自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

karenkatte 發表於 16-3-3 19:45
呢個我問過醫生, 因為有朋友是virgin, 代佢問的。 醫生話未有性行為不須做抹片。
無啦啦個子宮頸不會有的 ...
我有朋友話 佢仲未俾男友進入到,淨係係陰部外磨擦,咁佢洗唔洗check抹片,因為佢見到我有hpv,佢怕

伯爵府

wing1015 發表於 16-3-3 19:57
我有朋友話 佢仲未俾男友進入到,淨係係陰部外磨擦,咁佢洗唔洗check抹片,因為佢見到我有hpv,佢怕 ...

其實我呢段都講得好白 (無啦啦個子宮頸不會有的, 只有兩樣野可接觸到子宮頸, 一是男性性器官, 二是手指) 你講俾你朋友聽叫佢自己諗諗, 同埋吾洗咁驚, 小心驚出個病來。 真係有吾舒服搵醫生。
就好似有d人話人人身體都有機會有癌細胞, 只是正常狀態不會誘發出來。

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:我俾左我既第一次男朋友 , 抹片檢查 check到有HPV, 應否結婚?

其實hpv分好多種菌的,唔一定性行為來的,我生完個仔想打hpv針的時候就檢查過原來自己中過其中一種,用冰療可以解決,問醫生話好多種可能都會中,例如扶手電梯啦,咁我冰療完清左hpv菌就打hpv針了

bellmai    發表於 16-3-4 08:39

伯爵府

回覆:我俾左我既第一次男朋友 , 抹片檢查 check到有HPV, 應否結婚?

Hpv呢隻菌細到帶左套都可以穿過

pomanlife    發表於 16-3-4 09:43

男爵府

hpv 係性病咩??! aids 就話個男人搞搞震,但hpv 有過性行為都有機有架,所以我好早就打左針, 不過都預防唔曬咁多隻hpv。

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:你問佢有冇攪攪陣佢話冇我真係笑左出來邊個

原帖由 milau 於 16-03-03 發表
你問佢有冇攪攪陣
佢話冇
我真係笑左出來

大宅

引用:Quote:原帖由+wing1015+於+16-03-03+發表咁

原帖由 carmen0807 於 16-03-03 發表
有無睇電視我既初戀情人係我老公...
廁所都有機會傳染到 所以去公廁要小心點

...
我覺得電視咁講係叫女人唔好相哂老公無攪攪陣啫

子爵府

回覆:wing1015 的帖子

ex唔一定就系乾淨架

子爵府

引用:Quote:原帖由+carmen0807+於+16-03-03+發表

原帖由 咁求琪 於 16-03-03 發表
我覺得電視咁講係叫女人唔好相哂老公無攪攪陣啫
所以我之後都有講廁所都有機會感染到

洋房

快點睇e生好過啦

男爵府

引用:你問佢有冇攪攪陣佢話冇我真係笑左出來邊個

原帖由 milau 於 16-03-03 發表
你問佢有冇攪攪陣
佢話冇
我真係笑左出來

水晶宮

引用:其實hpv分好多種菌的,唔一定性行為來的,

原帖由 Queenie_yy 於 16-03-03 發表
其實hpv分好多種菌的,唔一定性行為來的,我生完個仔想打hpv針的時候就檢查過原來自己中過其中一種,用冰療 ...
HPV 有好多種
不過扶手電梯有既應該唔係子宮頸呢種啦
手腳啲疣都係 HPV 引起架

大宅

引用:其實hpv分好多種菌的,唔一定性行為來的,

原帖由 Queenie_yy 於 16-03-03 發表
其實hpv分好多種菌的,唔一定性行為來的,我生完個仔想打hpv針的時候就檢查過原來自己中過其中一種,用冰療 ...
生完bb 打都有效咖?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

starry_night 發表於 16-3-3 18:45
據我理解HPV唔係病,只係你身體裡面有呢隻菌。無等同有性病(如花柳等)。你不如了解清楚先,唔好因為一時 ...

其實好似就算大家都係第一次..都有機會HPV

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:carmen0807+發表於+16-3-3+19:06+係

原帖由 wing1015 於 16-03-03 發表
咁即係除非大家既第一次都係對方咁先冇hpv?
道理上係

翡翠宮

回覆:我俾左我既第一次男朋友 , 抹片檢查 check到有HPV, 應否結婚

HPV 有好多種,但有幾種主要途徑係性行為。
要睇下中咗邊隻hpv,性病相關嘅一定要及早醫,唔係嚴重可能會致不育。但同你一齊時,佢未必有出去搞搞震,因為某性hpv 係有好長潛服期,有機會係上位女朋友傳比佢嘅

大宅

Dwmn 發表於 16-3-4 03:00
HPV 有好多種,但有幾種主要途徑係性行為。
要睇下中咗邊隻hpv,性病相關嘅一定要及早醫,唔係嚴重可能會致 ...
Hpv唔係男人傳俾女?會唔會佢又傳左俾ex 之後又傳左俾我

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:NATBNATB 的帖子

問過醫生話有效,我生完我仔23歲

子爵府

引用:我28歲, 男朋友30歲, 拍左拖7年有結婚打算

原帖由 wing1015 於 16-03-03 發表

我28歲, 男朋友30歲, 拍左拖7年有結婚打算大約係一齊左2年,
咁佢有冇才是最重要嘅問題,有要都要醫治!

hiv 可以隱性遺傳,到有condition就併發,所以處身亦可能存有。

至於前史和不忠,你計較前史根本行不下去;對方不忠你全不知覺,亦不宜考慮婚姻。再想一步,將來丈夫亦考究你前史又如何?

不如正面面對問題吧!共患難,相扶持,更見真章。

子爵府

引用:Quote:原帖由 wing1015 於 16-03-03 發表本

原帖由 dazzlelulu 於 16-03-04 發表
咁佢有冇才是最重要嘅問題,有要都要醫治!

hiv 可以隱性遺傳,到有condition就併發,所以處身亦可能存有 ...
hpv.

首頁
12345...6

尾頁

跳至