自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆:一個42歲才戀愛的女仔,但卻遇上情塲老千,佢係我家姐

先不評論此post真定假,但我未聽過開唔到單要嘔翻過往的底薪,可能我孤陋寡聞,有冇做保險jm可解答下我的疑惑又或者樓主開保險公司名讓大家得個明白。

侯爵府

好媽媽勳章

SullytheMonster 發表於 16-6-8 01:54
雖然樓主分開一個個post出,但你質疑佢真確性啲point都唔見得好有理據,例如,平時喺其他版出沒唔代表佢唔 ...
冇lala夜晚咁大火藥味。係law.未入正題咁快話膠

子爵府

SullytheMonster 發表於 16-6-8 01:54
雖然樓主分開一個個post出,但你質疑佢真確性啲point都唔見得好有理據,例如,平時喺其他版出沒唔代表佢唔 ...
因為間唔中都會有D 高登仔等入黎出D老作POST,
而我覺得佢呢篇野有問題, 都係有理由先咁講.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

引用:Quote:graceyung+發表於+16-6-8+00:55+隱晦

原帖由 tszfengmama 於 16-06-08 發表
我真係希望見多識廣的jm,可以有辦法救下我家姐由於當時持續冇單開,而家姐~用A代表
A只能一直用積蓄過活,保 ...
乜可以追返出咗嘅薪金㗎咩
真係第一次聽
呢間保險公司太cheap
如果買呢間公司嘅保險都唔知會唔會唔賠俾D客

伯爵府

之前有朋友做保險做左3個月, 佢無做之後保險公司係有追番佢無單個果月既底薪。

Jolin_Yuen    發表於 16-6-22 14:26
LedTV    發表於 16-6-8 02:52
Panda366    發表於 16-6-8 02:50

侯爵府

好媽媽勳章

jumpy 發表於 16-6-8 02:04
先不評論此post真定假,但我未聽過開唔到單要嘔翻過往的底薪,可能我孤陋寡聞,有冇做保險jm可解答下我的疑 ...
丨係真既,我十幾年前讀書兼職做保險秘書既,有D人唔要底薪,有D要底薪但要還既

子爵府

karenkatte 發表於 16-6-8 02:05
之前有朋友做保險做左3個月, 佢無做之後保險公司係有追番佢無單個果月既底薪。 ...

我識人又唔駛喎, 因為只要你半年(OR一年)內唔再做呢行, 基本上係無需要還(做親會CHECK到)
所以係唔需要請收數佬做. 因為呢類人又太多.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

伯爵府

個理由大概係做保險本新是無底薪, 是公司借給agent, 因為見客要洗費, 佢地要簽文件, 底薪多少亦不是個個一樣, 總之你request多, 做得太短時間又走就要還多d, 大概係咁, 但這是超這五六年前, 而家咩狀態就吾知。

珍珠宮

回覆樓主:

情場老千幾時出現。。 。

珍珠宮

踩玻璃朋友 發表於 16-6-8 01:07
都好過我個"姑奶", 4X歲諗住嫁一個住天台, 好窮既天台佬,
點知人地後尾搞完佢, 其實以為佢有錢諗住呃佢大家 ...
入到行都算佢巴閉4X歲日韓Club 唔係廟街企企

嗱! 女人衰愛情男人衰咸濕, 到老都係咁

唔係咁多啊伯揾個做得囡, 生個"孫"咩

大宅

其實我唔應該勞氣,每個人有自己觀點,信不信由自己決定
基於當年保險事件,我地一家先知道原來A好易信人,而自此之後,A揾左份零售行業的工,家人尤其我地媽咪日夜都哦佢,叫A唔好不自量力又走去做 d自己做唔黎既工,又驚佢比人呃。
而事實上,A係外面既時候,原來駛費好大,我地認為係之前做保險,A學懂左扮靚,A經常買好多化妝品,買衫。
慢慢地我地發覺A有 d古怪,佢收埋哂d 信,原來買嘢先駛未來錢,比人追數,又係錢,.....呢次我地又幫佢還左一筆

子爵府

sjnl43 發表於 16-6-8 02:17
入到行都算佢巴閉4X歲日韓Club 唔係廟街企企

嗱! 女人衰愛情男人衰鹹濕, 到老都係咁

鬼咩! 佢自己梗係唔得啦, 係佢有個2X歲既朋友介紹佢架...
人地比面佢朋友咪當叫多個攝下位囉,
係係CWB既日韓CLUB呀, 唔係真係飛到去日本韓國既CLUB呀,
以佢姿色係掂既話早就嫁左啦, 駛鬼咁老去做咩, 因為佢又老又懶, 好日惡勞.
佢直程樣衰到比人咸完又周圍同人講佢仲係處女先唔知醜囉, 唉....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恕我問句,你姐係咪智力唔係咁高? 又借錢又做保險...

珍珠宮

回覆 tszfengmama 的帖子

入返正題先,點千法? 點拆散你頭家

大宅

見到D咁既話題
真你好慶幸自己
人又老 钱又無
生得又吾標青
連比人騙的價值都無。。
第一次覺得平凡人的可貴啊~
吾阻你地 繼續作故仔吧~ 加油 !

公爵府

引用:都好過我個\"姑奶\", 4X歲諗住嫁一個住天台,

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-06-08 發表

都好過我個"姑奶", 4X歲諗住嫁一個住天台, 好窮既天台佬,
你姑9真係有病
我以前未見識過都唔信有咁嘅人
佢有無吸毒啊?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:先不評論此post真定假,但我未聽過開唔到單

原帖由 jumpy 於 16-06-08 發表
先不評論此post真定假,但我未聽過開唔到單要嘔翻過往的底薪,可能我孤陋寡聞,有冇做保險jm可解答下我的疑 ...
我有聽過喎

個保險底薪係人地墊住比你咋

我老公16年前做過保險

佢d單都係剛剛夠cover返d底薪

佢話個d錢無單要還架

當然有d就唔駛啦

我都有家人做緊好另類既保險

底$23000

保証佣金$1xxxx

啱啱簽到張單200萬美金有hkd$4X 萬佣

伯爵府

jumpy 發表於 16-6-8 02:04

以前係有保險公司會咁
好睇你入職時簽份合約係點
有d人入職有握手費
唔到數要嘔返出黎
所以呢part我信樓主係真
其他就睇定d先

子爵府

skyfree333 發表於 16-6-8 02:47
你姑9真係有病
我以前未見識過都唔信有咁嘅人
佢有無吸毒啊?

真係超有病! 連我亞媽做左幾十年人都未聽過D人賤得咁緊要!
小人至極又識扮野賤到衰到避無可避! 仲有大把佢衰野未講!
無吸毒! 佢都唔知幾識保養! 後生呃埋呃埋D佬錢買燕窩食架,
不過食左又唔見個樣好正囉...

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:恕我問句,你姐係咪智力唔係咁高?+又借錢又

原帖由 rayrayus 於 16-06-08 發表
恕我問句,你姐係咪智力唔係咁高? 又借錢又做保險...
大把人唔識死

個膽大到呢

迫到埋黎先算大有人在

我表嫂表哥咪係囉

1個都未湊掂又生多個,仲養車

飯都無得開

一個搵萬幾銀既男人仲要鍾意做鍾意又唔做

表嫂 表哥各欠銀行十幾萬「人工低口知點解訇用額咁鬼多」

我表嫂曾經仲借過戶口比人洗黑錢...後來警方查完唔知點完結啦

睇佢傻下傻下,原來係咁大膽唔識死

首頁
12345...13

尾頁

跳至