懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

第一胎好enjoy,第二胎,辛苦到想死。

用戶要求終止服務

Same here, 第一胎陀得好舒服,但我成日諗衰野,好多憂慮,不過個時第一次好多人(老公,父母,朋友)都會明白同可傾訴。之後阿仔健康出世,啲人都笑我個時諗到咁負面,而家咪好地地

而家第二胎,成個孕期腸胃都差,容易痾,所以我又成日諗埋一面,擔心會不會影響肚入面bb etc。最近多大肚婆新聞,又驚埋一份。但今胎無乜人聽我傾訴...因為老公我父母覺得我多鬼餘.....唉但我想講胎胎獨立個gor....加上我識嘅人都係第二胎有啲野囉⋯⋯

複式洋房

能夠有BB係上天賜的,我同老公恨咗10年都冇,唔好講一D唔好的説話,BB在妳肚子裏係聽到同感受到,唔舒服只係幾個月,忍下,試下去享受下懷孕的過程

大宅

BK Milk勳章

引用:其實害喜係幾時開始有?如果以+LMP+計..+我

原帖由 teresayan07 於 16-05-12 發表
其實害喜係幾時開始有?
如果以 LMP 計.. 我應該係5week到....
但我仲係一d感覺都無...
我第一胎都係咁

別墅

回覆:有無媽媽同我一樣…一啲都唔享受懷孕過程?

其實個個人都不同啊,我有fd懷孕期間都冇嘔過,仲要同我講,果時好好胃口仲要肥佐,而我就。。。。。應該同你差唔多,我由6w開始就嘔,6w-10w我冇胃口不但止,仲要嘔,冇野嘔到就嘔d胃酸出來,仲要個口都系酸酸地,連飲杯水都系酸,食咩都系有酸味,由10w開始就可以食到d飯,但食佐就嘔,嘔完又要再食過,都冇辦法,我而家都日日嘔緊,我之前都失眠,都會訓唔到,跟住返工就好辛苦,但我食佐dha後就開始訓到,雖然醫生叫我唔好食,但我冇理佢,唔食我會更加辛苦,之前成日聽人講哩樣唔食得,果樣又唔好食,開始自己都好緊張,但而家我都唔理得咁多,已經冇胃口食野,仲要咁多野唔食得就好辛苦,咩都食小小哦,做媽媽系咁喇,身形變都預左喇,唯有生完再keep,大家就繼續加油努力喇,有咩唔開心同先生講下,大家互相安慰,其他人點講其實都唔需要理,人地的思想,人地的一張嘴,你都控制唔到的,你都無謂唔開心,家人明白你就得

首頁

尾頁

跳至