潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我問咗佢、佢話在大半年內買咗粗略估計16、

原帖由 julieee 於 16-04-14 發表
我問咗佢、佢話在大半年內買咗粗略估計16、7萬、我問佢買邊d嘢、佢話有金、有銀首飾、有衫、絲巾之類⋯⋯之 ...
咁我cousin勁lucky, 佢話今次只買一條twilly,半年係香港h都只係買過twilly ..

公爵府

我問咗佢、佢話在大半年內買咗粗略估計16、7萬、我問佢買邊d嘢、佢話有金、有銀首飾、有衫、絲巾之類⋯⋯之 ...
正常不過, 喺HK, 有咁上下spending就有offer

禁止訪問

公爵府

引用:mini+C+is+too+small+for+mei+love+C24but+

原帖由 JQKbaby 於 16-04-14 發表
mini C is too small for me
i love C24
but if i have luck to bump into a mini C at H
Same here. C24 or elan more suitable for me

公爵府

Thx for your sharing

男爵府

我愛Corina 發表於 16-4-14 19:19
咁我cousin勁lucky, 佢話今次只買一條twilly,半年係香港h都只係買過twilly ..

...
太幸運了

男爵府

snoopypy 發表於 16-4-14 19:25
正常不過, 喺HK, 有咁上下spending就有offer
其實可唔可以問個sa, 定要等佢開口比offer㗎?

公爵府

引用:Quote:snoopypy+發表於+16-4-14+19:25+正常

其實可唔可以問個sa, 定要等佢開口比offer㗎?
我都喺係bk爬文知道, 因為我嘅SA唔係喺HK

julieee    發表於 16-4-14 22:48

侯爵府

回覆:求教點先可以係shop買到Constance,出面太貴仲勁檐心係假

我係SA問我想要乜同大概顏色,然後幫我留。
當然你諗到想要咩都可以主動同佢講。
同埋有D係SA覺得靚又啱你都會打俾你。

男爵府

maggiejane 發表於 16-4-14 22:56
我係SA問我想要乜同大概顏色,然後幫我留。
當然你諗到想要咩都可以主動同佢講。
同埋有D係SA覺得靚又啱你 ...
How much do you need to spend before SA 問你要乜色?

侯爵府

引用:Quote:maggiejane+發表於+16-4-14+22:56+我

原帖由 mimi616 於 16-04-14 發表
How much do you need to spend before SA 問你要乜色?
我估係累積落嚟嘅。我十幾年前讀書時,久不久就去H店買sneaker同手鈪同D皮制小物,同埋布袋tote bag返學,嗰時唔會考慮B同K,覺得唔啱自己用。
之後有次生日,亞哥同我落去揀禮物,結果買咗個布嘅GP,嗰時覺得靚,知鬼係咩GP咩。
跟住拍拖時,又會揀呔俾男友,即是現在老公。買下買下咁咯,價錢唔多,讀書會有幾多錢姐。我估一年都係嗰2至3萬咁上下。
直至大約2003年我陀B時,老公問我要乜生日,我話shoulder Birkin, 老公就問個SA,但SA話Birkin 好難排,等好耐,不如排Kelly先, 後生D型D,之後大約一個月,SA 就打電話俾老公話有個疑似大象灰色K32 到,第一個K就係咁到手。
跟住SA話買到第一個K後,之後K & B就好易排。可以keep住有offer, 咁當中當然要買下衫,巾,首飾。唔駛多,但都要交代下for next offer, 至於其他袋可以唔駛spending, 有就會留俾你。
我估同嗰時2003 沙士經濟有關,先咁快買到K。

男爵府

maggiejane 發表於 16-4-15 00:36
我估係累積落嚟嘅。我十幾年前讀書時,久不久就去H店買sneaker同手鈪同D皮制小物,同埋布袋tote bag返學, ...
it is in US ma?

侯爵府

引用:Quote:maggiejane+發表於+16-4-15+00:36+我

原帖由 keiomom 於 16-04-15 發表
it is in US ma?
No la, HK shop~
But I did buy Kelly in NY also.
Some spending for twilly or scarf, keep visit the same SA in every business trip, then easy to get offer.

keiomom    發表於 16-4-15 00:54

侯爵府

回覆:求教點先可以係shop買到Constance,出面太貴仲勁檐心係假

Some more information fm my classmate she lives in NY, every times she get an offer for B or K, she used to give a red pocket around US1000 to the SA...

首頁

尾頁

跳至