自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:natjosejim+發表於+16-8-28+15:55+其

原帖由 小小1117 於 16-08-28 發表
佢兩個小朋友,我一個,三個玩得好顛,時常追追跑跑,系架車上又好多野講,細路仔可能無注意到,講到好大聲 ...
明白,有時就是這些小事、不大不小的事,同埋一種闊佬懶理的態度,令人失望,心裏不爽!

既然有個初步結論:仍然可以做在港的飯聚朋友,只是不宜再結伴出門旅行。就可以放下這件事,不要再想了!

大宅

natjosejim 發表於 16-8-28 16:36
明白,有時就是這些小事、不大不小的事,同埋一種闊佬懶理的態度,令人失望,心裏不爽!

既然有個初步結論 ...
系,你總結得好岩,就系呢種感覺,覺得無瘾,無意思,失望,果真系有些人適合平時飯聚,不適合一齊旅行的!

natjosejim    發表於 16-8-28 17:02

男爵府

回覆樓主:

我依依正正同朋友一齊旅行中,
係泰國,
有時都會覺得,成日要等,
等佢起身,等佢影相,
(佢真係去到邊影到邊,)
成日都慢吞吞,
每一日都好多時間等佢,
依家都係樓下等左佢大半個鐘啦,
都仲未出現,
去邊又唔理,就好似跟團咁,比左錢就咩都唔理,
不過另一方面諗,
都有好處既,
唔會煩,去邊食咩都冇所謂,
所以我地都冇嘈過,我都冇咩不滿,
話曬識左十幾年,
我嫌要等佢,
可能佢又嫌我煩呢,
又成日要就我仔去邊食咩,
咁其實又幾好既,
我地去泰國芭堤雅,
真係乜都冇安排架,
都係即日諗到去邊就去邊,
去唔到就算,
係酒店hea下都可以,
,,,,,
有時真係人夾人緣既,
十年前同朋友去過一次旅行,
返黎之後就少聯絡了,
朋友 真係對得多啲,了解會多啲,
話曬日對夜對咁多日,
有易會有爭執,
同屋企人都會啦,何況係朋友。

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

我都試過,未絕交,但一定無下次

伯爵府

回覆:同朋友去旅行後不想再一齊去

唔好話朋友,我同我媽咪去完加拿大探親,我第二日已經想改機票早走

男爵府

早几年6個朋友去旅行,其實係老公嘅朋友,有兩個比較資整嘅女仔每次集合都要遲到,我地仲係跟團,有一日自由活動,我地約9點半出發變左10點半出門。最後一日去機場,架飛機差D要drop off佢地行李,全機人等佢地兩個,導遊同我地講我都覺得好丟架!最後佢地上機話買野買過龍,唔記得睇時間

公爵府

回覆樓主:

我都同過好好好朋友去旅行,都有少少谷氣,始終係習慣問題,我唔中意影相,買野唔中意磨,食野麻煩,一邊玩一邊鬧,好彩識左咁多年,大家容易過度氣。反而同另外一個同事去無問題,大家都中意hea, 中意邊行邊抖,訓到黃朝得晏先起,一到十一點私人時間,你睇你手機,我睇我手機,互不干擾。

首頁

尾頁

跳至