自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

我自認唔化妝,唔Ok先

男爵府

回覆樓主:

呢度一定有啦

禁止訪問

侯爵府

BK大把 但我無分,唔搽有色防曬出街會好似黃面婆咁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

落街唔化,出街一定化。化同唔化差好遠。我唔化妝帶埋眼鏡同我化妝帶隱形眼鏡,有d唔熟但都有見的小朋友家長試過唔認得我

伯爵府

我真素顏,連唇膏都無搽,不過唔靚。

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

我食素之後皮膚越嚟越好,唔使搽粉底,無化妝出街撞到人仲會比人讚靚咗。
真心建議大家就算唔係食素都盡量多菜少肉

珊瑚宮

畀面勳章

asd456 發表於 18-10-8 18:37
自問素顏勁魂樣,面黃又啡,仲會有黑眼圏

化妝,只是擦下粉底畫眼線已經提升咗90%。

臉色算ok, 唔會帶黃,無黑眼圈,不過有少少暗瘡印,同埋唇色唔夠紅潤,所以都算自我感覺良好。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

到!無論自己化定專業化妝師化,我都係覺得自己素顏順眼d !

男爵府

化開唔化好樣衰。好服d人可以素顏,好自信

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我唔化妝的,除左去飲,靚唔靚是好主觀的問題,我只係覺自己好平凡。

不過化開妝睇慣左個精神樣,一唔化妝就會差好遠,所以唔好習慣自己化妝就無這個煩惱了。

別墅

回覆樓主:

以前有個同事日日素顏返工,靚版湯唯,我忍唔住成日望佢 .

公爵府

回覆樓主:

有番咁上下年纪,無謂自欺欺人,一定喺化少少妆靚過素顏。不過,我唔介意人地覺得我靚唔靚, 最緊要自己舒服

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

我唔食太多煎炸辣野都可以素素地顏出街嘅

大宅

asd456 發表於 18-10-8 20:27
咩叫美瞳線?

即係紋在眼睫個位, 見唔到一條明顯黑線但對眼睛又會好醒神。 韓妹叫隱形眼線。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 18-10-8 19:04

唔得。我點都會化少少先
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

tester5 發表於 18-10-8 19:34
「偽素顏」就可以,真素顏唔得。

“偽素顔”

男爵府

回覆樓主:

BK 一定有人跳出來...

公爵府

asd456 發表於 18-10-8 18:37
自問素顏勁魂樣,面黃又啡,仲會有黑眼圏

化妝,只是擦下粉底畫眼線已經提升咗90%。

廿年前靚,但現在素顏出街都唔敢望人,更加驚撞到熟人

子爵府

回覆樓主:

覺得化完妝個樣自己都認唔到
講聲阿姐你邊位
嚇到落返妝
咁算唔算

首頁
12345...7

尾頁

跳至