自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 小_魚 的帖子

最驚倒模mask敷咀

子爵府

我倒眼都ok,但唔會倒嘴,驚呼吸唔到!

大宅

小_魚 發表於 17-1-13 10:47
有無JM 同我一樣, 做facial時好驚敷mask (倒模)? 我以前去做facial一向無問題.
但有一次個美容師幫我敷mask ...

我同你一樣,以前冇事的。但而家有種好驚的感覺!

大宅

小_魚 發表於 17-1-13 10:47
有無JM 同我一樣, 做facial時好驚敷mask (倒模)? 我以前去做facial一向無問題.
但有一次個美容師幫我敷mask ...

我同你一樣,本來以前眼同咀倒埋都唔驚,點知有一次個美容師喺我鼻上倒多咗封咗我個鼻孔,我即刻呼吸唔到,好驚咁揮哂手佢先知出事,自此之後我就唔可以封眼同咀了

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我都好驚,所以唔鍾意出去做facial,我會直接講比佢聽蓋住眼我會唔舒服,唔使做蓋

男爵府

Mrs.Tang 發表於 17-1-13 14:38
我同你一樣,本來以前眼同咀倒埋都唔驚,點知有一次個美容師喺我鼻上倒多咗封咗我個鼻孔,我即刻呼吸唔到 ...
嘩, 封埋鼻咁大整蠱?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

好多年前試過, 做硬模有D薄荷味,有D驚好似抖唔到氣咁,我叫佢唔好 敷近鼻位

子爵府

係咪孕婦?

男爵府

回覆 凍奶茶少奶 的帖子

唔係呀, 不過生左BB, 陀B 至生B 時期都無去做facial, 唔知係咪太耐無去, 之後做番就發覺自己驚敷mask 了

子爵府

小_魚 發表於 17-1-13 15:17
回覆 凍奶茶少奶 的帖子

唔係呀, 不過生左BB, 陀B 至生B 時期都無去做facial, 唔知係咪太耐無去, 之後做番 ...
只聽過話陀B時血壓有轉變,本身唔怕都會突然好驚,覺得抖唔到氣

珍珠宮

回覆 小_魚 的帖子

嘿! 我以為自己奇特所以唔敢同人講. 以前好鍾意做facial, 倒乜嘢模都唔驚重好enjoy. 點知有一次按塊面時可能太舒服瞓著咗, 美容師倒模時唔忍心叫醒我, 就倒D漿狀嘅模落塊面. 我當時有種被活埋嘅驚恐感覺, 跟住彈咗起身亂抓, 嚇到個小姐唔知點算好. 因為佢見我係咁呌大氣.
自此之後就唔可以再接受倒模. 依家每次都係姐姐將一塊紙質嘅面模喺未開封時用暖水浸暖佢, 揸完精華素就俾我自己敷上面.

樓主你一定要出聲呀! 呌唔過氣好危險架!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

worthy 發表於 17-1-13 15:47
回覆 小_魚 的帖子

嘿! 我以為自己奇特所以唔敢同人講. 以前好鍾意做facial, 倒乜嘢模都唔驚重好enjoy. 點 ...
我開頭都以為係自己奇特先會驚咋, 好在呢度問問, 原來咁多同路人, 咁我下次做facial 照直同個美容師講了
p.s. 我以前都好enjoy 敷mask 倒模架, 仲覺得倒模效果比敷paper mask or gel mask 好好多, 點知而家最驚就係倒模呢個環節

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我完全明白樓主感受因為我都有類似經歷,真係好驚,之後叫佢唔做眼同嘴

小_魚    發表於 17-1-13 16:32

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我完全明白樓主感受因為我都有類似經歷,真係好驚,之後叫佢唔做眼同嘴

男爵府

catcatcati 發表於 17-1-13 11:07
正常, 你以後叫美容師唔好cover你對眼再整D濕野落去, facial 照去做唔使浪費.
唔使怕尷尬. 佢地講得出即其 ...

係囉,我覺得又唔係咩問題,咪照講囉,或者講話蓋到眼好痕唔舒服,何況你做耐左佢都知你習慣,咁就唔會尷尬啦

伯爵府

我都唔倒口, 我鼻成日塞, 冇左個口, 我驚我會死

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都唔倒得眼同口,後來連鼻都唔得,有重量就會好驚,即時要透大氣,主要係開粉液態之後變硬成模果隻,後來轉用紙模再上精華素就ok, 不過後來我都費事辛苦自己,索性唔去做facial, 自己喺屋企做就算,自己控制到就唔會驚。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

回覆樓主:

我有次倒帽舒服到訓著
美容師開門整醒番我,我忘記左自己做緊倒帽,個時開唔到眼,勁驚大叫lolllll

伯爵府

到 ...

大宅

回覆樓主:

我都係勁驚的。所以會叫佢唔好封眼。

首頁

尾頁

跳至