自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆:唉~真係忍唔住要呻一下

請一個算好架啦,俾心機搵錢,搵多d

大宅

我屋企文化有大食大,我最細從來食飯唔洗比錢,話要請最後都有人同我爭贏

利申:全部大我起碼8年

我講我屋企咋,勿插

琥珀宮

你有無直接問返佢攞錢?

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

Sofia_happy 發表於 16-6-24 16:35
我屋企文化有大食大,我最細從來食飯唔洗比錢,話要請最後都有人同我爭贏

利申:全部大我起碼8年
甘起碼你有提過比返錢, 你會唔會講聲多謝先?
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:poonsun 發表於 16-6-24 15:26 我覺

原帖由 fionafiona 於 16-06-24 發表
唉! 我一直都係甘同自己講, 但甘樣的情況持續了10年, 佢真係一次錢都未出過我先忍唔住呻下!
我2個小朋友出 ...
你都好忍得,換係我一早爆左佢啦, 唔請佢咪唔請囉,你要主動講先得

總有離別的時候

子爵府

其他你係咪唔夠膽同佢講要夾$?

大宅

虫虫主人 發表於 16-6-24 16:43
其他你係咪唔夠膽同佢講要夾$?
我下次試下whatapps 佢啦, 不過我估佢又會當無收過whatapps!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

大宅

fionafiona 發表於 16-6-24 16:42
甘起碼你有提過比返錢, 你會唔會講聲多謝先?

真心答:無講
可能慣咗,家父遺下嘅文化,我結婚同小朋友滿月,兄姐每人比嘅利是加埋已夠埋單有凸,又可能我係佢地咁多人之中叫做最無用做ftm,不過過年過節我比利是佢地仔女封封都500雙封,大家知大家唔係R著數嘅人,佢地同我亦唔手緊,食飯呢D小數目唔會計,不過見面好少,一年一兩餐聚頭,如果多我都會唔好意思嘅

大宅

Sofia_happy 發表於 16-6-24 17:04
真心答:無講
可能慣咗,家父遺下嘅文化,我結婚同小朋友滿月,兄姐每人比嘅利是加埋已夠埋單有凸 ...
我一年都有最少6 次呢種飯局, 同埋我妹唔會比利是我小朋友的, 生日禮物都無! 可能佢真係當自己年年18啦!

子爵府

回覆 fionafiona 的帖子

想講就要講 , 谷住仲辛苦 , 起碼知道答案

fionafiona    發表於 16-6-24 17:20

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:fionafiona 的帖子

聽落你妹真係冇咩貢獻, 耐唔耐請餐都好呀,

伯爵府

每個家庭總有咁既人
我有幾個舅父
次次食飯都最細既其他人無意欲比錢
仲要做大醫生
我做細既都專登夾返等佢地都夾

我背後都叫佢地菠蘿雞

子爵府

虎到金來勳章

點解一個人都唔請叫計較, 呢個人自己有份食又唔出錢算乜? 已經唔係話要佢請父母, 一句多謝或者隨心俾一點錢也好吧

大宅

傻蛋蛋 發表於 16-6-24 17:21
點解一個人都唔請叫計較, 呢個人自己有份食又唔出錢算乜? 已經唔係話要佢請父母, 一句多謝或者隨心俾一點錢 ...
give me five! 你明白我!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:點解一個人都唔請叫計較, 呢個人自己有份食

原帖由 傻蛋蛋 於 16-06-24 發表
點解一個人都唔請叫計較, 呢個人自己有份食又唔出錢算乜? 已經唔係話要佢請父母, 一句多謝或者隨心俾一點錢 ...
都話依家bk d 人唔知點解總有d 歪理出現, 依d 係人情細顧, 唔係請唔請多個問題, 出嚟做事要識做人, 下下要人出到聲就冇癮啦

男爵府

你自己生日/ 老公生日要1家食飯好奇怪! 甘男家又食1次啊?咪好似做節甘?

大宅

回覆:唉~真係忍唔住要呻一下

講真 自己阿妹 就唔好計啦

大宅

BOSKERMA 發表於 16-6-24 17:28
都話依家bk d 人唔知點解總有d 歪理出現, 依d 係人情細顧, 唔係請唔請多個問題, 出嚟做事要識做人, 下 ...
唔岩聽的言論, 我就當自己時運高睇唔到, 好多謝你地支持我!!
其實我都係純粹想呻下姐!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恩庭寶貝 發表於 16-6-24 16:41
好心啦,請多一個人,食得你幾多錢呀!做人唔好咁計較喇

咁又唔係喎!老馮十年喎!冇能力俾一回事,樓主個妹擺明奉旨食咁喎!我自己全家最細都唔會咁呢!

fionafiona    發表於 16-6-24 17:40

首頁
12345...8

尾頁

跳至