自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

臭脾氣 發表於 16-10-6 12:02
平時只會閂cam ,擒晚就唔記得咗,就發生呢件事。我肯定無set 果個功能,用咗三年幾都係咁用,果個PK 仲要 ...

其實會唔會係sensor?

大宅

DoReMi媽媽 發表於 16-10-6 12:43
其實會唔會係sensor?

肯定唔係!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

臭脾氣 發表於 16-10-6 12:47
肯定唔係!
真係好奇怪

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:比人入咗屋企cam,而家好驚!

上次睇完報紙,我已經叫老公抆左隻cam嘅電制,實在好恐怖

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

因為鏡頭又係無端端自己郁,我老公話可能隻cam自己定期reset先係咁,不過唔搏了,反正而家無工人,其實唔太需要

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-10-6 11:30 你個

原帖由 臭脾氣 於 16-10-06 發表
行網線連rounter !大力兄,點解咁問?
上次新聞比人去到去,全都因為是用網線(無改CAM預處密碼),工廠的U ID 流左出去,甘用預處密碼便可直入~

簡單D,就係銀行比左個預設密碼給妳,妳沒改,就用~

但用WIFI , 因WIFI 有密碼,所以其他人入唔到~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:上次睇完報紙,我已經叫老公抆左隻cam嘅電

原帖由 bu-b 於 16-10-06 發表
上次睇完報紙,我已經叫老公抆左隻cam嘅電制,實在好恐怖
了解多些#46,便不用擔心了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

臭脾氣 發表於 16-10-6 12:02
平時只會閂cam ,擒晚就唔記得咗,就發生呢件事。我肯定無set 果個功能,用咗三年幾都係咁用,果個PK 仲要 ...

其實佢咁仲好,因你可以肯定佢hack咗你個cam..,你而家可以防範!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:咁恐怖嘅?快改密碼啦!自己在家就唔好開了

原帖由 HoshiSora 於 16-10-06 發表
咁恐怖嘅?

快改密碼啦!自己在家就唔好開了。

珍珠宮

rosey2056 發表於 16-10-6 07:34
其實係唔使 hack, 我試過一開 apps 睇係人地屋企。 我咩都無做過, 之後都無用個 cam
...

似乎好冇保障咁

侯爵府

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:嘩, 好驚嚇喎~ 可以咁hack入黎既咩?

原帖由 Aeiing 於 16-10-06 發表
嘩, 好驚嚇喎~ 可以咁hack入黎既咩?
報紙好耐之前已經報到過, 不少住宅, 公司都中招

水晶宮

小小葉 發表於 16-10-6 11:09
記得之前新聞有講。外國有網站hack專搵呢啲cam嚟hack。有hack到香港好多家庭。係網上隨便睇。你地要小心
...

係!之前豬腳公主屋企個com都出事,好恐怖

男爵府

我二星期都係,不過係有把聲入左咪,我老公即改password

男爵府

沙比仔 發表於 16-10-6 16:09
我二星期都係,不過係有把聲入左咪,我老公即改password

二星期前先岩

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

臭脾氣 發表於 16-10-6 06:51
我用緊eXsyn ,相信唔關牌子事!
唔好買返同牌子, 可能依個牌子容易比駭客入侵

珍珠宮

回覆樓主:

真系好易hack到ga,之前以為邊有人甘無聊偷睇人地個cam,事實系嚟d cam本來安全設定就好低,誤打誤撞都會入到人地度睇,所以真系要小心使用

男爵府

Cam公司伺服器可能保安做得唔好。買cam唔好貪平。試下dlink,貴但公司大。應好些。

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

我個cam都比人入左,唯有揾野庶住

複式洋房

大力大力 發表於 16-10-6 13:59
上次新聞比人去到去,全都因為是用網線(無改CAM預處密碼),工廠的U ID 流左出去,甘用預處密碼便可直入~
...

Ip cam 係唔使入wifi password

首頁

尾頁

跳至