婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

你已經盡晒力
對自己好d啦

大宅

樓主, 為你感到心痛但你BB就快出世,你做左媽媽就要事事以自己家庭為先,為左保護BB,你要盡快同佢地斷來往,我真係怕有咩事遲下收數佬搞到你同BB。
家用可以照俾,但真係唔好來往了.........

複式洋房

多謝大家
我同阿媽都差不多成幾星期無聯絡
搞到成件事好似係我錯咁
有時諗落真係好傷心
就算細佬點錯, 我媽都會鬧完佢之後隔幾日都打去關心佢
反而今次呢件事上, 我阿媽就當左我仇人咁

伯爵府

你自己照顧好自己,唔好理佢地,全家都無得救。

別墅

你唔比家用 佢地都係會幫個仔 心軟無計

大宅

MC1986 發表於 18-10-24 16:44
我真係覺得好傷心, 所以好想上黎呻下(有D長)~
事緣係我細佬成日借D財務/碌卡最後還唔到錢都係 ...

你個case 同我個屋企人一模一樣,佢好多年前已經破過產,唔知係賭錢定咩,年頭問左30幾間2,3線財仔借左30-40萬,佢似數come 數,借一萬但得幾千蚊落袋個隻,我地本來堅持唔幫佢還,但d財仔狂打電話黎又上樓攪事,最後老豆還左10幾萬,跟住d 財仔直頭打黎話,佢地會繼續借錢比佢,佢還唔到唔緊要,有老豆老母幫佢還就得,咁老豆就唔敢再幫佢還,最後佢著左草,咁d數就不了了知,但間唔中都有財仔打黎。以後佢應該唔敢再借,因為佢咁多數未還,唔驚比人打死咩。
我唔識pm, 你想找同路人傾下就pm 我啦!

伯爵府

MC1986 發表於 18-10-24 16:44
我真係覺得好傷心, 所以好想上黎呻下(有D長)~
事緣係我細佬成日借D財務/碌卡最後還唔到錢都係 ...

斷絕關係,唔好心軟無底深淵,死性不改

首頁

尾頁

跳至