自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

好好笑,留毛

別墅

rose-mag 發表於 17-5-27 01:43
同老公講下次見到椰子油就買番樽俾仔女搽皮膚,後來佢話買咗,我揾晒全屋都冇,佢話我發雞盲,我咁啱有嘢整 ...

爆笑,但我仔瞓左,要忍住忍住

子爵府

牛年勳章

我早上出咗街。叫C6 check吓雪櫃內的pizza dough有無過期。諗住整pizza晚餐。佢check咗話OK未過期。點知我黃昏返到屋企⋯⋯個pizza dough竟然放咗喺sink盤位置。室溫咗大半日。變酸。無pizza食

男爵府

bebebibi 發表於 17-5-26 22:00
叫佢買狗糧幫我買貓糧
唔識字都可以睇圖啦

爆笑

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

買完餸入屋,c6企左係廚房,咁咪遞盒凍肉叫佢幫我放入雪櫃,到煮飯打開雪櫃搵極都搵唔到,原來佢幫我成盒肉放左入洗衣機

Tuscany    發表於 17-5-27 23:14

別墅

無哂水叫老公煲水,我要餵奶,佢答我咁煲完我順便沖埋涼喎。好!到餵下餐奶時發現原來無煲到架囉,好彩剩餘的水剛剛夠開奶啫。
叫佢同仔換片又好,換衫又好,永遠都係邊睇電視邊換既,望下電視望下個仔無限loop,嘆慢版,我頂佢唔順自己換番。
要捉住佢先同個仔玩多啲,有時佢會就咁放阿仔喺床,又係邊望電視邊望個仔,我沖完涼出嚟見到咪同仔講:無人理你咁慘呀!
最唔like係佢成日拎住部電話打機!

男爵府

[email protected] 發表於 17-5-26 20:37
我岩岩開舖講左,佢諗住幫我掉垃圾,但掉左我一大袋未開既食物

我老公試過將我新買的一箱聖誕樹,當垃圾掉左

侯爵府

cecilofai2013 發表於 17-5-27 01:35
曾經叫c6幫手開奶比亞女飲,睇佢搖支奶時手勢似模似樣㗎!但當比支奶我時。。。我問佢係咪玩呀?佢仲好認真 ...

笑死

男爵府

C6 經常失憶唔記得洗衣機點開!

明明洗衫變乾衣,一係就亂校時間制!

幾條毛巾可以洗2個鐘

最近個次,

平時洗衫都係用埋乾衣功能乾衫!我估佢又忘記點乾衣!怕我笑佢

C6就話拎去露台曬衫(當時已經係晚上10點)!

點知第二日黑雨!d 衫濕哂!我諗住收返入屋再洗!c6話由得佢!因太大雨收唔到衫!

點知呢埋衫一放就係露台幾日之後就直接入佢衣櫃!

而我個d 就緊係重洗!

公爵府

好媽媽勳章

笑死我啦

珍珠宮

好媽媽勳章

同老公講下次見到椰子油就買番樽俾仔女搽皮膚,後來佢話買咗,我揾晒全屋都冇,佢話我發雞盲,我咁啱有嘢整 ...

油同奶都唔識分?
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

一番到屋企好開心咁話自己識得買魚,我滿心歡喜拎袋魚睇下啦,竟然係斤幾重既一條紅衫魚,仲要唔新鮮既 平時無論買咩,買左幾多次同一款野,都一定要比圖佢先會買得岩

男爵府

1.試過叫佢買番薯,買左薯仔,重要死同我拗話呢d就係番薯
2.試過煮好個餸,只差埋茨,我叫佢用凍水溝左豆粉先落,佢係都話佢屋企人就咁倒d粉落個鑊,之後d粉一舊舊。我問佢屋企人係咪都係咁食,佢話未見過屋企人煮餸。
3.每次幫手去買野,總要打起碼5,6次電話返黎問買咩?咩牌子?明明出門口講得清清楚楚,我重上網搵埋圖whatsapp佢!都係要打電話返黎。但每次我話我去買,佢又唔比!

男爵府

芒果小妹 發表於 17-5-27 00:06
通常都係我幫倒忙,我c6好醒,反而我雞手鴨腳

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

睇哂3頁,笑到標眼水

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

太多時候真係唔知好嬲定好笑

公爵府

笑左出聲,椰漿搽完會皮膚吸收到嗎?咁咪全身白雪雪囉?惹蟻呀大佬

象牙宮

2024年龍年勳章

花生油子 發表於 17-5-26 22:52
叫佢買3蚊芽菜,番嚟變左兩包金菇

珍珠宮

bebebibi 發表於 17-5-26 22:00
叫佢買狗糧幫我買貓糧
唔識字都可以睇圖啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

[email protected] 發表於 17-5-27 05:31
笑左出聲,椰漿搽完會皮膚吸收到嗎?咁咪全身白雪雪囉?惹蟻呀大佬
...

我即刻捉我仔去洗,好彩淨係搽咗手臂,否則要沖過涼。之後老公傻笑,仲話唔係一樣咩?我話一個coconut oil, 一個coconut milk, 佢仲死雞撐飯蓋過差一個字之嘛。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁
12345...13

尾頁

跳至