自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

leeleebaba 發表於 18-7-21 13:19
係,比我即兜,妹仔扮主人婆

我可以容忍佢哋工作做得普通,但接受唔到俾氣我受,哩啲我一定炒,仲要係即炒,不過樓主有4個小朋友,我相信樓主應唔只一個工人,亦唔知樓主同其他工人嘅關係,我自己嘅工人,唔會因為一個唔做,另一個會跟住走,但樓主嘅就唔知。

大宅

ope 發表於 18-7-21 09:51
我們一家,和 2 個長輩去旅行,因為老及嫩的人數太多,所以有 2 個菲姐同行

其中一個菲姐是我請的,她一向 ...

心涼

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lovelybaby2015 發表於 18-7-21 14:14
樓主話其中一個係佢請,意思係另一工人係屬於另外的家族成員

我估意思係佢自己請! 無經agent
放下自在

侯爵府

CACACAROL 發表於 18-7-21 09:56
樓主道行很高~你對姐姐有甘多不滿, 仍能用及共行...佩服

4 個小朋友好多姐姐聽到已經一面叫 xxx 一面走,不 interview

侯爵府

bigyanb 發表於 18-7-21 10:08
點解你請D工人會咁?我請過五個冇一個咁唔正常

她做第 4 年半,一來的時候超好,同每位姐姐一樣給我 honeymoon 的感覺,但她覺得她重要,越來越大支嘢又串,原本已經好造作,她把頭髮超長及屁鼓的,她 fb 影相散開頭髮打:it’s the real sexy sense of woman .... 我諗佢意思是自戀地覺得咁長好性感吧 !

但其實就是這把馬姐咁長的黑頭髮又長又重似張被令她頭頂稀薄(頭頂只有 1mm 厚)才令她顯老

禁止訪問

回覆樓主

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-7-21 14:37
我可以容忍佢哋工作做得普通,但接受唔到俾氣我受,哩啲我一定炒,仲要係即炒,不過樓主有4個小朋友,我相 ...

音符媽,4 個小朋友,洗掠燙衫已經幾個鐘,姐姐好重要,聽到4 個又有 co-helper 的來 interview 又少d,我 ok 佢又ok 的更少⋯揀無可揀,呢個越來越串,手段也勁,心理戰帶動另外一個姐姐

拖下拖下細個b 也幾歳了我會叫佢即走,無大無細唔分莊閒,來我家指指點點,憑乜?!

新姐姐 9 月到,希望好d

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ope 發表於 18-7-21 15:36
音符媽,4 個小朋友,洗掠燙衫已經幾個鐘,姐姐好重要,聽到4 個又有 co-helper 的來 interview 又少d,我 ...

說真的,唔可能俾佢主導你家,玩心理戰,你都可以,我都明請阿姐的難處,雖然難,但一樣可以請到的,我家附近都有啲家庭請到3, 4個菲姐,但佢態度咁,就算工作做到曉飛我都冇可能要。

舊嘅唔走,新嘅唔會嚟,希望你新姐姐生生性性!

侯爵府

ope 發表於 18-7-21 15:27
她做第 4 年半,一來的時候超好,同每位姐姐一樣給我 honeymoon 的感覺,但她覺得她重要,越來越大支嘢又 ...

佢真係好衰,不過我一開始一定會製佢,唔比佢得戚

侯爵府

cinda72. 發表於 18-7-21 13:01
但你小心喎,若果佢仇恨心妒忌心強,驚引起其他問題
...

我都驚佢勾我老公,但我老公叫佢阿姨 似乎阿 Sir 喜歡嫰口一點的

男爵府

selinako^^ 發表於 18-7-21 12:12
以前D 姐姐好乖, 等LIFT 識唔識都讓你入先, 又唔介意做埋揸LIFT 果個
宜家果D, 同你爭, 入到LIFT 企最後角 ...

你講得啱,佢地行路又掛住望電話,慢吞吞,我家姐有次心急趕路踩到一個賓妹鞋後面,佢幾唔滿意睥住我家姐!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主

笑 c

子爵府

chingmon 發表於 18-7-21 10:18
肯凑4個細路,要珍惜。

大宅

回覆樓主

點解要忍個工人同自己爭坐正咁?

珍珠宮

回覆樓主:

你太好人,才比她override 到。
我唔會比佢答嘴,這是禮貌。下次佢答嘴就用個眼神利一利佢,等佢知你不喜歡

大宅

炒佢啦,唔系話你老公對佢冇興趣咁簡單,宜家系佢表現對你個寶坐有興趣,你無謂把老公丶工人同自己去一個試探位置。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CACACAROL 發表於 18-7-21 09:56
樓主道行很高~你對姐姐有甘多不滿, 仍能用及共行...佩服

X2

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

菲姐阿媽

琥珀宮

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cateye8888 發表於 18-7-21 17:48
你太好人,才比她overwrite 到。
我唔會比佢答嘴,這是禮貌。下次佢答嘴就用個眼神利一利佢,等佢知你不喜 ...

X2

首頁

尾頁

跳至