單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係因為性格不合、兩個人嘅價值觀、溝通、思想無辦法再一齊而想離婚,我有兩個2歲同6歲嘅仔仔,全職媽媽,而我冇外家可以返,我而家都唔知點安排呢條路

複式洋房

Vkeeleung 發表於 16-8-23 23:48
自少媽媽灌輸的想法,男人,唔嫖賭飲吹就係好,於是我好努力去搵呢啲人,係我字典入面,冇第三者就唔使離婚 ...
我本身係一個二十幾歲既單親媽咪,我同前度都係因為性格不合離婚,日日家嘈屋閉既日子,我受夠!離婚後我反而有一種如釋重負既感覺。。。

複式洋房

身同感受..但佢同我一樣都系20幾歲..以前拍拖真系好好..婚後就現形..初初只系覺得佢後生有得改既..但甘多年都系對住我黑面 郁啲就嘈又屌甘.我五理他 佢就講啲好難聽既野逼我爆..但我仔仔系到..我五敢。一直忍..最好笑既系佢都覺得自己愈黎愈脾氣暴燥.因近仔仔返學又搬五走、而家又多左一個.以為佢會對我好啲..都系冇變..我覺得選擇離開都系另一種快樂..冇得離開要忍既人先最可憐(emoji)

大宅

自少媽媽灌輸的想法,男人,唔嫖賭飲吹就係好,於是我好努力去搵呢啲人,係我字典入面,冇第三者就唔使離婚 ...

就甘睇,佢係唔願遷就!我同我前夫時,我當時先22歲,20歲時佢有第三者,我反而忍左,因為佢番到屋企仲會知衰,忍讓下,佢地分開後,原本都叫有個完整家庭,個女年歲幾!但佢性情大變,時好時變,一變時,我的確好難受,要call哂4老先停到!最後都叫做以性格不合離婚!而家既老公唔係好好,老實人一個,唔識浪漫無驚喜,但日子過得開心好多!前夫有要求復合,親戚朋友,都話我自私,我應該為左阿女要點點點,但生活自己過緊架!開心是否自己知!特別我阿媽,叫我唔好同前夫一齊,由自己感覺去行,一世太長啦!

別墅

chak_yi 發表於 16-11-11 08:18
就甘睇,佢係唔願遷就!我同我前夫時,我當時先22歲,20歲時佢有第三者,我反而忍左,因為佢番到屋企仲會 ...

我不比大家好,c6以為自己好為家庭,但連佢的屋企人也覺得他自私,我們是他第二段婚姻,所有野只為自己而想,偉論Y理多多、多疑,咩都係我錯,佢先為個家,我就連類全家,最叻就拿同以前d比較,我不再妥協,好多野都是他自己想出來,每晚返到屋企就上網在網與網友「舌戰」shopping, 咩都唔做,連食飯也機不離手,不與人溝通包括他的家人,中年版的隠閉青年有咩分別。

大宅

我地協議左離婚啦
都係性格不合 唔會可惜
要成世流流長對住個無偈傾既人先可惜
我唔想一世就係甘

大宅

唉!唔知點解我有種好羨慕你嘅感覺,因為我小朋友仲細,所以唔會貿貿然做呢樣野,我而家已經完全唔想同我老公接觸,佢呢個星期冇鬧我,我唔知自己係過渡性定係點,個心唔知佢幾時又爆發鬧人,其實成日鬧交真係好傷感情,好明顯,我對佢嘅愛,已經因為咁而少咗好多好多,傷咗就係傷咗,希望佢日後停止再用呢啲態度對人,否則我諗我真係會走,只係爭遲早。
兩個人傾唔到計溝通唔到,其實係好大件事,我而家有乜嘢都只會問朋友同朋友講,佢亦係一樣,大家只係因個小朋友維持着,我們已很久沒有單獨出街,除了小朋友,我不是要怨,簡單啲係自己覺得空虛寂寞,但我會忍受到BB大一啲先再諗,這是權宜之計!

別墅

我c6都話性格不合要離婚

首頁

尾頁

跳至