親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

現在在uss, 有express都排左半個鐘先玩到cylon, sentosa express排隊買車飛,排隊上車,乜都要排

大宅

回覆:COCO111 的帖子

我都諗住玩左luge先,之後先去uss睇下邊樣唔駛排咁耐

侯爵府

COCO111 發表於 16-7-25 12:45
Uss 早上已咁多人排隊,想問下如果早上10:00先去玩luge, 然後午飯後约二点先去Uss會否好些,排隊唔使等咁耐 ...

我luge係黃昏時間才去玩,因為我expect日頭去luge又係勁熱同埋多人排。您或者睇返我分享的遊記,luge 同uss我係分開兩日玩的。
答返您uss係咪可以午後才去,以我經驗黎講,我其實覺得係可以,因為早上至中午真係好多旅行團,所以自由行的話,真係冇咩必要同啲團迫,反而等啲團走左就真係才可以排10零分鐘玩1個game
愛是恆久忍耐......

大宅

回覆:Uss現場直擊

多謝,新紥媽媽回覆😊
我是自由行月尾去,本來打算第一日先去水上樂園後去luge, 第二日早上uss再去濱海灣花園,但見d jm分享uss咁多人,所以想改一下行程,第一日都是去水上樂園之後出濱海灣,第二日先玩luge再去uss, 請教這樣會好d嗎?

別墅

上星期五早上一進場, 先排transformers, 排了約半小時, 之後mummy直入不用排, Canopy Flyer排約20mins, 下午5時多排Puss in Boots' Giant Journey要1小時, 六時多排Jurassic Park約20mins, 晚上7時多再去玩多次transformers, 可直入不用排.

如想日頭玩曬所有games, 就要買express, 如時間許可逗留一天, 則不用買.

侯爵府

COCO111 發表於 16-7-25 15:12
多謝,新紥媽媽回覆😊
我是自由行月尾去,本來打算第一日先去水上樂園後去luge, 第二日早上uss再去 ...

首先請問您是不是住聖淘沙內的酒店?水上樂園係指adventure cove嗎?

假設以上皆是,您原本第1天的行程cove+luge尚算可以的,因luge收得夜2130,咁玩完水返酒店沖完涼再去luge,過左個日頭唔使曬就啱啱好。
(p.s luge 嘅收場時間最好您自已再confirm)

至於uss之後GB,我覺得係有啲趕,因如果您prefer下午才去uss,咁要玩晒大部份熱門野都係要啲時間,GB兩館加supertree當您hea行都差不多2粒鐘,仲未計車程,用餐,去下洗手間呢啲時間。
咁當晚就真係好夜才回酒店了。

大宅

新紮媽媽,
我是住 SENTOSA-HARDROCK, 原本是第二日早上10:00先入USS約4:30時去GB及金沙晚飯, 但怕早上USS多人只是排隊已浪費不少時間, 所以才想改為早上玩LUGE; 約2時才入USS, 你認為會好d嗎 ?

侯爵府

COCO111 發表於 16-7-25 16:34
新紮媽媽,
我是住 SENTOSA-HARDROCK, 原本是第二日早上10:00先入USS約4:30時去GB及金沙晚飯, 但怕早上USS ...

都可以呀!食埋lunch先入去uss吧,預左2pm都仲要排的,或者可以睇住4d 史力加先,經驗中佢係唔使排好耐的

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:新紮媽媽 的帖子

想問下係咪買Fastpass好啲,但一個人要加多50玻紙,加埋門票好似好貴咁,但黎緊月尾去,仲要諗住星期日,驚到時又玩唔得多

侯爵府

nicole1981 發表於 16-8-2 23:43
想問下係咪買Fastpass好啲,但一個人要加多50玻紙,加埋門票好似好貴咁,但黎緊月尾去,仲要諗住 ...

您自由行嗎?如是,我覺得唔使咁趕住排隊玩機動遊戲,一路行住影下相,見到唔多人嘅就排....反正午後會陸續少人,呢度好多jm都分享過午後啲games一般排都比較短時間,咁所以好睇您趕唔趕住走,如果趕下個景點,就或者真係要用錢買時間(買express),否則,等過左午後,排隊都易啲~

子爵府

我是自由行,已上官網睇,我去當日收晚上六時,所以諗緊幾點入樂園玩,多謝你分享,而家仲煩惱中

侯爵府

nicole1981 發表於 16-8-3 17:33
我是自由行,已上官網睇,我去當日收晚上六時,所以諗緊幾點入樂園玩,多謝你分享,而家仲煩惱中
...

咁又真係煩惱喎,因我去果日係收8pm,所以4pm後開始先排games都仲玩到好多個items. ...但如果收6pm咁又好似趕左啲,您前後日子也是收6pm嗎?調日子可行?

大宅

新紮媽媽 發表於 16-7-23 12:24
我地八月尾去, 四個人坐7sg好低, thanks~

男爵府

回覆樓主:

請問你們是否直接在Uss買門票?

侯爵府

topfish 發表於 16-8-3 20:06
請問你們是否直接在Uss買門票?

唔係呀!我係through 當地agent 買的。

侯爵府

chanwong 發表於 16-8-3 19:58
我地八月尾去, 四個人坐7sg好低, thanks~

Enjoy!

子爵府

我地係是跟當地agent買

子爵府

就係前後日子都是收6點唯有早啲入去睇下乜野環境先到時再同大家報道

侯爵府

nicole1981 發表於 16-8-3 23:53
就係前後日子都是收6點唯有早啲入去睇下乜野環境先到時再同大家報道

...

咁您話早啲入場也都係一個辦法,講真好過遲入場又乜都玩唔到仲要趕住走,話晒1張飛都唔平,平常心囉!去玩唔好煩咁多野,見到有乜就玩乜,見到想買就買乜,見到乜景靚就影乜,enjoy

男爵府

畀面勳章

新紮媽媽 發表於 16-7-18 18:26
現在身處uss,今日勁好天冇落過雨,中午後好曬同熱,一定要做足防晒措施,風扇不可少,飲多啲水不在話下~熱 ...
想問入場後多唔多地方買EXPRESS PASS?我打算係官網買飛,去到先買EXPRESS PASS,怕下雨無咩野玩。

謝謝回覆~

首頁

尾頁

跳至