夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第三者咩心態...我唔知其他第三者點諗...但我試過唔好受....我同佢一齊唔知佢結咗婚...之後發現成個人好難受...分咗幾次都分唔到手...因為真係鍾意佢...其間不停係咁諗佢同佢太太嘅野...最後去到發夢見到佢同佢太太..我真係覺得再咁落去我會癲...就佢點再揾我都冇理佢...

我知有女仔可以做第三者...但我真係唔得...佢嗰時不停同我講我可以...我會忍人到接受到...我同晒我啲朋友講..因為頂唔順要不停揾人傾...好驚要去睇心理醫生...我有諗過同佢太太講...但最後都冇...

到依家已經幾個月...個心仲好痛...諗起就喊...我都好驚將來會唔會遇唔到真心對我嘅人...係咪男人都唔專一....

男爵府

環保接龍勳章

worthy 發表於 16-9-27 10:19
回覆 tzelam2014 的帖子

開頭兩個以為講下笑無所謂, 又以為自己可以好瀟灑只係同對方做好朋友. 點知玩玩下 ...

公爵府

tzelam2014 發表於 16-9-26 21:12
第三者係咩心態?點解可以唔計較個男人有家庭

咁其實有時都要問下啲男人點解咁受唔住誘惑,又或者自己去誘惑人地,個個都想刺激,所以呢啲問題好難講

別墅

回覆樓主:

男人有第三者就俾人鬧到pk.!女人若有第三者就會俾人覺得男方衰先咁!

mini1204    發表於 17-8-4 14:36

男爵府

lovelykoala 發表於 16-9-26 22:38
不如你問下男人咩心態仲好啦,冒住冇左個家庭既險都要搞婚外情

個第三者點諗重要咩?冇呢個仲可以有千千萬 ...

講得好!

伯爵府

2024年龍年勳章

甄太太 發表於 16-10-6 13:33
有什麽苦衷呢世也不要讓我知道,反正做衰人就做一世衰人把啦。要開始果個係佢,可以有什麽苦衷?有苦衷可以 ...

個男人很可惡!

子爵府

畀面勳章

RAY媽 發表於 17-8-3 22:15
個男人很可惡!

咁講,我係死蠢,又不是無選擇,好人唔揀,偏偏會信d賤人!我覺得自己做得最好係同佢反面,因為唔反面佢依然tum我話俾時間佢同老婆搞清楚返來搵我,其實只是想拖住我等我陷得更深!

我相信好多女人都衰心軟唔捨得斬纜,結局會更慘!

大宅

其實我眼見而家婚外情都唔單係男人嘅事,身邊都見到有啲女人自己結左婚生埋仔,一樣出搵男人搞人老公,仲好開心同佢身邊姊妹分享,覺得自己仍然好有魅力,出面同啲男人講自己老公幾唔好,轉頭面書一家大細去旅行。任何人都可以有機會做第三者,問題係自己身邊嘅人會唔會去搵姐。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

自私囉,想要乜就要得到

子爵府

变態,尤其女人已婚有仔女仲勾人老公果d

大宅

soright 發表於 17-8-5 01:01
变態,尤其女人已婚有仔女仲勾人老公果d

真心覺得變態。人妻如果同自己老公有問題, 應該去解決個問題去修補而唔係去攪人地老公.

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

姣婆遇著脂粉客!好多小三都係以朋友身分埋男人身邊,扮到明白佢,當男人對老婆有咩冤言就比小三乘虛而入!男人都係貪新鮮!唔係一齊生活緊係咩都好似好好啦!未結婚之前何償唔係覺得個老婆好咩!

別墅

回覆樓主

廿歲時我識左個32歲男人,覺得佢成熟風趣又見多識廣,唔知自己仰慕定鍾意佢。
識左一個月,佢約我出街,又送埋花。
我當時真係好冧,就同佢開始左。
但漸漸發現佢永遠星期日唔得閒,夜晚又話唔好call 佢,而且開始左兩星期已提出要親密行為。。。。我拒絕佢會發脾氣。
我覺得唔妥,同佢嘈過幾次就決定分手。
點知分手先知佢有老婆,真吹脹!

我認為出軌男大多數想食散餐,只係有傻女人想動地驚天愛一次,以為自己同有婦之夫係真愛。

男爵府

有些心理個案話,分析其中女第三者的原因是:
自細要跟人爭野,例如玩具,父母的愛等等,
慢慢變成一種"奪取"的好勝心,
習慣透過奪取別人的擁有物/人來獲得快感.
其實是一種病態. 大概分析是如此.

我則道德上覺得,做人第三者都算"陰質"(不喜勿插)
夠膽做既人都不是普通人

複式洋房

回覆樓主:

自己下半生所托非人就將責任推落第三者度。
浪費時間同青春去怪責他人不如認真為自己打算將來仲好。

禁止訪問

子爵府

最大原因係「姣婆遇著脂粉客」,一個發姣,一個食免費餐,無道德人性...同畜牲無分別!

子爵府

glimmachan 發表於 17-8-5 10:20
真心覺得變態。人妻如果同自己老公有問題, 應該去解決個問題去修補而唔係去攪人地老公.
...

倒轉黎講,人夫如果同自己老婆有問題, 應該去解決個問題去修補,而唔係去攪人地老婆呢

複式洋房

suetfunglui 發表於 17-8-5 13:42
姣婆遇著脂粉客!好多小三都係以朋友身分埋男人身邊,扮到明白佢,當男人對老婆有咩冤言就比小三乘虛而入! ...

一刀桶到應一應。

大宅

suetfunglui 發表於 17-8-5 13:42
姣婆遇著脂粉客!好多小三都係以朋友身分埋男人身邊,扮到明白佢,當男人對老婆有咩冤言就比小三乘虛而入! ...
一針見血,不過個C6話小三去九龍塘開房係收佢錢喎,自己心理上唔覺得對不起老婆,小三轉頭已經向C6借錢,但C6認為冇問題,話小三有困難,真係新鮮期做咩都啱,最重要係小三可靜心聽佢費話,因所有事都同小三無關,柴米油鹽都係老婆事,同老婆講多句溫柔話都浪費時間

首頁

尾頁

跳至