0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Chloe_Lam1876 發表於 18-11-1 08:16
我試過chu chu 樽配nuk 咀,nuk 大左好少好少,要次次極實個咀先扭蓋,唔係好易漏。chu chu 配pigeon 就完 ...

不過其實可以散買個蓋,同個咀配返一套就得

大宅

kissapplegirl 發表於 18-10-27 14:50
比d時間bb 頭2,3次飲奶佢未必食到m碼奶咀 ,但好快就會用得慣 我仔1個半月就轉m碼奶咀
...

請問點先知道要轉m碼?

男爵府

Syanlee 發表於 18-11-1 08:48
請問點先知道要轉m碼?

我個陣係呀仔食得慢左,又食得小左,正常一枝奶最耐15~20分鐘左右食完,咁就買m碼奶咀佢試下

大宅

lamomw 發表於 18-10-30 21:48
食左10-15分鐘左右自己頂出黎,掃完風見到我訓低佢放紗巾就喊唔肯食了,轉中碼咀食到呑唔切,又係訓低佢就 ...

你B.B. 幾大?我女3 個月大一直食5 安,呢二三星期又是食3 安就停,轉了m size pigeon 咀也一樣冇改善

大宅

breadmother 發表於 18-11-5 12:44
你B.B. 幾大?我女3 個月大一直食5 安,呢二三星期又是食3 安就停,轉了m size pigeon 咀也一樣冇改善
...

我b仔兩個幾月,我轉左用chu chu咀了

大宅

lamomw 發表於 18-11-5 13:42
我b仔兩個幾月,我轉左用chu chu咀了

CHU CHU 咀出得應該更慢,對嗎?

大宅

breadmother 發表於 18-11-5 14:39
CHU CHU 咀出得應該更慢,對嗎?

要啜先出奶,睇下bb懶唔懶啜,我bb正常飲10分鐘120ml

別墅

lamomw 發表於 18-10-30 21:48
食左10-15分鐘左右自己頂出黎,掃完風見到我訓低佢放紗巾就喊唔肯食了,轉中碼咀食到呑唔切,又係訓低佢就 ...

請問轉左chu chu咀有無好左啊? 我bb都係岩岩兩個月大,開頭食pigeon s咀好ok,呢幾日日extactly係同一個問題,s咀食10分鐘只食到30-40ml,跟著唔食,掃完風都唔食,但又會喊似係想食,買左個打孔氣吉過,唔覺得有好大分別,同埋始終人手吉好難控制,每個咀吉完都好似有啲啲唔同咁,試過換m咀,又食到流晒奶。。我都苦惱緊係咪要換第二啲牌子

大宅

claudiabb 發表於 18-11-12 06:02
請問轉左chu chu咀有無好左啊? 我bb都係岩岩兩個月大,開頭食pigeon s咀好ok,呢幾日日extactly係同一個問 ...

我都頭痛緊呢個問題,初初換左Chu chu 好左一星期,而家又係咁,我都冇哂辦法了

別墅

lamomw 發表於 18-11-12 06:17
我都頭痛緊呢個問題,初初換左Chu chu 好左一星期,而家又係咁,我都冇哂辦法了
...

你最終有無吉過啲S咀? 岩岩我又用S咀(之前吉過不過感覺上同無吉無咩分別),開頭10分鐘好難餵,郁嚟郁去又頂出嚟,跟著佢攰到想瞓就反而開始肯啜,又ok喎,有時我都懷疑係咪真係個咀問題定其他原因

首頁

尾頁

跳至