢講完都係返入房。仲有好多野,所以我上年開始同男家多數過時過節先食飯

男爵府

回覆:sybb2014 的帖子

我c6最大
同條八婆誓不兩立

大宅

叔仔老婆好鬼假,我唯有跟住假

禁止訪問

回覆:steplyl 的帖子

公爵府

相敬如冰.

大宅

同大伯老婆關係都唔錯,兩家人間唔中都出去玩

大宅

我同大伯個老婆好好傾,因為我同佢都有個衰99

男爵府

回覆 2521 的帖子

見到你有咁多亞嫂都驚左

大宅

淡過滾水,不過我99好鍾意佢,因為佢會做門面功夫加上又係99叫人介紹大嫂俾我大伯的。而99就唔多like我,因為無擦佢鞋同埋一齊住過5年,中間摩擦多。現在一天都光晒,過時過節大家先一齊食餐飯!

大宅

結婚3年,只係見過3-4次左右。
無傾過計,點下頭笑下就當打左招呼。

老公個細佬好似由上年結婚後見過一次咁大把。
平時都無聯絡

我老公亦唔鍾意參加家庭活動

不過我就感覺勁好!唔洗見咁多,大家又唔熟,又無想主動傾計既意向
所以幾好~

首頁
12345...8

尾頁

跳至