婆媳關係

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

回覆:我地因為奶奶離婚了

你老公真係好廢物,叫佢翻佢老母屋企飲奶啦

別墅

於是我好無癮咁返左屋企,之後又同老公炒大鑊,佢做左好多討厭野,又報警話我唔比佢出門口,跟住差人來到,佢講完一大輪又話離婚又呢樣又果樣,我都癲晒,最後,攪到上差館,因為我真係頂唔順點解做男人可以做到咁?我以前會因為覺得個仔仲細,要忍下,但係為左佢老母成日做埋啲老套野,佢都仲幫住個老母黎撩我,我今次真係無讓步,去完差館之後,我直接返左屋企,佢就同細仔返左奶奶度,今次去到咁盡真係無彎轉,其實我知老公係好衰,但佢亦有一收工或者開工前湊仔,本來打算點捱都捱大個仔先,但無諗過會為左奶奶件事攪成咁。
[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rose_carmen 發表於 16-3-15 13:56
於是我好無癮咁返左屋企,之後又同老公炒大鑊,佢做左好多討厭野,又報警話我唔比佢出門口,跟住差人來到, ...

點解個仔比老公拎返去男家 ?
你唔驚佢地到時唔比返個仔你 ?

咸蛋三寶飯    發表於 16-3-16 00:45
美菲絲    發表於 16-3-15 14:49

侯爵府

畀面勳章

主要係你老公問題,唔好賴晒落奶奶度,其實你已經係再婚,唔好太天真了,根本個男人好大問題。

子爵府

我覺得你怪錯人。最錯係你老公。你奶奶同其他身為奶奶嘅人一樣。要抱孫,乜都應承,但最後都甩你底。搞到一鑊粥咁. 你地又天真信佢所講。一路以來你老公冇為你著想,冇為個家著想,冇視你親人為親人。就算你奶奶冇做d咩。你地兩個嘅婚姻都會失敗。錯不在你奶奶。係你同你老公。

別墅

其實我性格都係剛烈,我真係谷到爆左先呻兩句,請見諒。

佢曾經嘈交果陣話,如果我同你離左婚,我嘅生活應該好精彩,應該會好多女,我返到黎好大壓力,三日唔埋兩日又嘈交,我諗我返去我媽度會輕鬆好多。

所以我比返仔佢,我咁辛苦為乜啫,咪等佢試下點囉,睇下生活有幾精彩囉。。。

By the way, 自己都好能hurt...
[url=http://www.TickerFactory.com/]

翡翠宮

仔點都唔會比佢囉.
你老公又會教一個廢物出黎.

美菲絲    發表於 16-3-15 14:50

子爵府

唉, 你唔好鬥氣, 自己湊番大細仔, 你生你養好合理, 你c6根本不配為人夫人父

你mama可以怎幫你? 外家夠住嗎? 不如請工人+你mama湊

別墅

因為我已經要睇住大仔同呀媽,我其實兼顧咁多野都頂唔住,而且我媽亦叫我同佢離婚,比番個仔佢,我相信我媽唔會願意再幫我湊細仔。

其實大概係咁,我都唔捨得細仔,但諗深啲自己係咪真係攪得掂?我真係諗唔到點做好,個仔尋日先至一歲生日,攪成咁又見唔到仔,真係忍唔住哭

大宅

加油!

大宅

既然你收入ok,趕個男人走,請個工人湊仔,你繼續返工啦,你阿媽得閒可以幫手睇下小朋友。咁又唔洗分開你同細仔啦。

你根本唔洗靠佢,咁做咩要睇佢面色做人。 不過奉勸你,帶眼識人。

jacejace    發表於 16-3-15 15:23
美菲絲    發表於 16-3-15 15:18

別墅

rose_carmen 發表於 16-3-15 14:13
所以我比返仔佢,我咁辛苦為乜啫,咪等佢試下點囉,睇下生活有幾精彩囉。。。
佢地就係想咁之麻, 你咪做就左佢地囉 .....

美菲絲    發表於 16-3-15 15:18

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

去你娘家請姐姐湊啦,人哋阿媽信唔過
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

搶返個仔 請工人湊大細仔 你繼續返工 一定要爭撫養權 幫你件垃圾執行李 踢佢返佢老母度 你而家情感放底先 要即刻行動揾姐姐
佢呀媽想玩孫 佢點會湊得好 我係你 辛苦d都要捱大兩個骨肉!樓主 繼續update 我地 我會支持你 太過分啦佢地!

jacejace    發表於 16-3-15 15:23

翡翠宮

請工人擺係媽媽度得唔得?
真係唔捨得, 咁細個; 最痴媽咪...

別墅

我媽唔肯比我請工人喺佢度

大宅

其實樓主已經有一個大仔,係人都想自己湊番曬,但到時又真係未必兼顧到,湊到又教不好,都不是對仔最好方法

子爵府

rose_carmen 發表於 16-3-15 14:23
因為我已經要睇住大仔同呀媽,我其實兼顧咁多野都頂唔住,而且我媽亦叫我同佢離婚,比番個仔佢,我相信我媽 ...
咁你搵到錢~~~唔可以請工人湊咩~~~
你呀媽幫得你睇大仔~~~唔差左睇下個工人湊細仔啦~~~

個仔自己生既~~~有乜可能俾你老公一家呀~~~
佢地好既就冇所謂既~~~但佢地都唔係真心錫呀B~~當個B搖錢樹咋喎~~~
咁呀B既一生咪好慘~~~

水晶宮

rose_carmen 發表於 16-3-15 14:23
因為我已經要睇住大仔同呀媽,我其實兼顧咁多野都頂唔住,而且我媽亦叫我同佢離婚,比番個仔佢,我相信我媽 ...
係成段感情同婚姻中,老女人得到一個男孫,廢男人得到一棵搖錢樹,你呢?
你收獲了甚麼? 連一個珍惜你的老公也沒有! 連個仔都比埋人! 明知個老公咁廢,將來只會養出一個廢二代啊!
鄧你和你個仔慘

LedTV    發表於 16-3-28 03:45
JFL    發表於 16-3-15 21:22
美菲絲    發表於 16-3-15 15:19

子爵府

rose_carmen 發表於 16-3-15 14:46
我媽唔肯比我請工人喺佢度
咁咪自己請個工人係屋企囉~~~~

唉~~~都係果句~~奶奶又好~~呀媽又好~~~做人真係唔好諗住人地會幫手~~~
幫你就人情~~唔幫你就道理~~~自己既人生只有自己負責~~~

首頁
12345...13

尾頁

跳至