自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

細佬無野做?

侯爵府

ninachu 發表於 18-2-6 13:00
毛就3萬條,3萬過主,最多3千,其餘2萬7,問細佬,佢成層樓喺手,我認我小氣
...
我仲小氣, 嬲到唔想見佢哋了

侯爵府

littlefunpig 發表於 18-2-6 13:15
細佬無野做?
嗯, 已經接近 20 年了

子爵府

ope 發表於 18-2-6 13:12
層樓供剩好少, 我減家用至 2000 後我老豆也沒有說明到底我的2000 係供樓定係我老豆日用.

我估計, 我每月 ...

我認我衰女,我會2000都唔比,老豆想見面嘅,食飯飲茶隨時可以,比錢就免啦。

水晶宮

ope 發表於 18-2-6 12:51
我已經接受咗自己不被愛, 沒有所謂的, 我已經幾十歲, 唔會爭寵

但好睇唔過眼有人咁pk, 啃老, 帶多條女來啃 ...

唔俾錢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ope 發表於 18-2-6 13:16
嗯, 已經接近 20 年了

咁廢⋯⋯⋯
慈父多敗兒

子爵府

ope 發表於 18-2-6 12:46
對住偏心的老豆好忟, 失望.

當佢同我講佢要送層樓俾我細佬的時候, 我差d 嬲到暈咗. 層樓係我爸我哥和我一 ...

一元都吾比

翡翠宮

回覆樓主

你老豆心諗,唔俾間屋佢,佢訓街都似要佢分層樓,結果一樣

你老豆應該心諗第時俾層樓個廢弟慢慢meet唔洗咁快死住!

子爵府

2018復活節勳章

ope 發表於 18-2-6 13:12
層樓供剩好少, 我減家用至 2000 後我老豆也沒有說明到底我的2000 係供樓定係我老豆日用.

我估計, 我每月 ...

唔好理佢地甘多喇,兩仔爺香港有手有腳餓唔死!

侯爵府

環保接龍勳章

激氣一陣好啦.
照正常俾家用算啦,
最多出多一個月,
你問佢要多少?
佢有個無底深淵, 多多都唔夠用啦.
俾咗家用就算, 唔會再理.

侯爵府

ope 發表於 18-2-6 12:46
對住偏心的老豆好忟, 失望.

當佢同我講佢要送層樓俾我細佬的時候, 我差d 嬲到暈咗. 層樓係我爸我哥和我一 ...

到。不過唔係我,係我老公,我老爺要我c6養佢同佢條女。條女仲细過我,我係f tm,仲有個仔要養

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

比着係我,令自己唔開心嘅人可以少D來往,就算係父母兄弟姊妹唔啱key既老死不相往來。你個case唔好再上心,反正層樓無預自己有份,每月照舊比2千,三萬留比自己用,如果阿爸不滿就連二千都慳返。

侯爵府

kayen 發表於 18-2-6 13:21
到。不過唔係我,係我老公,我老爺要我c6養佢同佢條女。條女仲细過我,我係f tm,仲有個仔要養
...
你老公肯嗎? 你62 見點呀? 兩個都係自己仔, 點解要大仔養細仔? 62 咁樣好自私, 同佢講, 養埋叔仔都得, 咁叔仔以後叫你老公做老豆, 叫佢做阿爺, 咁先啱身份 !

如果我細佬肯叫我阿媽我都養得佢順氣d , 佢已經6, 7 年無同我講嘢!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果係我, 我會連果$2000都唔再比啦!
心淡, 心C, 唔再接佢電話, 不相往來, 有咩事等佢寶貝仔照顧佢啦!

侯爵府

yuyueng 發表於 18-2-6 13:24
比着係我,令自己唔開心嘅人可以少D來往,就算係父母兄弟姊妹唔啱key既老死不相往來。你個case唔好再上心, ...
以前俾開 10000-15000, 大約三年幾前, 我老豆鬧我話唔夠錢用, 叫我俾多d , 同時期我趕走咗細佬條女, 我老豆開始嬲我.

之後我就只係俾 2000 一個月到而家

原來我未放低我老豆......... 仲有d 感覺

伯爵府

回覆樓主

可以要求加番你名/轉你名嗎?
唔加就唔供,唔俾家用,反正將來咩都冇

子爵府

回覆樓主

$2000一個月可以供樓加養3個人

琥珀宮

ope 發表於 18-2-6 12:56
你估中咗, 係我老豆名, 佢先至覺得真係佢的東西佢可以任意送俾邊個.

老豆無諗過係邊個一齊供, 裝修夾錢, ...

當日你地比得層樓只落你老豆一個名,應該一早預咗係送比佢,你所謂既供樓錢,只係家用既一部分,你咁唸會好過d。

佢偏心你一早知,你仲以為層樓自己有份分,實在太天真!

珍珠宮

老豆話比細佬姐, 咁實質佢有冇去做遺囑或者去加你細佬落層樓度, 如果老豆無咁做, 將來老豆百年歸老, 就成為遺產, 如果無立遺囑, 會根據法例, 分落去, 咁即系根本無比層樓細佬, 細佬拿唔晒個業權.
快d 去土地註冊處查吓層樓有冇改業權la

男爵府

回覆樓主:

照比2千,唔再供,最好唔好見tim

首頁
12345...8

尾頁

跳至