夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

MaEleven 發表於 17-10-17 18:46
咁其實有咩可以化解? 保持新鮮感?

其實當妳唔知道自己婚後可唔可以同老公KEEP到拍拖嘅感覺,一係唔好生小朋友,因為我見十居其九生咗小朋友嘅女人都唔會再想同老公拍拖,改為日日拖住個仔趕返學,趕上興趣班!如果搞得掂個仔,但冇咗個老公,何苦呢?

百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

MaEleven 發表於 17-10-17 18:18
無形壓力

呢啲先最恐怖!

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 18:51
其實當妳唔知道自己婚後可唔可以同老公KEEP到拍拖嘅感覺,一係唔好生小朋友,因為我見十居其九生咗小朋友 ...

好恐怖,生小朋友等於無左老公!

男爵府

wing1388 發表於 17-10-17 18:54
呢啲先最恐怖!

我都好相信自己的直覺,所以我不嬲都對老公採取自由的態度,但太自由,亦使佢有機會犯錯。雖然係咁,我都唔會日check 夜check,因我自己都好怕別人不信任的,不論對方是朋友或親人。

男爵府

MaEleven 發表於 17-10-17 19:00
好恐怖,生小朋友等於無左老公!

你未有小朋友? 或者好似我咁等小朋友上了中學後,開始同老公找回拍拖的感覺。可惜,我已忘記拍拖是怎樣的一回事。

大宅

jwy2 發表於 17-10-17 19:18
你未有小朋友? 或者好似我咁等小朋友上了中學後,開始同老公找回拍拖的感覺。可惜,我已忘記拍拖是怎樣的 ...

有小朋友啊

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 18:02
舉個例:我一向對自己煮嘢好有信心㗎,但係俾人望住我煮就會變得手忙腳亂,呢啲係無形壓力,施壓者當然係 ...

我唸做女人,都要懂得喺咩位置要比重。。
唔會日日check佢電話,都唔雖要知道佢全部密碼。亦都無裝追蹤apps。

其實好簡單一個電話,自己感受一下,就知佢有無古怪。。。

古人都有一席話。天網恢恢疏而不漏。

講大話既人當然自以爲自己好聰明。但旁人一睇就知你講緊大話。

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 18:51
其實當妳唔知道自己婚後可唔可以同老公KEEP到拍拖嘅感覺,一係唔好生小朋友,因為我見十居其九生咗小朋友 ...

我同我老公就係因為有小朋友而結婚。
但我同我老公都無因為小朋友而放棄婚姻。
反而佢好enjoy同小朋友一齊玩。
我都好鐘意同老公兩個人,食飯睇戲。。。

好老實,婚姻中一定要兩個人付出。大家目標要一致。。。小朋友係重要,但我好明白,陪我到人生最後,係我老公,所以我都會好珍惜同佢二人既世界

珍珠宮

開心吸收勳章

jwy2 發表於 17-10-17 19:13
我都好相信自己的直覺,所以我不嬲都對老公採取自由的態度,但太自由,亦使佢有機會犯錯。雖然係咁,我都 ...

所以永遠都係兩難,信任對方當然係最好,但偏偏有人就係利用另一半嘅信任⋯⋯

珍珠宮

開心吸收勳章

bocopo 發表於 17-10-18 00:30
我唸做女人,都要懂得喺咩位置要比重。。
唔會日日check佢電話,都唔雖要知道佢全部密碼。亦都無裝追蹤app ...

但有時候見啲BKJM好似check上癮咁,總之一定要check到c6有出軌證據咁,check到又要呼天搶地,check唔到又好似毒癮咁,不斷搵方法去破解密碼,仲要出埋教學⋯⋯做夫妻做到咁真係要搭飛機了。

珍珠宮

開心吸收勳章

bocopo 發表於 17-10-18 00:38
我同我老公就係因為有小朋友而結婚。
但我同我老公都無因為小朋友而放棄婚姻。
反而佢好enjoy同小朋友一齊 ...

唔係每個人都好似妳咁識諗,知道邊個先係陪伴終身嘅人,有啲會好自私,由於湊仔困身就連老公都唔可以有工餘嘅消遣,終於日日困獸鬥⋯⋯有啲俾個老公出去消遣,但可惜個死佬又唔生性,放咗出去就心野⋯⋯所以我話自問handle唔到的話真係唔好生了。

大宅

wing1388 發表於 17-10-18 07:50
但有時候見啲BKJM好似check上癮咁,總之一定要check到c6有出軌證據咁,check到又要呼天搶地,check唔到又 ...

師兄,你一定係講緊我啦!
1)其實我老公本身係唔喜歡出街的人,所以唔係我唔比佢出,而係佢自己唔出,喜歡在家打機,所以冇困獸鬥。
2) 我以前利用Wechat賣過野,所以接觸過唔少人,chat爆咁濟,所以有D了解個遊戲規則,我衹是想分享我接觸過個D人的古惑招,好等係呢到既JM,唔好學我chat過既人夫太太咁,乜都唔知,佢老公依舊偷食咋。
3)查老公手機,係因為萬一有次出事,通常最難過都是第一關,如果佢都過到第一關偷食的心理,就好易有下次,所以我連第一關都唔比佢過,佢都唔知我查佢,佢仲邊會有壓力?

珍珠宮

開心吸收勳章

Joannechau777 發表於 17-10-18 09:12

師兄,你一定係講緊我啦!

其實我指嘅係普遍有查老公手機嘅人,並唔係單指妳一個呢,千祈唔好誤會,如果妳之前有睇POST都應該見到有好多JM都係為咗CHECK老公手機而出POST...但我又覺得CHECK到又如何呢,結局都係唔開心,CHECK唔到個心又囉囉孿...

而我都相信妳曾經接觸過一啲WECHAT搵食嘅人,不過唔理佢哋咪算囉,反正人哋嘅事妳亦理唔得咁多,妳話係唔係?

其實百密一疏呢個道理好多人都知,正如一個人講大話都總會有破綻,咁妳偷睇佢電話只係妳覺得佢唔知,但倒轉頭諗,如果佢知,但只係留一啲對佢自己有利嘅信息俾妳睇,咁妳又會信到佢十足喎,咁妳咪中咗計囉?所謂道高一尺魔高一丈也!

大宅

wing1388 發表於 17-10-18 09:53
其實我指嘅係普遍有查老公手機嘅人,並唔係單指妳一個呢,千祈唔好誤會,如果妳之前有睇POST都應該見到有 ...

佢如果知道我偷睇到佢電話,佢當然第一時間轉號碼,仲點會比我再睇到呀
另外,以前在wechat賣野,真接觸到唔少揾食既人,個時我都感覺佢地污染緊我思想,所以好多時,佢地唔買野,我就會好快block左佢地,我從不在wechat主動加男生的,衹接受加,仲要選擇來加,因為要賣貨,不過現在冇玩wechat啦。

男爵府

wing1388 發表於 17-10-18 07:54
唔係每個人都好似妳咁識諗,知道邊個先係陪伴終身嘅人,有啲會好自私,由於湊仔困身就連老公都唔可以有工 ...
咁我又覺得未必係自私,只是太愛個小朋友,諗住有了小朋友就應什麼都應該一家人共同去做/玩,盡量比到家庭溫暖個小朋友,亦因為咁,好多女人遇到老公有第三者唔想離婚,就都係為了小朋友,總之點都要取一個平衡,

男爵府

Joannechau777 發表於 17-10-18 11:03
佢如果知道我偷睇到佢電話,佢當然第一時間轉號碼,仲點會比我再睇到呀
另外,以前在wechat賣野, ...
我好肯定你老公對你好忠誠。但最怕有D 男人醒到暈,明知老婆偷睇到佢的電話,佢扮唔知。不過,我就知有D 出來玩開的男人,佢直頭開多個電話號碼去搵女。

大宅

jwy2 發表於 17-10-18 12:33
我好肯定你老公對你好忠誠。但最怕有D 男人醒到暈,明知老婆偷睇到佢的電話,佢扮唔知。不過,我就知有D 出 ...

但好奇怪,我今早見到佢手機後面放了張電話卡,今晚要問佢咩事先得,因為我們的手機可以放兩張電話卡既。

大宅

wing1388 發表於 17-10-18 07:50
但有時候見啲BKJM好似check上癮咁,總之一定要check到c6有出軌證據咁,check到又要呼天搶地,check唔到又 ...

感情係雙方既,要尊重對方,關係先長久。。。

大宅

wing1388 發表於 17-10-18 07:54
唔係每個人都好似妳咁識諗,知道邊個先係陪伴終身嘅人,有啲會好自私,由於湊仔困身就連老公都唔可以有工 ...

消遣一定要有。。。
有時佢去飲野,我會一早同佢約法三章,要幾點鐘前返到屋企,同飲嘅時候一定要聽電話。。當然我唔會係咁打俾佢。。

同樣,佢尊重我,一定會遵守承諾。。。

男爵府

Joannechau777 發表於 17-10-18 13:14
但好奇怪,我今早見到佢手機後面放了張電話卡,今晚要問佢咩事先得,因為我們的手機可以放兩張電話卡既。
...
比我會睇定D先,或CHOK 下佢先。

首頁
12345...9

尾頁

跳至