自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆:男仔入泳池更衣室……有感

我當年試過同大仔(k3)去學游水,美孚公眾泳池,第一堂,仔又第一次去,家庭室又維修,女教練,勁無奈

子爵府

我五歲時就開始train佢自己去更衣室。無架擔心唔到咁多,所以會揀人多既時段,教佢有乜事要大聲叫。一月份最冷果兩個星期操水,我都驚佢凍親想帶佢去女更衣室,佢都堅持自己搞得掂。

禁止發言

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

去街,去行山,旅遊,游水,都有我老公帶住仔,所以我幾乎從未遇過呢d問題,如果得我自己,我仔要去廁所,我就叫仔自己入男廁我起廁所門口等,
講定如果有變態佬就大叫,去完就洗手出黎。

子爵府

應該同泳池管理員反映喎!!!

侯爵府

引用:應該同泳池管理員反映喎!!!

原帖由 jy0022 於 16-03-21 發表
應該同泳池管理員反映喎!!!
下堂再係咁,一定會!

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

sunnykiwi 發表於 16-3-20 20:38
我仔細個時學游水,只是我湊,我冇帶佢入女更衣室,而是帶佢返家沖涼。到我仔大個D就佢自己去沖涼,我在男 ...
我幾年前陪阿女學游水, 曾經見過一個男仔, 睇佢樣都有8,9歲, 眼定定望住個女仔換衫, 女仔胸部已經開始發育, 佢媽咪即刻扯哂火, 行埋去問佢究境睇夠未? 無人監管比咁大個男仔入女更衣室, 真係好無奈!

大宅

回覆 廷廷媽 的帖子

乜原來有家庭室

男爵府

引用:Quote:sunnykiwi+發表於+16-3-20+20:38+我

原帖由 isabel115 於 16-03-21 發表
我幾年前陪阿女學游水, 曾經見過一個男仔, 睇佢樣都有8,9歲, 眼定定望住個女仔換衫, 女仔胸部已經開始發育, ...
我可以想像,如果我女比人咁望,我一定第一時間拉我女去toilet,跟手自己走行同D職員說

男爵府

引用:去街,去行山,旅遊,游水,都有我老公帶住

原帖由 yuyueng 於 16-03-21 發表
去街,去行山,旅遊,游水,都有我老公帶住仔,所以我幾乎從未遇過呢d問題,如果得我自己,我仔要去廁所, ...
Yes me too, 令我想起,我有個親戚,凡親個女要去toilet, 佢自己唔想去,會叫老公帶個女入男廁,個女已經小一定小二,我好睇唔慣,咁大個女仲要入男廁⋯⋯

伯爵府

引用:Quote:nicolwong 發表於 16-3-20 21:16 我

原帖由 維港 於 16-03-20 發表
監視工人,用人勿疑,疑人勿用!
信唔過工人,咪叫個工人陪仔在游泳池等,自己湊女沖涼囉!

信唔過其實最好唔用

男爵府

引用:Quote:sunnykiwi 發表於 16-3-20 20:38 我

原帖由 isabel115 於 16-03-21 發表
我幾年前陪阿女學游水, 曾經見過一個男仔, 睇佢樣都有8,9歲, 眼定定望住個女仔換衫, 女仔胸部已經開始發育, ...
如果個男仔眼定定咁望 我都會忍唔住問走埋去問佢望夠未 有時我見d幾高大既男仔跟阿媽入女廁我都不安

大宅

咁細個唔緊要啦,
無做d咩既話我完全唔介意

侯爵府

引用:咁細個唔緊要啦,無做d咩既話我完全唔介意

原帖由 vivian468 於 16-03-21 發表
咁細個唔緊要啦,
無做d咩既話我完全唔介意
可能佢都係咁諗……

侯爵府

引用:Quote:原帖由 isabel115 於 16-03-21 發表

原帖由 sabrina_cherry 於 16-03-21 發表
如果個男仔眼定定咁望 我都會忍唔住問走埋去問佢望夠未 有時我見d幾高大既男仔跟阿媽入女廁我都不安

...
廁所都有廁格吖,見到都會打個突,但閂埋門你知佢睇你唔到架嘛。更衣室,點遮掩都係好多肉外露,唉…你要保護你個仔,我都要保護我個女架

伯爵府

我都覺得厭惡,男仔只會對自己媽媽無興趣,咁媽媽咪覺得無問題囉!試過泳池女更衣室,有個六七歲左右男仔等媽媽沖涼,如果佢唔識就唔會望住其他無著衫既女人,由頭望到尾,仲要睇唔到既位係度裝裝下,雖然可能出於好奇,但呢一幕已留在腦海啦!最慘個女人無留意有個男仔係度,不過自己都要教個女,有更衣室或廁所,都最好係裡面換埋著埋先出黎!

男爵府

我女以前係黃埔學游水,沖涼換衫個度冇分男女的,
睇見好多家長都會由得d女就地換,
個度好多爸爸的。。。
又長期見到個10歲左右男仔,沖完赤條條行出來,企上椅,
然後好似皇帝咁張開手,個媽同工人就抹身抹jj揸cream著底褲

子爵府

回覆:華美 的帖子

你有無出聲叫他們走?係度講無用

侯爵府

引用:我女以前係黃埔學游水,沖涼換衫個度冇分男

原帖由 sako 於 16-03-22 發表
我女以前係黃埔學游水,沖涼換衫個度冇分男女的,
睇見好多家長都會由得d女就地換,
個度好多爸爸的。。。
我就真係唔得,你估啲爸爸真係個個咁正直咩!其實5,6歲女仔,高果啲真係矮過小儀少少架咋,雖未發育,但白白滑滑,pat pat翹翹,全身充滿彈性,大把阿叔like 啲少女氣色啊

侯爵府

引用:你有無出聲叫他們走?係度講無用

原帖由 囡囡888 於 16-03-22 發表
你有無出聲叫他們走?係度講無用
我下堂會講,當時心裡有幾樣嘢令我hesitate
1. 果度寫住6歲以上男童不准進入:男仔高度120及甩緊門牙,有機會係5歲幾,所以佢媽係大條道理比佢入
2. 男孩好明顯有問題的,媽媽亦成日一臉慈愛憐惜咁望住個仔,我驚我講佢會誤解我因為佢個仔咁所以唔鍾意,因為我睇得出媽媽嘅神情係望住一個好細個小朋友果種眼神,佢真係可能唔alert喺外人眼中,佢唔細了。
下堂我會叫職員同佢講吓,既然佢人手夠,不如唔好帶仔仔入去,即使佢可能未夠6歲

首頁
12345...6

尾頁

跳至