自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我之前日立同panasonic 揀, 我選左panasonic

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

而家d電器真係冇咁耐用,上上一部p記用左10幾年,對上部p記用左8年而家都係買返p記
執子之手,與子偕老~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我用白朗,娘家果時都係用佢。。用左十幾年。。我家果部都用左差唔多6年了。。有快洗模式,有一般模式。。仲有其他模式。。我通常用30mins或45mins果個。。。都好夠!

男爵府

blackberry 發表於 16-10-15 13:44
我之前日立同panasonic 揀, 我選左panasonic

我都係

子爵府

哈里克的洗衣間燒得焦黑。翻攝《太陽前驅報》

2016年10月16日12:14

三星旗艦手機Galaxy Note 7先前因連串過熱起火事故而永久停產並回收,公司印象大受影響,除了問題手機之外,三星洗衣機先前也曾在澳洲傳出起火事件,導致業者採取回收行動,但有民眾未退回問題洗衣機,仍持續使用,結果洗衣機引發家中大火,室內裝潢全被煙薰黑。

墨爾本婦女哈里克(Najwa Harik )的住家13日發生火警,她說:「我才剛洗完衣服10分鐘,就看到洗衣機冒火」。她說這房子住了27年,最近才重新裝修過,因為煙燻和消防隊員灌水,全屋的裝潢都毀了,住宅暫時無法住人,她也被煙嗆傷。

消防隊員判斷,火勢因洗衣機引起,肇事洗衣機屬於三星已經公開召修的型號。

三星數款洗衣機早在2013年已被指稱有安全隱憂,需要維修或回收,三星澳洲分公司上月宣佈15萬部有問題洗衣機中,已回收約81%。三星表示會盡可能回收每部受影響洗衣機,並呼籲停用和檢查洗衣機是否屬回收型號。

需要回收的洗衣機型號如下:
SW75V9WIP/XSA、SW65V9WIP/XSA、SW70SPWIP/XSA、SW80SPWIP/XSA、WA85GWGIP/XSA和WA85GWWIP/XSA。(國際中心/綜合外電報導)

珍珠宮

Zanussi 15年啦~
可能以前少用.....

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Ayumimi33 的帖子

最近都有新聞話三星洗衣機係美國爆炸, 不過香港就未發生過!

男爵府

回覆樓主:

我用金章,好耐用,用咗12年從未維修過。

首頁

尾頁

跳至