親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

wwy512 發表於 18-8-11 23:14
咁我唔知會唔會今個月改咗
因為我上個月買機票嘅時候問過,所以先唔訂凌晨機
...

我上個月才搭完香港航空。

男爵府

畀面勳章

12312 發表於 18-8-11 23:16
我上個月才搭完香港航空。

咁就唔知啦,因為我買機票之前特登問,唔知會唔會係嗰個人搞錯咗啦

不過最緊要最後入到就得

珊瑚宮

wwy512 發表於 18-8-11 23:17
咁就唔知啦,因為我買機票之前特登問,唔知會唔會係嗰個人搞錯咗啦

不過最緊要最後入到就得

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

成個po都係「提示: 本帖已被管理團隊屏蔽 或 作者已被禁止發言/訪問」

望見都唔想look落去

禁止訪問

珍珠宮

Ryokai 發表於 18-8-11 23:57
無價值的人, 講埋的無價值的內容, 所以無價值留低.

影響樓主嘛,登樓主唔抵

珊瑚宮

Ryokai 發表於 18-8-11 23:31
我覺得佢的茶葉好靚.

我飲台灣開凍頂烏龍茶
(可能遲些要去入下貨。飲得七七八八了)

珊瑚宮

Ryokai 發表於 18-8-11 23:57
無價值的人, 講埋的無價值的內容, 所以無價值留低.

收到

子爵府

happy合皮 發表於 18-6-12 13:58

暑假試完再報告。但係我記得佢個lounge唔係廿四小時,好 ...

大宅

章太郎 發表於 18-8-12 01:23
有用後報告未?

好記性。

入到機場轉右直行到尾就係香港航空,有個特別check in counter,唔使同其他人一齊排,當日得我地一家,所以好快,check in時比左個生日襟章同lounge coupon,沿途機場工作人員見到都會同我女講happy birthday。過海關後要搭無人駕駛車去到香港航空果邊,上一層就係lounge ,由lounge行去上機閘囗只是5分鐘,好方便。

去到lounge reception比張coupon佢就入得,一拖二,另外一個用香港航空信用卡免費入。食物方面:有酒精/無酒精飲料、港式奶茶有專人沖,仲有咖啡機,茶包、不同嘅罐裝soft drinks同樽裝水,好齊全。仲有沙律、中式蒸點心、中西湯、飯/面、炸春巻之類,甜品、生果、仲有即整粉面(日/韓/叻沙)、雞蛋仔、夾餅⋯⋯實在太多,同埋真係幾好食,特別係因為唔使錢,更加好食。

座位方面:好寛敞,好多位,可以睇到飛機升降。設施方面:有電腦同printer、有得沖涼、有一間房內有幾張貴妃椅同一張按摩椅,房最入位置特別for帶着小BB嘅媽媽。

飛機上,午餐之後,2個空姐就攞住個蛋糕同一張票寫滿心意既生日咭比我個女,當然冇蠟燭啦,不過會唱生日歌同埋幫我地影相,之後幫我哋切咗個蛋糕,我訂咗普通忌廉雜果蛋糕,都好好食。

大致上係咁多,有咩問題啊,我答得到嘅就盡量答啦。

珍珠宮

happy合皮 發表於 18-8-12 13:16
好記性。

入到機場轉右直行到尾就係香港航空,有個特別check in counter,唔使同其他人一齊排,當日得我地 ...

找數真漢子就得~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

serenaland 發表於 18-6-6 18:07
請問如何可以使用香港航空貴賓候機室

哪一張信用卡能夠進入? 麻煩各位

工銀香港航空visa可入,但只限持卡人;建行香港航空master可入&可帶其他人(每年5次quota,1個人扣1次);坐商務艙可入;生日正日可帶2個人入;FWC金鵬會員銀卡限本人入/金卡可帶1人/白金可帶2人;另外仲有某d夥伴航空公司頭等艙乘客可入。

公爵府

nanakobe0066 發表於 18-6-13 17:22
謝謝資料。睇緊現在HK AIRLINE, 凌晨機去大阪関西機場, 起飛係02:50, 咁就未能用到上機了... 我記得上次去 ...

1:30-5:59am暫停服務。
紫荊堂/遨堂呢2間我都入過,但臨近凌晨係會無乜嘢食㗎,不過可以order即煮麵你食,紫荊堂就環境relax舒服d,遨堂就新d & 多d嘢食,不過雞蛋仔要12-6pm先有㗎

公爵府

happy合皮 發表於 18-8-12 13:16
好記性。

入到機場轉右直行到尾就係香港航空,有個特別check in counter,唔使同其他人一齊排,當日得我地 ...

12-6pm先有雞蛋仔,早/午/宵夜menu &即煮麵種類係唔同的,遨堂要11am後先有cocktail & lunch menu,我覺得最jetso玩法係大概10am入,坐到中午先走,就可以試齊早午餐既嘢食囉,不過要坐晏晝機先得

大宅

回覆樓主:

所以如果會搭香港航空,最好申請一張建行亞洲香港航空信用咭,一年5⃣️個quota, 又可以比同行人士用。

Lounge可2選一入,因之前睇報導知道遨堂係新開,所以簡左佢,雞蛋仔真係冇得輸,最正係一落電梯就係入閘囗。

生日咭更加唔係hea寫,真係扺讃。

仲有個個都有笑容,見到我帶小朋友去洗手間會提我小心,cx真係冇得比。

伯爵府

hfl2000 發表於 18-8-12 13:52
工銀香港航空visa可入,但只限持卡人;建行香港航空master可入&可帶其他人(每年5次quota,1個人扣1次);坐 ...

ICBC香港航空Visa白金卡持卡人無論乘坐香港航空任何機艙客位,均可尊享以下優惠1︰
主卡持卡人可每年免費享用香港航空機場貴賓室5次(以發卡日起計算),其後可以優惠價繼續享用服務。
同行人員或附屬卡持卡人亦可以優惠價與主卡持卡人一同享用服務,有關費用將由主卡繳付。
1.有關香港航空機場貴賓室禮遇及金鵬積分兌換詳情,須受工銀亞洲及香港航空訂定之條款名細則所約束。

公爵府

claudialuk2011 發表於 18-8-12 20:48
ICBC香港航空Visa白金卡持卡人無論乘坐香港航空任何機艙客位,均可尊享以下優惠1︰
主卡持卡人可每年免費 ...

係呀,工銀果張同行人可用優惠價入,建行果張就免費呀(每年5個quota);而且呢2張卡 “每年”既定義都有唔同,工銀係發卡日起計一年,建行係每年1月1日-12月31日咁計

大宅

claudialuk2011 發表於 18-8-12 20:48
主卡持卡人可每年免費 ...

所以如果一家大細,申請建行亞洲嗰張就方便好多扺好多。

首頁

尾頁

跳至