親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

MWFCHAN1 發表於 16-12-1 18:46
Kiroro 是否有兩間ski school? 你們book 了边間?

你講Annie Kids Ski Academy 同 Kiroro Ski & Snowboard Academy?

其實兩間都係同一個機構,Annie for 3-12 歲小朋友,但group lessons 無英語,只有日語班。

Kiroro SSA offers English speaking private lessons for kids and adults.

大宅

回覆 Activehealth 的帖子

Thank you

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-11-28 16:05
我都係KIRORO 一日遊, 已同KIRORO SKI CENTRE BOOK了SKI LESSON, SHUTTLE BUS 就未有得BOOK住 ...

如何幫小朋友book ski lesson ?我住兩晚!:mother::mother::mother:

大宅

claudialuk2011 發表於 16-12-4 00:10
如何幫小朋友book ski lesson ?我住兩晚!

去哩到 https://www.kiroro.co.jp/enquiries/ 填enquires form, 話你想book international ski lesson, 等一, 兩日就有人reply你架啦!

你住兩晚, 每晚幾錢呀? 我覺得太貴, 寧願住小樽

你幫小朋友買哂衫鞋手套未? 係唔係淘? 有無好介紹?

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-12-4 00:18
去哩到 https://www.kiroro.co.jp/enquiries/ 填enquires form, 話你想book international ski lesson, ...

15年xmas 去首爾已淘了!
Kiroro 2大1細(1b free) ¥74xxx 兩晚!

大宅

claudialuk2011 發表於 16-12-4 01:14
15年xmas 去首爾已淘了!
Kiroro 2大1細(1b free) ¥74xxx 兩晚!

下架了嗎?可否給link參考下,thanks!
我加埋呀女要hkd3xxx晚,巧貴呀!

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-12-4 09:43
下架了嗎?可否給link參考下,thanks!
我加埋呀女要hkd3xxx晚,巧貴呀!

我地8月book ga ,朋友介紹!

現在無平房了!

大宅

claudialuk2011 發表於 16-12-4 10:05

我都係早幾個月前已揾,格完價都巧貴,加上我frd 2大2小,佢個價仲貴。所以先揀住小樽。
淘寶太多選擇都唔知邊d堅暖同防水。

伯爵府

https://www.kiroro.co.jp/ski_international_lesson/

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-12-4 00:18
去哩到 https://www.kiroro.co.jp/enquiries/ 填enquires form, 話你想book international ski lesson, ...
我也會住小樽,24-26住dommy inn 或 smile

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-11-28 16:05
我都係KIRORO 一日遊, 已同KIRORO SKI CENTRE BOOK了SKI LESSON, SHUTTLE BUS 就未有得BOOK住 ...
請問你是經email還是官網book?英文網頁找不到報course的地方,send了form去了問未有回覆,我唔識日文,但在日文官網寫可以到付,prepay有10%off,另是一天前可取消?我怕自己誤解

大宅

be 發表於 16-12-6 10:43
請問你是經email還是官網book?英文網頁找不到報course的地方,send了form去了問未有回覆,我唔識日文,但在日 ...

https://www.kiroro.co.jp/
你去ski lesson->international lesson 睇左資料先, 如果要book, 就send enquiry 比佢地 https://www.kiroro.co.jp/enquiries/
大概1,2日有回覆
如果book好ski lesson, 記住book來回free shuttle係小樽築港上車

伯爵府

YMCA0806 發表於 16-12-6 10:56
你去ski lesson->international lesson 睇左資料先, 如果要book, 就send enqui ...

謝謝

男爵府

YMCA0806 發表於 16-12-6 10:56
你去ski lesson->international lesson 睇左資料先, 如果要book, 就send enqui ...

仲有要上堂前租齊滑雪用具,最好仲要著埋滑雪靴,如果唔係浄著兩大兩小都要半小時,你book 兩個半鐘用咗半個鐘著差唔多等於唔駛滑。

唔知你班shuttle 幾點,租滑雪用具第一次起碼預一個半鐘,因為ski rental 朝早超多人。

基本上你住小樽朝早去Kiroro ,又要租滑雪用具又要著鞋上朝早10點,要8點就去到Kiroro,對大人小朋友都係一大挑戰。

大宅

Activehealth 發表於 16-12-6 13:00
仲有要上堂前租齊滑雪用具,最好仲要著埋滑雪靴,如果唔係浄著兩大兩小都要半小時,你book 兩個半鐘用咗半 ...

吓!
我8:30車,我email問佢地,佢地答話夠時間租用具喎。

男爵府

YMCA0806 發表於 16-12-6 13:05
吓!
我8:30車,我email問佢地,佢地答話夠時間租用具喎。

我舊年Christmas 喺Kiroro, 出到酒店夜晚到即刻租skis, 要填一大輪form正攞到張八達通様消費卡正可以租skis,唔可以直接俾現金或credit card, 唔駛等都用咗半個鐘。

我同老公自己有ski boots, 淨租ski 就快,阿仔無boots, 凈度腳size要20分鐘,再搵對靴度ski binder 三對skis 要二十分鐘。著靴戴頭盔眼鏡手襪等又起碼三十分鐘,如果你地唔識著要教練就少咗時間滑。

興幸夜晚租曬野,朝早八點見到ski rental 條龍排到出門口,見到好多人排到黑口黑面,聽到有香港人大罵問點算,慶幸自己之前果晚一早搞掂。

只係好心提醒,你地遲咗照計時間,教練一定唔會補時間,自己諗啦,不喜勿插!

大宅

Activehealth 發表於 16-12-6 13:25
我舊年Christmas 喺Kiroro, 出到酒店夜晚到即刻租skis, 要填一大輪form正攞到張八達通様消費卡正可以租ski ...

明白!請問小樽築港去Kiroro, 大概要幾耐車程?
本身想book下午ski lesson, 但見時間又係不夠, 會趕不到尾班shuttle,所以先book早上的lesson.

男爵府

YMCA0806 發表於 16-12-6 13:32
明白!請問小樽築港去Kiroro, 大概要幾耐車程?
本身想book下午ski lesson, 但見時間又係不夠, 會趕不到尾 ...

試過由小樽JR 駅搭巴士去Kiroro三十分鐘(中間停咗兩三個站),睇過小樽JR駅的士站資料,果度去Kiroro 的士錢大概2800至3500yen, 巴士都要550 yen一個。

大宅

Activehealth 發表於 16-12-6 13:25
我舊年Christmas 喺Kiroro, 出到酒店夜晚到即刻租skis, 要填一大輪form正攞到張八達通様消費卡正可以租ski ...

可以早一晚租定第二日用?咁會唔會貴d架?Thankss

男爵府

kelikala 發表於 16-12-6 13:48
可以早一晚租定第二日用?咁會唔會貴d架?Thankss

一個人俾多500yen。

首頁
12345...7

尾頁

跳至