夫婦情感

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

FennieMan 發表於 17-11-28 17:41
個女仔似係比你老公包起,唔使做!

我有舊同事亦如是,做到管理級,人到中年,4x 歲,所謂事業有成,有老 ...

冇錯呀,根本而家俾個女人迷到邊個講野佢都聽唔入耳,佢30歲咋,根本就係未玩夠,貪新鮮,唔想要家庭生活,覺得自己咁多年咁辛苦半工讀到碩士,再考埋牌先有爬到上經理有咁既人工,應該自己拎住d錢享受,其實咁耐以泥佢俾既家用都只係夠還loan,剩左我仲同佢儲起,其他洗費,個仔食既著既用既,屋企所有開資都係我出,為左個家我唔介意,係冇諗過會變成咁

大宅

maylo2046 發表於 17-11-28 17:49
你住的屋是你的名嗎?

係我爸爸既,係生小朋友前搬左返泥一齊住

大宅

回覆樓主:

以前多數睇教育王國, 親子一時時睇, 近這個月睇多左夫婦感情, 發覺真的好多衰男人, 仲賤到無人有,睇到心酸, 樓主及其她Jm , 加油加油,要相信明天會更好,好好照顧仔女

大宅

Reema 發表於 17-11-28 17:37
回覆 Winky106 的帖子

專業人士又點...佢唔可以唔俾..

希望律師幫到我爭取應有既生活費,令佢冇好日子過!
我而家期待女女出世,咁我就可以忙到冇時間諗佢...
而家好害怕星期六日,以前放假好多節目,而家大住個肚好難自己帶大仔出去玩,屈向屋企又亂諗野..

大宅

回覆樓主

哇...咁賤嘅男人都有
你放長雙眼睇佢地好得幾耐
姣婆同脂粉客
睇下邊個搵到下一個先
你要堅強呀
個家靠你!
好彩你仲有瓦摭頭,煩少一樣
同爸爸講啦,佢實支持你
個女俾人蝦,仲要好話唔好聽
個賤女婿住老婆娘家靠娘家仲學人偷食
佢食回頭草你都唔好要tim呀
咁絕情,點知第日會唔會案件重演

用戶要求終止服務

加油!記住佢返嚟你都唔好因為對仔女而心軟呀!

大宅

qee 發表於 17-11-28 18:30
哇...咁賤嘅男人都有
你放長雙眼睇佢地好得幾耐
姣婆同脂粉客

我諗佢做到咁絕,仲主動搵律師搞離婚都應該唔會返轉頭
個女人咁後生,幾年後唔會要求結婚生仔咩,到時又搞多頭家出泥,過幾年又同人講咁辛苦唔知為乜

大宅

babybobop 發表於 17-11-28 18:31
加油!記住佢返嚟你都唔好因為對仔女而心軟呀!

多謝你!我向度講出泥就係想多d人提醒住我!
我諗住個女出世都唔會俾佢知唔會俾佢見,佢真係好dirty, 唔想佢掂我對仔女!

珍珠宮

回覆樓主

呢個賤人回頭你都唔好要!條粉腸可能幾個月後甚至幾年先回頭,你要記得佢曾經用咁絕嘅手段對你,一定唔好對佢心軟。仔女要呢d咁嘅所謂爸爸亦衰過無,千萬別諗為咗「完整家庭」而苟且偷生

條友一定會轉走自己d錢,你要小心。好彩佢仲有份工!

男爵府

我的育兒心得勳章

Winky106 發表於 17-11-28 18:49
多謝你!我向度講出泥就係想多d人提醒住我!
我諗住個女出世都唔會俾佢知唔會俾佢見,佢真係好dirty, 唔想 ...

千祈唔好回頭,仔女個份都無負責任,佢唔值得你浪費任時間心機。

仲有讀左咁多年先碩士仲要得個幾萬蚊人工,係個秘書姐姐無見過世面先要佢咋。仲要無物業喎,住好啲租金都2-3萬,佢個幾萬都唔見一截啦。

大宅

唔好煩我 發表於 17-11-28 19:00
呢個賤人回頭你都唔好要!條粉腸可能幾個月後甚至幾年先回頭,你要記得佢曾經用咁絕嘅手段對你,一定唔好對 ...

我都擔心緊,佢係會計師一定識計數,佢仲同佢呀媽講話會俾錢我,佢會計下條數俾幾多。我就睇下過幾日佢俾唔俾。
我律師忙緊大case未得閒搞我呢d細case...唔知要等到幾時。唔知有冇jm有經驗係成功要佢每月準時俾錢既呢?

大宅

hhz 發表於 17-11-28 19:04
千祈唔好回頭,仔女個份都無負責任,佢唔值得你浪費任時間心機。

仲有讀左咁多年先碩士仲要得個幾萬蚊人 ...

我上次見佢佢話屋企住得唔舒服,自己出面租左間屋雖然好細,一個人係好悶但好舒服喎。

珍珠宮

減齡達人勳章

Winky106 發表於 17-11-28 19:13
我上次見佢佢話屋企住得唔舒服,自己出面租左間屋雖然好細,一個人係好悶但好舒服喎。
...

其實佢係咪唔想同你屋企人住?我表妹結婚後同父母住,直到個仔3歲,有曰同老公吵大獲,佢老公先話由第一日,已經唔想同外父外母住,因寄人籬下,黏外家,自己都睇唔起自己喎

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果佢唔係公務員又有心唔比真係好難追,我呢幾個月正正發生梗同你差不多既事,我而家自己湊住2個仔同返工揾$養家,其實最好作最壞打算地為自己打算,將呢d賤人踢出自己生活先可以好好生活,jm加油

男爵府

我的育兒心得勳章

Winky106 發表於 17-11-28 19:13
...

做左人老豆梗係無咁自由自在啦,難道我地做左人阿媽會同做女時一樣咁自由咩,搵啲來講。

我地都識租間屋自己住舒舒服服架,只不過我地有責任心做唔出姐。

大宅

FennieMan 發表於 17-11-28 19:21
其實佢係咪唔想同你屋企人住?我表妹結婚後同父母住,直到個仔3歲,有曰同老公吵大獲,佢老公先話由第一日 ...

我媽媽已經過身幾年,得爸爸一個,而我爸係一個唔多出聲既人,結婚後租屋住左一年幾先決定搬返泥,唔係我迫佢既,之後有左大仔就借左筆錢去大裝修間屋,諗住還幾年完左又唔洗供樓我地生活根本就好好,身邊親友都覺得佢係好好先生,好本事俾左個家我同仔女。係佢開始做經理又有牌就變得越來越自大,講野態度囂張,嫌我蠢,嫌我搵唔夠多錢。

子爵府

回覆樓主

我覺得最賤係連自己阿媽都叫佢得到咁夜! 有冇人性?

大宅

kalicarey 發表於 17-11-28 19:26
如果佢唔係公務員又有心唔比真係好難追,我呢幾個月正正發生梗同你差不多既事,我而家自己湊住2個仔同返工 ...

唔洗我踢佢根本想同我三母子斷絕關係...
我係因為份糧唔夠還loan加生活先咁煩
另外當然想為仔女爭取返應有既野,而家想買多本圖書俾個仔都唔敢..
佢究竟想佢親生骨肉過d咩生活

用戶要求終止服務

Winky106 發表於 17-11-28 19:40
另外當然想為仔女爭取 ...

我仔都係歲半,買唔到書唔緊要架媽媽,你陪伴佢已經係最好!身體好啲嘅話,得閒帶佢去多啲出面玩下、行下,唔睇書唔玩玩具都可以學到野~加油!

大宅

好媽媽勳章

Winky106 發表於 17-11-28 19:40
另外當然想為仔女爭取 ...

我個衰人都係咁賤,之前佢生意失敗一路幫佢還$,到3月先還完就同同事搞埋一齊,我都係無曬私己,不過為左小朋友大家一定要企返起身,一定得架,路係自己行出嚟,呢d無用既人過乜生活同乜人係埋一齊都唔會有好結果,最緊要自己同小朋友好好過,調整一下生活將來一定過得更好

首頁
12345...19

尾頁

跳至